28 Ноември, 2020 22:00 5 919 12

ДФЗ преведе 72,4 млн. лева на фермерите

  • горива-
  • дизел-
  • газьол-
  • фермери-
  • земеделци

Помощта е за 11 504 земеделски стопани за намален акциз върху газьола

ДФЗ преведе 72,4 млн. лева на фермерите - 1
Снимка: БГНЕС

ДФ „Земеделие“ преведе първи транш в размер на близо 72,4 млн.лв. (72 339 175 лв.) на 11 504 земеделски стопани по схемата „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство“. Изплатените средства представляват 87,78% от одобрения размер на държавната помощ за всички кандидати. Останалата част ще бъде изплатена на всички 11 504 земеделски стопани с втори транш в началото на 2021 г.

Бюджетът за 2020 г. по схемата, по която ще бъдат възстановени разходите на земеделските производители за закупено гориво през 2019 г., е 84 млн.лв. при ставка от 0,36 лв. за литър. Помощта се предоставя под формата на намаление на акцизната ставка на газьола, използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство в секторите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“.

На подпомагане подлежат земеделски стопани, които имат валидно заявление за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и схемите за обвързано подпомагане за животни за годината, предхождаща тази на кандидатстване за държавната помощ. Фермерите, които не попадат в обхвата на схемите за обвързано подпомагане, трябва да имат регистриран животновъден обект по Закона за ветеринарномедицинската дейност.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Танева

    15 2 Отговор
    Като крадем си мълчете,че ще ни спрат Европарите.

    Коментиран от #6

  • 2 Жак Фреско

    5 0 Отговор
    Трябва още да печатат пари и за хората да могат да купуват от измамниците!
  • 3 време е

    12 0 Отговор
    Айде, да поръчват Бентлита и Майбах.
  • 4 Браво на БсП винаги са помагали на народ

    0 2 Отговор
    Кумунистите
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Четник

    6 3 Отговор
    Срам не срам,ще кажа на всички,че фермерите са изразходили гориво на стойност 100 000 000 ,които ще им бъдат възстановени .Не знам точно какво са произвели като земеделска и животинска продукция но това са близо 50 000 000 литра гориво по цени на дребно или 50 000 тона.Една жп цистерна е с вместимост 59т,което от своя страна прави една влакова композиция от 847 жп цистерни .Изобщо не са шматки,нали?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 оня с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Четник":

    Не Те,а ТИ си шматката щото надничаш с гладно око в чужда паничка.А ЗАЩО Аз не го правя например?Ами защото точно на Деня отразен в Договора ми за Рента от отдадена Земя ми се превеждат едни пари,които ОПРЕДЕЛЕНО ме устройват/90лв/дка/.Ама била слаба /че даже и "катастрофална" тая година- през оная ми работа,след като кинтите долетяха в пълен размер,независимо че се чуваха разни фалшиви жалби,че може и изобщо да няма Рента!А Кой ми ги плаща тия Пари?Ами точно тия "Шматки" които ти ненавиждаш.
  • 10 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Тоест на техните си фермери
  • 11 Оцапания

    1 0 Отговор
    За 13 тона гориво ми връщат 4000лева. Сега ми дават 3500 след нова година бог знае кога още 500. Произвел съм 300 тона мляко,аз си знам как. Заради лошата година ме компенсират с 80 ( осемдесет) лева за 1500 декара защото имах само 40 от тях сято с пшеница. Това са трохи в сравнение помощите и субсидиите за старите членки които никога няма да позволят изравняване с техните. Затова ще ядете техните продукти които ще убиват нашите производители.
  • 12 Дребната Мижитурка

    1 0 Отговор
    Връщат на едрите ,,шматки" а на дребните мижитурки,,кучета ги яли".