14 Октомври, 2014 18:19 13 092 18

Утре проверки на КАТ в София

  • утре-
  • проверки-
  • кат-
  • софия

Проверките са по метода широкообхватния контрол

В хода на акцията служителите на отдел „Пътна полиция”- СДВР ще извършват проверки на моторни превозни средства за използването на обезопасителни системи за сигурност при превоз на деца, съобщиха от МВР.

Пътните полицаи ще следят и за спазването на Закона за движение по пътищата и  правилника за неговото прилагане, както и за контрол на велосипедистите -  оборудването на велосипеда, използването на каски и други.

От 8 до 10 часа проверките ще се извършват на Околовръстен път -  в района между бул. „Бр. Бъкстон” и бул. „България”, посока изход, а от 17.30 – 19.30 часа - на бул. „Цариградско шосе”- Враня, посока изход.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро бекъма

    2 1 Отговор
    Много Моля извършвайте проверки пред денонощните заведения както за неправилно паркиране на платното за Движение така и на посетителите тръгвайки си доста почерпени с автомобилите си!Улица Раковски е стоянка на таксиметрови шофьори и тях никой Явно не ги глобява спират на пешеходни пътеки пред кръстовища и създават Опасна предпоставка за ПТП скривайки Видимостта!!!
    Благодаря ви.
  • 2 софиянеца

    2 2 Отговор
    Бой по тея бакшиши, бой, бой, бой!!! Нямат страх в София, не спазват правилата, не им пука..
  • 3 бакшиша

    2 4 Отговор
    Нещо сте ядосани на таксиметровите ама като ви трябва такси........Може да похарчите 150лв за пиене на вечер, но като трябва да дадете 5 за такси все едно ги хвърляте на вятъра.И много тузари не спазват правилата ма за тях нищо не казвате щото сте мишоци .

    Коментиран от #4

  • 4 S Doichinov

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "бакшиша":

    Бекъма ти е написал но май не четеш много.Става въпрос за всички а не само за такситата.А че таксита,маршрутки и градския транспорт ги е.е за правилника това е друга тема.
  • 5 гошо прупрунков

    1 1 Отговор
    абе като хванахте темата за бакшиши я да питам статистиката да ми каже някой дали знае колко са глобените пътници на такси без колани и колко са децата возещи се на такси които не ползват детско столче , щото като гледам май пак ще се вдигат протести за неуредици в закона щото ако едно такси трябва да има всички видове столчета за деца то няма да има къде да си оставите дамската чанта а и цената трябва да започва от 2.50 (литър бензин ) за километър
  • 6 майор Костов

    4 1 Отговор
    "Пътните полицаи ще следят и за спазването на Закона за движение по пътищата..."

    А днес какво са правили? Да не са стачкували?
  • 7 alkap

    2 1 Отговор
    Грешки:

    1.Следи се основно за изгорели крушки, колани, телефони, бебешки столчета, аптечки и други дребни нарушения.

    2. Спират се основно коли с ниска скорост на движение в дясната лента.

    3. Никой не пипа бързо движещите се които буквално газят
  • 8 жоро бекъма

    0 1 Отговор
    Такситата нямат право да спират на места освен обозначените за тях Стоянки !!!На ул Раковски няма контрол единствено за такситата като ви скрият видимостта от пешеходната пътека или видимостта от кръстовището в суматохата вместо да помогнат те си тръгват и после идват контролните органи и мерят с метъра , ти в лява лента на огромна видимост как не видя пешеходеца ?Ами тука имаше спряло такси и ми скри видимостта еми дай му номера ,а колко от вас помнят номерата на свидетели и нарушители който създават предпоставка за ПТП или първото е да помогнем на пострадалия!!!Къде е видео контрола на тази улица колко актове са изпратени на тези нахалници ,къде е преференцията за едни да важи закона за други не ?И закона важи за всички участници в движението!!!
  • 9 Калоян Велинов

    1 1 Отговор
    ВЕЛОСИПЕДИСТИ НА ОКОЛОМРЪСТНОТО И НА ЦАТИГРАДСКО КОЛКОТО ЩЕШ......
  • 10 alkap

    2 1 Отговор
    Днес честваме 20 години откакто софия се препълни с борещи се за хубав живот - 20 години неуспехи, мизерия и ПТП.

    И къде да карат велосипедистите като алей няма или са с съмнително качество там където ги има. Първо се правят пътища за колелата и после за колите така еволюира от малки км големи кога ще го разберете че този асфалт в момента за коли не става. Става за колела и каруци
  • 11 bad

    2 1 Отговор
    само да допълня и бакшиши които спират по спирки и обрзуват задръстваня, както на Мол Сердика.
  • 12 bad

    0 1 Отговор
    Определено, трябва да се наблегне на хилядите "шофьори", които возят децата си на предната седака в тях... или без столчета, без колоани.... и т.н.
    То това май опира и до чувството за самосъхранение, но то или ти идва или не
  • 13 алка

    1 1 Отговор
    Определено това че те следят като утрепка и вмешателството в личното ти пространтство е недопустимо. Това че държавата е закъсала за пари и така се подхранват КАТажийте но това по никъв начин не намалява жертвите на пътя.
  • 14 алка

    1 1 Отговор
    в някой държави детските столчета са безплатни с цел стимулиране на младите да раждат деца а тука е обратното глоби за младите с деца- скоро няма да ги има. Тогава закона ще го сменят глоби за дядовците без бастун в колата
  • 15 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 16 Guest

    0 0 Отговор
    Да бе, такситата са ви виновни, дето по Раковски така или иначе не може да се кара с повече от 35км. Някой виждал ли е много таксиметрови стоянки без паркирали частни коли в обсега им. А?
    Виждали ли сте и много велосипедисти които си бутат колелата на пешеходната пътека,както е по закон???
    Навсякъде е пълно с нахалници и талибанчета, които карат като за последно и катаджии дето не обръщат никакво внимание на грубите и фрапантни нарушения на джипове и лъскави лимузини, а те спират за забравени фарове или колан само и само да ти вземат 20лв рушвет за да те пуснат.
    Хайде да видим утре колко глоби ще напишат? Пожелавам парите да отидат по предназначение а нарушителите да си вземат поука.
  • 17 btv

    1 0 Отговор
    От кога има оборудване на велосипеда и се проверява от КАТ ?
    Това не е МПС, да вземат да проверяват пияните и дрогираните тарикати с пачки които трепят хората по улиците ....
  • 18 Красо Зелето

    1 0 Отговор
    България е единствената държава, която ти пише АКТ, още при раждането.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове