Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 23:31 1 973 6

От "Булгаргаз" определиха 25,07 лв./MWh прогнозна цена на газа за януари 2021 г.

  • газ-
  • булгаргаз-
  • цена-
  • парно

КЕВР трябва да я приеме

От "Булгаргаз" определиха 25,07 лв./MWh прогнозна цена на газа за януари 2021 г. - 1
Снимка: БГНЕС

От "Булгаргаз" определиха 25,07 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) като прогнозна цена на природния газ за януари 2021 г., съобщиха от дружеството.

Те я съобщават месец преди да я подадат в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в изпълнение на чл. 36а от Закона за енергетиката. "Булгаргаз" ЕАД е дъщерно дружество на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД.

След като подадат прогнозната цена в енергийния регулатор се очаква решението на КЕВР.

Припомняме, прогнозната цена на природния газ за декември 2020 г. бе 27,64 лв./MWh.

Прогнозната цена на "Булгаргаз" за ноември бе 26,25 лв./MWh без ДДС и останалите цени за достъп, пренос, акциз, което означава, че през декември цената може да бъде с 1.39 лв./MWh лв. по-скъпа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма така Държава

    17 4 Отговор
    Смешници и монополисти, ох защо няма и други вносители на газ да видите кон боб яде ли смешници🤔

    Коментиран от #3

  • 2 Врачка

    10 1 Отговор
    Не пишете писмо на Борисов а му изпратете аудиозапис.Той и без това не може да чете,барем да слуша и да му влезе в тиквата.
  • 3 Клик

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Няма така Държава":

    Ще има,Американски газ ,втечнен при това.Но в най—близко бъдеще Президентският син Хънтър Байдън може да почне да дупчи Добруджа за шистов газ.Те тога ще станем износители.Катар на Балканите.Хъб,разбираш ли.
  • 4 1234

    3 2 Отговор
    Евтино е и се усмихватлйте както каза един германски смешник
  • 5 Иванчо

    4 1 Отговор
    Аре да кажат от тия 25,07 колко са за компенсиране на разходите на енергийните предприятия за задължения към обществото и как е формирана цената на последните. Щото от последната такава компонента едни хора, дето в момента се опитват да задържат властта, прибраха едни 35 мен. лв.

    Коментиран от #6

  • 6 Станимир Русев

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иванчо":

    А бе това означава, че 1000 кубика газ ще са 680 лв., което е напълно достатъчно за готвене, къпане и утопление на апартамент от 100 квадрата за една година!