Last news in Fakti

29 Май, 2014 16:53 1 983 0

Apple позлати рапър

  • apple-
  • beats electronics

IT гигантът купува за $3 млрд. производителя на слушалки Beats Electronics

Apple позлати рапър - 1
Снимка: АП/БТА

Apple купува за $3 млрд. производителя на слушалки Beats Electronics, съобщава Би Би Си. Това е най-голямата сделка в историята на компанията, коментира Ройтерс.

Новината за нейното сключване не се отрази на акциите на Apple, защото слуховете за купуването на Beats Electronics вървяха от месеци, отбелязва Блумбърг.

Заедно с Beats Electronics, IT гигантът получава собствеността и върху музикалната услуга Beats Music.

Източници близки до купувача разкриха, че технологичният гигант ще плати около $ 2,6 млрд. в брой, а останалите $400 млн. - в акции.

Сделката ще позволи на Apple да разшири предлаганата гама от слушалки за своите iPhone, iPod и iPad.

„Музиката заема важна част от нашия живот и специално място в Apple“, - отбеляза генералният директор на компанията Тим Кук. Той обеща корпорацията да продължи да инвестира в музика, за да създава „най иновативните музикални продукти“.

Тим Кук побърза да се застрахова в коментар за „Файненшъл таймс“, че услугите на Beats Audio ще бъдат достъпни и за конкурентните операционни системи на Google и Microsoft, както досега.

Сделката предстои да бъде финализирана до края на 2014 г. В началото на следващата 2015 г. съсобствениците на Beats Electronics Джими Айовин и Dr. Dre, чието истинско име е Андрю Йънг, ще получат високи постове в Apple. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА