20 Август, 2020 23:30 2 503 11

Румънци основно ни посещават - така ще е и зимата

  • туризъм-
  • туристи-
  • сезон-
  • лято-
  • зима

Туризмът - най-засегнатият от пандемията отрасъл

Румънци основно ни посещават - така ще е и зимата - 1
Снимка: БГНЕС

Виждаме засилен интерес към пътуванията у нас от българи. Гърция си е прекрасна дестинация, тя си има своя интерес от туристи, но се отчита по-слабо пътуване натам. Това каза за "Денят ON AIR" Константин Занков oт Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му при нас нещата не изглеждали добре. Онези хотели, които разчитали на чартърните програми тази година, изобщо не отворили.

"За сметка на това, познатите на българите хотели се напълниха. Август е доста добре, но месецът не прави сезона, за съжаление", допълни Занков за Bulgaria ON AIR.

Чужденците, които дошли у нас, са основно от Румъния, каквато ще е и тенденцията за есенно-зимния сезон.

По думите на Занков бизнесът е готов за зимния сезон, не не и държавата. Туризмът е най-засегнатият отрасъл от пандемията и съответно ще се възстанови най-бавно.

"Очакват се чартърни полети от Израел към края на летния сезон, но това не прави сезона успешен. Борим се за най-добрите клиенти", допълни събеседникът.

Според него в някои периоди при някои хотели има добри преференциални цени. Тази година обаче имало завишени разходи за препарати за дезинфекция. 

"При повишени разходи няма как да се понижат цените. По-евтините шезлонги дадоха резултат, но проблемът беше в комуникацията относно това какво се случва в условията на пандемия. Нямаме карантинни хотели", обясни Занков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нискоинтелигентен

    9 0 Отговор
    ★Виждаме засилен интерес към пътуванията у нас от българи.★
    .....къде е уловката ?
  • 2 Е ,как да победите ?

    9 5 Отговор
    Не ,че нещо но англичаните не дойдоха и това уби сезона ,няма да дойдат и зимата ,затова занулявайте годината !
  • 3 България е СДС КОЧИНА

    17 2 Отговор
    А кога обикновените български граждани ще започнат да посещават въобще нещо някъде или са обречени само да прощават банките и работните си места за по 300 евро на месец

    Коментиран от #4

  • 4 Реалист

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "България е СДС КОЧИНА":

    Не, не е СДС, а е БКП кочина! Всички са с произход БКП и който и да е управлявал до сега - все тая, за тях парата, за нас работата! А както е известно, тук с работа никой не е прокопсал, от нея не се хубавее, само се гърбавее.

    Коментиран от #6

  • 5 опиоадна

    15 0 Отговор
    Коронавируса ще създаде нов ред в икономиката и отрасли като туризма,барове,хотели,дискотеки,пътуване с круизни кораби и други подобни най-вероятно ще изчезнат.А и този вирус за сега не дава никакви индикации да си ходи а и няма как да стане това тъй като той си е чисто биологично оръжие.Така че това е новия световен ред.Свиквайте.

    Коментиран от #8

  • 6 Asdfg

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Така де, но пиши, че всички от БКП са вече в ГЕРБ и СДС! Защо премълчаваш този факт?

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Случаен

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "опиоадна":

    Много вярно, съвсем неслучайно Китай вече има план за нови градове, проектирани така че вирусът да се разпространява възможно най-трудно
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Баровеца-СФ

    0 3 Отговор
    Ха ха ха ! Козлодуй изтрещя 😆