16 Март, 2021 10:36 1 730 7

Туроператори против континенталните ограничения

  • туроператори-
  • африка

Притеснения сред хората, които са пътували няма, сподели Любомир Николов

Туроператори против континенталните ограничения - 1
Кадър БНТ

Асоциацията на туроператорите е изпратила писмо с възражение срещу мерките за пътуващите до Африка. Какви са причините за недоволството - темата коментира Любомир Николов от асоциацията в сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

"Против сме основно за континенталния принцип, за който се въвеждат тези ограничения. Африка представлява повече от 25% от страните, в които може да се пътува свободно. Всяка една страна взима различни мерки. Занзибар е една малка част от Африка. В страните се пътува при много стриктни правила, при стриктни мерки", сподели Николов.

По думите му, Занзибар е дестинация, която ни дава нова реалност, но тя не е единствената възможност. Когато поставим цял континент под един общ знаменател, ние дискриминираме целия континент, смята Николов.

Той обясни, че туристите могат да се разглеждат на няколко групи. Това са хора, които не са боледували, не са ваксинирани, или са преболедували и имат антитела.

Асоциацията на туроператорите адресира писмото си до Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването.

"Надяваме се да отговорят бързо и да ревизират тази заповед. Ако не го направят, ще бъдат ощетени хората. Това ще се отрази и на учениците, които ще трябва да останат в карантина и да не посещават училище. Бройката на хората които променят датата на пътуване е малка. Ако хората се откажат те ще изгубят парите, които са платили, а и новите дати носят същата неяснота.", допълни още Николов относно новите рестрикции.

Според него, мерките са закъснели. В страната ни няма ясни протоколи, начин на работа, повече информираност на хората биха довели до положителен резултат.

Притеснения сред хората, които са пътували няма, сподели Любомир Николов. Той каза още, че хората пътуват основно за Африка, другата дестинация е Малдивите, Мексико, Шри Ланка.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Занзибарец

    7 0 Отговор
    Искаме туризъм,не искаме бетон!
  • 2 Вова император

    5 2 Отговор
    Вече бях на Занзибара зимата. Тази есен заминавам пак, а вие си играйте на доктори и болници. Ще купонясваме с братишките и ще обменяме щамове с девчонките и телесни течности.

    Коментиран от #5

  • 3 Факт

    4 1 Отговор
    Всичко е от завист!
  • 4 Еий

    6 0 Отговор
    Догодина на остров Тамбукту
  • 5 Бг турист

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Вова император":

    Ма те тия девчонки са скритото биооръжие на Путин. Основен развъдник и преносител на Черен Азиатски Трипчо. Ти не знаеше ли този факт до сега.

    Коментиран от #6

  • 6 Вова император

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бг турист":

    Айде, айде, кажи си че просто завиждаш.
  • 7 Разум

    2 0 Отговор
    Забрана на Африканци да влизат в България. Най-опасните зарази от там тръгват.. Ебола например.

    Черняците хигиената хич не ги интересува. Да не говорим, че причината е генетична.