Last news in Fakti

2 Юни, 2024 10:16 1 188 4

Новият летен сезон е открит, но проблемът с транспорта остава

  • черноморие-
  • превоз-
  • автобуси-
  • летен сезон

Част от курортите по Северното Черноморие са достъпни само по вода

Новият летен сезон е открит, но проблемът с транспорта остава - 1
Снимка: БГНЕС

Според разписанието на автогарата в курортния град Каварна на практика през уикенда автобуси за областния център Добрич няма. За Мария Желязкова да пътуваш с автобус е ходене по мъките. Екип на Нова телевизия изпрати жената по обяд на автогарата в Добрич и часове след това я завари в Каварна. Така е с всички, които нямат кола в региона, и разчитат на обществения транспорт.

"Един час има сутрин и един час има следобед. Допреди няколко години имаше повече пътуващи и микробусите бяха по-начесто", твърди Юлиян Георгиев, превозвач.

Причините за намалените линии са комплексни. "Основната причина да намалеят желаещите колеги превозвачи да изпълняват линиите до морето и не само до морето, но и до много от населените места, са икономически", посочва Валентин Василев, представител на транспортния бранш за област Добрич.

Инвестициите и изискванията към сектора се множат ежегодно. Като това 35% от междуселищните курсове да са с автобуси за инвалиди. И сметката е проста: по-малко продадени билети, по-малко рейсове. Нито една фирма не се явява на конкурсите, които община Каварна прави в последните 3 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    5 0 Отговор
    Мутрите ви чакат, да ви тричат.
  • 3 Цъцъ

    4 0 Отговор
    Прочетох "Новият ловен сезон е открит... " 🤣
    Грешката май е вярна, пазете се от ловците по мутроморието и кучетата им ешерихия коли 😉
  • 4 Последния Софиянец

    1 2 Отговор
    Вече не взимам нищо на морето.Заради войната няма туристи и нищо не се изкарва.