12 Октомври, 2024 19:35 473 11

Boeing съкращава 10% от служителите на компанията ВИДЕО

  • боинг-
  • съкращения

без работа могат да останат 17 хиляди души

Boeing съкращава 10% от служителите на компанията ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Американската авиостроителна корпорация Boeing ще съкрати персонала си с 10% на фона на тежката ситуация в компанията, заяви изпълнителният директор на компанията Кели Ортберг.

"Трябва да променим нивото на нашата работна сила, за да го приведем в съответствие с финансовата реалност и по-фокусиран приоритет за набиране на персонал. Планираме да намалим работната си сила с приблизително 10% през следващите месеци. Съкращенията ще засегнат ръководството, мениджърите и служителите“, се казва в изявление, публикувано от пресслужбата на компанията.

Така около 17 хиляди служители на Boeing ще бъдат изложени на риск от съкращения.

Boeing е в трудна ситуация и е трудно да се преувеличат предизвикателствата, пред които е изправена компанията, заяви Ортберг.

„Ситуацията изисква трудни решения и ще трябва да направим структурни промени, за да останем конкурентоспособни“, добави той. Като примери за проблеми ръководителят на Boeing посочи забавянето на производството на самолети 777X и товарни самолети 767.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    12 2 Отговор
    Демокрация бате
  • 2 Ама как може

    11 1 Отговор
    да има тежката ситуация в американска компания се чудя. Там всичко е 6
  • 3 Софиянец

    11 2 Отговор
    Санкциите работят 😂
  • 4 няма нужда

    9 2 Отговор
    Направо закривайте тая фирма, правеща летящи ковчези. Те не могат и да излетят бая от тях, де. Ама така да го кажем.
  • 5 айде чао

    4 1 Отговор
    10% първоначално, следва продължение
  • 6 Леля Гошо

    6 0 Отговор
    Боинг загърбиха качеството в името на печалбите. Това работи за големите шефове, които прибират колосални бонуси и след няколко години изчезват, фирмата запада и страдат хора от които нищо не зависи.
  • 7 факуса

    1 0 Отговор
    сакън изчакйте,бокича кат стане ся премиер шъ плати няколко,а вие кога решите,нъл сме партнери
  • 8 Това е само един от примерите

    2 0 Отговор
    Така се получава когато има кекави менажери в компаниите. Когато решенията се взимат от счетоводители вместо от инженери. Когато за да се вземат едни премии се поставят неизпълними срокове. Когато се пренебрегват и игнорират проблеми в проектната фаза с идеята, че няма да засегне много от клиентите.
    Мога доста да изброявам, но съм сигурен, че повечето от нас са се сблъсквали с подобни практики. За жалост всичко това води до резултата с Boeing.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КЪТИН ИМ СПРЯ ДУРАЛУМИНИЯ

    0 0 Отговор
    И СЯААААА ДА ПРАЯТ ФЪРЧИЛА ОТ КАРТОН......