Last news in Fakti

31 Март, 2021 06:21 1 823 7

Изтича срокът за разглеждане на молбите по "кредитната ваканция"

  • банки-
  • кредити-
  • задължения-
  • разсрочване

Към момента не се очаква Европейската централна банка да позволи ново удължаване на мярката, въведена заради пандемията от COVID

Изтича срокът за разглеждане на молбите по "кредитната ваканция" - 1

Днес изтича срокът, в който банките трябва да разгледат исканията за разсрочване на кредитите в рамките на така наречената "кредитна ваканция", предаде БНТ.

Към момента не се очаква Европейската централна банка да позволи ново удължаване на мярката, въведена заради пандемията от COVID.

Според Българската стопанска камара мораториумът върху плащането на кредити е най-ефективната мярка за бизнеса, прилагана по време на пандемията.

Бизнесът работи с търговските банки от години. Това е основен инструмент за финансиране на предприемачите, те се познават имат си доверие и това е най-лесния начин да се запази финансовия ресурс, така необходим в криза, в българските предприятия, обяснява Станислав Попдончев, БСК.

Не се очакват сериозни сътресения след отпадането на мораториума по кредитите, смята икономистът Калоян Стайков.

Икономиката вече се възстановява от шока, който изпита миналата пролет. Така че, този ефект не би трябвало да е кой знае колко сериозен, а и в крайна сметка това беше идеята - мярката да е временна, допълни Стайков.

След края на така наречената банкова ваканция от Асоциацията на банките у нас съветват при невъзможност да плащаме вноските си, да сe обърнем към кредитния си консултант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хотелиер

    3 0 Отговор
    Тралала
  • 2 165

    4 0 Отговор
    У НАС БАНКОВАТА СИСТЕМА ЩЕ СЪСИПЕ СРЕДНАТА КЛАСА ОЩЕ В ЗАРОДИШ, НЕ СЕ НАУЧИХМЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ ОБЩЕСТВА, ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА РЕГУЛИРА БАНКОВИЯТ СЕКТОР, ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВИЛА ПО КОИТО БАНКИТЕ ДА "ПРОДАВАТ" КРЕДИТИТЕ

    Коментиран от #5

  • 3 Бокича съм....

    3 0 Отговор
    Тези лилавите на снимката са ми любимите,в чекмеджето имам много от тях!

    Коментиран от #6

  • 4 боко ПКП

    2 0 Отговор
    Честито на печелившите, дължиш ли трябва да се връщат!!!
  • 5 НОВО ПЕТ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "165":

    СТИГА С ТАЯ ДЪРЖАВА....ТИ НЕМАШ ЛИ ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ.....
  • 6 НИНОВА......В УПЛАХ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бокича съм....":

    И АЗ ИМАМ...АМА МНОГО ПОВЕЧЕ
  • 7 Мария

    0 0 Отговор
    Закон за глобалната икономическа сигурност и възстановяване. Много се говори в последните две три години за този нов закон. За анулиране на всички задължения към банките заради некоректните договори. В началото мислихме че е измислица на комплотистите но тези дни в Америка са преминали към nesara gesara - първото е за национално ниво а второто на глобално. Въпросът е : България също е прикрепена към световната банка и защо още нищо не съобщават? То е ясно защо де 😅. Просто сменят системата , тоест ...актуалната система рухва. Не бързайте да връщате никакви пари, оставете банките в бавна агония.