Last news in Fakti

14 Март, 2023 14:32 1 113 9

„Булгаргаз” предложи по-евтин газ за месеците април и май

  • булгаргаз-
  • цена-
  • природен газ-
  • синьо гориво

Окончателното предложение за утвърждаването на цената на природния газ за следващия месец ще бъде внесено в КЕВР на 1 април

„Булгаргаз” предложи по-евтин газ за месеците април и май - 1
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз” предложи 103,08 лв./ MWh цена на синьото гориво за април. От дружеството уточняват, че тя е 3,42% по-ниска от утвърдената за март.

Окончателното предложение за утвърждаването на цената на природния газ за следващия месец ще бъде внесено в КЕВР на 01.04.

Прогнозната цена на газа за май е 92,54 лв./MWh или с 10.23% по-ниска от внесената за утвърждаване за април, допълват от „Булгаргаз”.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    1 1 Отговор
    Президентът Радев явно се чувства по-добре. Основното е да не нарушавате режима и да не излагате здравето си на риск.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    4 1 Отговор
    Е не , ма недейте така , тук русолюбската пасмина ще са зарине в инфаркти и инсулти , че даже ще вземат да си посягат , хахахахах !!
  • 4 Варна

    3 2 Отговор
    Нали се газифицирах преди време , инсталация , котел , пари ...чудо . После се климатизирах и ползвам газ само за топла вода , но сега през лятото слагам бойлер и приключвам с газа .Просто е голяма скъпотия
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор
    Прогнозата за Април е 87лв за МWH,а за Май e под 80.лв....Бая дерат!През рятото газоо отива на под 120лв за 1000к.метра........
  • 6 Нормално след зимата

    2 2 Отговор
    Потреблението пада до 10 % от пиковото ,правят се хубави в очите на обикновените граждани използващи газ за отопление ,готвене,топла вода .
    Нас ни интересува зимата да не ни е скъпо топлото лятото в жегите никой не се къпе с гореща вода и скарите и барбекютата заменят манджите.....

    Коментиран от #8

  • 7 БСП ПУТИНИСТИТЕ СА ШОКИРАНИ

    1 2 Отговор
    Изкарахме зимата без руска газ....не умрях ме.
  • 8 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нормално след зимата":

    Потреблението пада за отопление , но за производство на ток си е същото ,а и почва сезона за пълнене на газохранилищата !! Обаче те са си пълни на почти 70% , което ще рече , че трябват ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО количества от миналата година за да са на 90% до октомври , които вече са поръчани от миналата година !! А това значи само че и следващата зима цените ще са като сега , че даже и надолу !! А 2024 тръгват нови мощности във САЩ и Катар и Австралия , без да броим по-малките износители , които НАПЪЛНО ще покрият количествата които изнасяше Раша !! А тя ще продължава да гори газ на факел за тоя дето духа , всъщноста даже топли безплатно Полша и прибалтийските републики , щото точно там отива топлия въздух от кулите на входа на северните потоци , където от месеци се виждат от километри огньовете !

    Коментиран от #9

  • 9 ВЕРВАМ ТИ ДРУГАРЮ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    До есента ще изпразним газохранилищата със скъпа гази и зареждаме отново....но не с руска такава...