Last news in Fakti

10 Септември, 2014 19:12 1 245 6

ГЕРБ ще засади 40 хил. дървета в най-засегнатите от наводненията райони

  • герб-
  • дървета-
  • наводненията-
  • райони-
  • бойко борисов-
  • кристалина георгиева

Борисов: Вицепрезидентският пост на Кристалина Георгиева е успех и оценка за България

ГЕРБ редуцира ресурса си по предизборната кампания за билбордове и платените съобщения, за да помогнем на пострадалите хора. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, по време на посещението си в рибарското селище Ченгене скеле в Бургас.

Той уточни, че ГЕРБ помага на пострадалите от наводненията домакинства в Област Хасково, Бургас, Монтана и Добрич. „550 души сме пратили по места, всичките кандидати за народни представители помогнат на пострадалите. От сутринта ги обикаляме, отзивите са отлични”, обясни Борисов и посочи, че никой не говори нито за популизъм, нито за каквото и да било, защото се оказва реална помощ към хората.

Председателят на ГЕРБ призова всички партии да се включат и да помагат. По думите му, така депутатите ще направят много добра дружба, работейки заедно, после ще си уважават в парламента и по-лесно ще приемат закони като говорим за бедствия. В бургаското рибарско селище Ченгене скеле Бойко Борисов обяви, че ще бъдат засадени 40 хил. дървета или 80 дка в най-засегнатите от наводненията райони - Монтанско, Хасковско, Бургаско и варненския квартал „Аспарухово”. Борисов сподели, че лесовъдите са му казали, че най-подходящо за това било времето след 21 септември.

Трима от рибарите, в пострадалото селище, получиха сглобяеми рибарски хижи, като всяка е на стойност 6 500 лв. Те ще минат по наредбата за преместваемите обекти. Партия ГЕРБ дари и 15 хладилника, 1 моторна лодка и две перални. „Парите са дарени от предизборната кампания на ГЕРБ. Такива дарения се правят във всички засегнати от наводненията райони”, посочи Борисов. Той допълни, че дарението е предадено на сдружението "Морски сговор", което да ги разпредели на най-нуждаещите се.

Пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира поста на Кристалина Георгиева в Европейската комисия: „Честитя на Георгиева. Вицепрезидентският пост  е успех и оценка за България. Имахме ясната и точна формулировка от страна на ЕК, че това е един от най-добрите специалисти, нищо, че не е била премиер, защото премиерите, които кандидатстват за комисари, се толерират“. По думите му, всички българи и политически партии трябва да се гордеят с този пост – България има вицепрезидент на ЕК. Борисов обясни, че много проекти могат да станат с европейски средства, а не с парите на данъкоплатците.  „От моята работа като премиер знам, че най-важното е бюджетът. Който държи парите, той определя политиката. 140 млрд. евро ще разпределя г-жа Георгиева. Това й е портфолиото и за разлика от другите вицепрезиденти, тя има и портфейл“, коментира председателят на ПП ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Ако една партия заяви,че бойкотира настоящите избори и милионите,които ще се похарчат за предизборна кампания се даряват на пострадалите!...........да имат покрив от предстоящата зима!........то тази партия ЩЕ СПЕЧЕЛИ НАРОДА!........
  • 2 Красимир Димитров

    0 0 Отговор
    P.R
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Изсечени 400 000 посадени 40 000 е пак е нещо де
  • 4 GSN43

    2 0 Отговор
    Гн. Борисов моля Ви при следващото идване в гр. Бургас посетете площад "Св. Св.Кирил и Методий". Заедно да заралим по една свещ и се помолим на ВСЕВИЩТНИЯ за помощ. Тъй като той много високо може да не ни чуе, а царят ни се занимава със съдебни дела оставате само Вие.Катедралната църква е най голяма в града и е построена през 1896-1905г. Строежа на храма става с голямата помощ на тогавашния кмет Димитър Бракалов.Средствата са събрани от дарители на малкия ни град.Сто и девет години по късно за кмет на гр. Бургас е избран Димитър Николов.С ваша помощ той направи много добри дела за града.НО допусна в "кацата с мед"да падне едно петно от "мазут".Не без негово знание преди 3г.започна строителство на ПОДЗЕМЕН ГАРАЖ.Туморното строително недуразумение избоя над 1м.от нивото на площада като терасовидна бетонна плоча.Гн.Борисов ,това е най малката беда.Християнският ни храм "Св. Св.Кирил и Методий"се пропука на две.На места фугите на великолепните каменни корнизи са над 50мм.Помогнете Гн.Борисов ,църквата вече не събира жителите на града за техните лични празници вече трета година.
  • 5 горски

    0 0 Отговор
    И най вероятно някой от Червен Бряг ще ги сади тези дръвчета!Тези средства от партийната субсидия ли ще бъдат отпуснати или от някой спонсор,и вместо да разлепвати плакати ,садете дръвчета!Изключително слаба листа за народни представители във Плевен.Ако и в другите градове е така -опазил ни Господ!
  • 6 Сиси Вълкова

    0 0 Отговор
    Хората имат нужда от жилища и храна, а не от дръвчета. Още повече трябва да си адски прост пожарникар, за да садиш дървета през зимата! Само ПП АТАКА разбира какво е адекватна помощ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове