13 Май, 2021 23:31 2 859 29

Експерт: България да поеме разходите по PCR тестовете за чуждите туристи

  • поли карастоянова-
  • туризъм-
  • реклама

Рекламата ни за туризма подхожда за миналия век

Експерт: България да поеме разходите по PCR тестовете за чуждите туристи  - 1
Снимка: БГНЕС

Проблемите и тяхното решаване отдавна напуснаха полето на туристическият бранш и нивото не е свързано само с международните ни партньори и туроператори. Те са на полето на дипломацията и затова е необходимо и очакваме служебният министър на туризма да работи в много добър синхрон със служебния министър на външните работи, защото именно там трябва да се намери решение на въпроси, свързани с това България в какви категории на сигурност и на безопасност се намира спрямо критериите на отделните държави и нещо повече за процедурата, свързана с карантиниране след връщане от България в дадена страна. Това коментира за БНР Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

По думите ѝ особен приоритет трябва да бъде привличането на туристи от Русия.

,,Там са необходими безкрайно убедителни знаци на положителни послания, на промяна в механизма за издаване на визи на руските туристи'', допълни тя.

Тя коментира, че туристическият бранш заедно с бизнеса трябва да се опита да постигне определени резултати и решения на проблеми.

Ако ние сега в рамките на следващите няколко месеца и под ръководството на служебния министър не започнем работа по нова концепция за нов бранд на България и начин на презентиране на българския туризъм на есенните борси с оглед на привличане на внимание и конкурентоспособност за 2022 г., мога категорично да заявя, че двата сезона - и 2021, и 2022 към този момент изглеждат еднакво застрашени, подчерта Полина Карастоянова.

Според нея трябва ясно да се заяви, че българският туристически продукт не е евтин, а е качествен.

,,И независимо дали избира един турист настаняване в къща за гости с две стаи или петзвезден хотел, той трябва да бъде абсолютно сигурен и убеден в качеството на услугата и продуктите, които получава. Второто качество е качеството на информацията и комуникацията. Ние работим с парадигми, с визия и с модели на реклама, които са от XX век. Те са абсолютно старомодни, амортизирани и непроизвеждащи никакъв резултат. Това трябва да бъде прекратено мигновено и да се сложи началото на нова, модерна, дигитална, адекватна комуникация'', обясни още тя.

Карастоянова заяви, че туристическият бизнес е изчерпал финансовият ресурс, с който могат да се правят допълнителни инвестиции, самите COVID мерки струваха на бизнеса безкрайно големи инвестиции.

Сeга е моментът държавата да поеме разходите по тестовете, с които искаме туристите да влизат, било то антигенни или PCR тестове и да се обособят карантинните хотели и да се поемат разходите по евентуално необходимостта от настаняване и лечение, смята Карастоянова.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    72 3 Отговор
    То България не поема цената на тестовете на собствените си граждани, ще поема на туристите. А хотелиерите защо не ги поемат? Те държат да имат туристи, не другите граждани.

    Коментиран от #24

  • 2 Не знaм

    46 1 Отговор
    кaкво ще поеме държaвaтa, но туризмът у нac го пое яко, кaто caм cе поcтaрa дa го поcтигне този ефект.
  • 3 Неадекватни

    37 5 Отговор
    Все по неадекватни хора идват да ни управляват.
  • 4 Ега ти експерта

    58 2 Отговор
    Защо държавата,както аз си плащам така и те да си плащат!
  • 5 Полина

    26 11 Отговор
    Видно е, че Полина Карастоянова е русофилка - национална предателка. Незабавно да си подаде оставката.
  • 6 Седесарят.

    50 1 Отговор
    Да си ги поема туроператора, посредник, комисионера...!!!
  • 7 Ахахах

    65 3 Отговор
    Чакайте сега, някакъв си "експерт" ми казва, че аз с мойте данъци трябва да плащам тестовете на някакви чужденци, които ще дават пари на мутрите по морето. Та мутрите една стотинка данъци няма да платят. Каква ми е на мен лично далаверата? Абе съвсем изтрещя този народ!
  • 8 Някъде

    55 2 Отговор
    Някъде, някой да е поел разхода на нен българина за безплатен тест? Напротив, плащам от 90до 190лв. за тест, на всичко отгоре ще плащам от моите данъци и техните тестове. За да може да се напълни хотела на някой си.
  • 9 Ахахха

    50 5 Отговор
    Колкото по-малко хотели, толкова по-добре! Абе защо някой не ме пита мен как се справям с парите месечно? Защо все аз да мисля за келепира на мутрите? Аман от рекет вече! Всички да плащаме кефа на мутрата! Я марш!
  • 10 Миризлив пор

    47 3 Отговор
    Аз карам кола на 20+ години не защото не искам да карам по-нова а защото такива са ми възможностите. Сега някой, дето кара кола за 6 цифрена сума да ми реве "на много съм зле ще фалирам, давай да плащате че аз да имам далавера" някак ми звучи несериозно.

    Коментиран от #20

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Барба Ганьос

    17 9 Отговор
    Ако почнем и на тях да плащаме , няма да остане за чекмеджетата.

