Last news in Fakti

28 Януари, 2021 19:23 6 773 11

Най-посещаваните сайтове в света

  • интернет-
  • посещения-
  • класация

Първият в класацията е с 92.5 милиарда посещения на месец

Най-посещаваните сайтове в света - 1
Снимка: Shutterstock

Интернет е неизменна част от ежедневието на по-голямата част от хората на планетата. Посещенията на порталите са строго индивидуални, тъй като всеки търси различни неща в мрежата. Има обаче сайтове, които се посещават от голяма част от потребителите. Кои са те? Отговор на този въпрос дава платформата Visual Capitalist, която базирайки се на данни на SimilarWeb за ноември 2020 г., посочва ТОП 50 на най-посещаваните портали.

Не е изненада, че първото място е за Google. За въпросния месец той има 92.5 млрд. посещения. Това означава, че всеки човек на планетата, които има достъп до Интернет е ползвал търсачката 12 пъти за 30 дни.

Второто и третото място са за YouTube и Facebook, съответно с 34.6 млрд. и 25.5 млрд. търсения. ТОП 3 на най-посещаваните сайтове генерират месечно 152 млрд. посещения, като по този начин надвишават общо броя на всички останали 47 сайта в класацията.

В ТОП 5 влизат още социалната мрежа Twitter и Wikipedia. Шеста и седма позиция са за Instagram и Baidu. Следва Yahoo. Последните две места са за сайтовете за възрастни – чешкият xvideos и канадският pornhub. Последните два генерират съответно 3.4 и 3.3 млн. месечни посещения.

Най-посещаваните сайтове в света


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо клечо

    47 1 Отговор
    Най-посещавания сайт е Факти, а най-посещаваните статии са на Венелина нощните статии.
  • 2 Любител

    13 1 Отговор
    Порнхуб беше номер едно преди да изтрият 90% от видеата
  • 3 Гост

    27 1 Отговор
    Абе аз мисля , че последните 2 са първи ;) изключвам google на него гледам като на търсачка не сайт
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    6 3 Отговор
    за мен ФАКТИ са номер 1 гугъл търсачката и ю туб

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Fenasi Kerim

    5 1 Отговор
    Огромни пари се печелят. Преди години бях администратор на сайт с около 50 хил. уникални посетители на ден и се печелеха добри пари. Често получавах имейл от рекламодатели. Не става дума за българоезичен сайт.

    Коментиран от #11

  • 8 Партия

    1 2 Отговор
    ФОРЦА МАНГЪР ще оставя само сайтове за над 90годишни хора!Гласуване само за нас!
  • 9 Гоуст

    16 0 Отговор
    Поредното промиване на мозъци. Малкото уточнение, което са пропуснали да направят в статияте е, че тази статистика включва само щатските потребители. Ако се погледне глобално, от трето до седмо място са все китайски - ТаоБао, Байду и тн. Wikipedia е чак на 13то място, в топ 20 са още разни индийски и арабски дето дори не знам как се произнасят. Да живеЙ интернационализЪма!
  • 10 Цигани

    5 1 Отговор
    ПорнХъб
  • 11 Джим Бийм

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Fenasi Kerim":

    А най-приятно е сайтът да е твой, да е поддържан редовно и с качествено съдържание, да го напраиш много популярен, така че рекламодателите да се избиват да рекламират при теб и после да го продадеш. После се пенсионираш.