    Коментиран от #13

  • 13 БАУРЕНЕ

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Барба Ганьос":

    НИЕ ИМАМЕ ТУРИСТИ ОТ АМЕРИКА
  • 14 Мизантроп

    16 6 Отговор
    Аз предлагам да платим тестовете и да имаме право на наследство над имуществото на туристите, защото аз като жив поданик на държава, която е в интерес на туристите се грижа за здравето(живота) на посетителите и претендирам, че тези тестове доказват моята съпричастност към благоденствието и просперитета на гостите в моята Родина!
  • 15 яяяя

    20 10 Отговор
    Никой от този бранш не споменава нищо за зловредната външна политика на България, защото са страхливи и жалки евроатлантически Мишки!
  • 16 бокаса

    7 4 Отговор
    Това ще стане но точната дата е 3021 година.
  • 17 Q2z

    11 2 Отговор
    Туризъм с цел лечение ми идва в повече.
  • 18 небрежнев

    21 2 Отговор
    Всъщност, плащане от държавата означава плащане от данъците, или от всеки един от нас. Крайно нагло е, хотелиерите да искат с нашите данъци да се осигурява тяхната печалба и по-евтина почивка основно на руснаците. Много по-справедливо би било да се направят някакви отстъпки за българите (има начин, без това да е дискриминационно към чужденците, например - last minute) и да си напълнят хотелите с българи. Хем няма да се изнасят пари в Занзибар, Малдивите, Гърция или Турция, хем ще се спестят разходи за PCR тестове, за туроператори, за реклама в чужбина... Българите почиващи в чужбина са повече от чужденците почиващи у нас... Ама за нашия турист никой хотелиер не се замисля, а гледат за пияндурници от Русия или Англия. И причината е проста - нашия туристически продукт е поразително зле. За него не се намират българи и трябва да се търсят от девет планини в десета наивници, които да дойдат веднъж и никога повече да не се върнат. Хотелиерите ореваха света за липсата на държавна реклама. Ама, ако почивката на туриста му е харесала, то той ще се върне и друг ще доведе, и изобщо не трябва да се търси нов с реклама. Една реклама не съм гледал за Гърция, но като отидеш там, всеки трети на български говори.
  • 19 Така ама не така

    18 1 Отговор
    така наречените "експерти" да инициират благотворителна кампания за спасяване на туризма. Всеки от тяхното котило има какво да даде. А "закъсалите босове" от "туристическия бизнес" да не чакат от "проспериращият" български народ да ги вади от калта, която и те бъркаха толкова години. Няма ли някой експерт да предложи да бъдат зачислени на бюджетна издръжка?
  • 20 Как ти звучи

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    несериозно, като то е нагло. Просто си тактичен и не искаш да нараниш изстрадалите им души.
  • 21 123

    13 1 Отговор
    Българския туристически продукт е 3 пъти по скъп от Турския туристически продукт, и на еднаква цена или по висок от западноевропейския или карибския продукт като там за чадъри не се плаща.Качестовото на Българския продукт обаче е 1/10 от качеството на продукта на Карибите или Франция, а обслужването е по лошо от Нова Гвинея. Държавата да даде безплатни ПСР тестовете на 450 000 руски туристи, означава всички Българи да спонсорират руските туристи.Само че чуждите туристите в България през 2019 са 9.3 милиона, като най-много са туристите от Румъния и Германия, а почти 2.5 милиона Българи почиват в Гърция и Турция, защо и защо всяка година се говори само за руски туристи, а те отиват в Турция? Миналата година 2.5 милиона руски туристи са били в Турция.
  • 22 Активист на БКП

    19 2 Отговор
    Да си ги поемат ресторантьори и хотелиери-те печелят! Що аз??
  • 23 Илчовски

    5 2 Отговор
    Държавата да поеме и разходите на родните плеймейтки, които обслужват туристите на слънчака
  • 24 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Точно! От какъв зор държавата да плаща тестове на чужди туристи.Било му скъпо на румънеца,украинеца и молдованеца. Дотук изброените са все гладни в...ки, с някои изключения от румънските туристи.
  • 25 Данъкоплатец

    7 3 Отговор
    Тия не са в ред.
  • 26 Русенец

    4 1 Отговор
    Да им поемеме и престоя, и спането, и храната......... На мен Гърция ще ми поеме ли ПСР теста, ако реша да почивам при тях?
  • 27 Светослав

    0 0 Отговор
    За 19 сезона по слънчев бряг, се нагледах на порнография, дрогирани пишлемета и т. н. Твърдо против съм да им плащаме тестовете. Руснака и англичанина, който има пари за жилище тук, има пари и за тест. Това, че нямаме обслужване, от всичко искат да се прави пари (от такситата, до шезлонгите), калпава категоризация на хотелите, естествено ще се отрази на триста. Цените по морето са по евтини от София и Пловдив, но всичкото е с краката нагоре
  • 28 whhhb

    2 0 Отговор
    От къде на къде? Е въпроса ми към експерта и заглавието. Ще плащам аз за да дойде някой да за 5 дена и да печели друг , като ще укрие и данъци най-вероятно , а и ще иска помощ от държавата след това........
  • 29 Откъде

    8 0 Отговор
    накъде? Мутро-милицейските кър л€жи вече се забравиха. Да си платят тока и водата, да се бръкнат за пречиствателни станции, та лай ната да не плуват по плажа, да намалят цените, да дигнат заплатите, и безплатни шезлонги и чадъри, както е в Гърция и Турция. И туристите сами ще дойдат. Е, верно, нема да има за ново бентли и силиконови джуки на флейтистката, ама догодина!