Last news in Fakti

24 Декември, 2014 08:55 15 039 7

Двама пияни чужденци спретнаха екшън с патрулка

  • чужденци-
  • патрулка-
  • грип-
  • доходи-
  • данъци

Преглед на печата

Двама пияни чужденци спретнаха екшън с патрулка, алармира в. „Новинар“

Безумен екшън са успели да спретнат двама чужденци в нощта срещу вторник, разказаха за „Новинар“ от столичната полиция. Дежурен патрул забелязал джип да криволичи като слаломист по тясната улица „Борис I” до бул. „П. Евтимий“. Когато стъпил на булеварда, ченгетата вдигнали стоп палката, за да го отбият встрани и да го проверят. Вместо да се подчини, водачът, който е от Великобритания, взел възможно най-безумното решение. Дал газ и изчезнал. От този момент се отприщила истинската лудница. Започнало преследване. На улица „Кожарска“ роувърът внезапно спрял, а шофьорът опитал да избяга пеша. Униформените го настигнали и свалили на земята. Докато се гонели с него обаче, започнала втора серия. Румънката, която се возела на дясната седалка, се възползвала от липсата на интерес към нея в този момент и се преместила на шофьорското място. Дала газ и офейкала.

Над 90% от хората с ниски доходи няма да си върнат удържания данък, пише в. „Сега“

Над 90% от хората с минимални доходи през 2014 г. няма да могат да получат обратно авансово удържания им данък заради ограниченията при ползване на облекчението. Трудовите доходи на тези данъкоплатци попадат в годишния лимит от 4080 лв., който дава право за ползване на преференцията, но извън тези суми хората са получавали други необлагаеми доходи като добавки за гледане на дете, обезщетение за безработица, минимални лихви по дебитни карти, рента и др. Така кръгът от хората, които ще могат да ползват данъчното облекчение, е силно ограничен и се очаква да е около 20 000 души.

Грипът мутира, ще разболява повече хора, вещае в. „Труд“

Грипът "Тексас", който ще ни разболява тази зима с познатия "Калифорния" или свински, е мутирал. Това означава, че защитата на противогрипната ваксина ще е по-ниска, заразата ще разболява повече хора и случаите на тежко протичане на болестта ще са над нормалното ниво, съобщи вчера за "Труд" д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Новината идва от Центъра за контрол на заболяванията в американския град Атланта и се базира на изолираните доказани случаи на грипа при пациенти от Северна Америка. А каквото се случва там, същото се наблюдава всяка зима в Европа и България.

Полицаите и военните без коледни бонуси, уведомява в. „Монитор“
Военните, както и полицаите няма да получат коледни бонуси тази година за разлика от предишната 2013-а. Министърът на отбраната Николай Ненчев обяви вчера, че вместо предпразнични премии в армията вече са получили пари за дрехи и възможностите на МО

не позволяват по-големи разходи. В началото на месеца той заяви, че за тази година армията няма да има проблем с изплащането на заплати и осигуровки, затова се предвиждал и коледен бонус. От министерството уточниха, че служителите под пагон, които не са се възползвали от полагаемите им се средства за дрехи или са използвали само част от тях, могат да получат вместо тях пари в брой. Въпросните суми варират според чина на военнослужещите, като минималната е 440 лв., а генералите могат да приберат 700 лв.

С левчета от пенсии и надници в Сатовча спасяват болни деца, аплодира в. „Преса“

Хората в една от най-бедните общини – Сатовча, събраха 34 000 лева, които ще разпределят за лечение на деца. Всеки месец те отделят от пенсии и заплати, за да помагат на болните малчугани. „Когато държавата нехае или пък няма възможност да помага на бедните и гладните, ние вземаме нещата в свои ръце. Има ли желание - има и решение“, убедена е Василка Демирева, която работи като секретар в кметството на едно от най-големите села в общината - Плетена. Тя е майка на дете с аутизъм и благодарение на дарителската кампания успява да осигури рехабилитация на 11-годишната Еленка. С помощта на лекари, психолози и логопеди детето вече говори и дори превежда стихчета и песнички от английски език.

Бъдни вечер за 50 лева в нета, изчислява в. „Стандарт“

Трапезата за Бъдни вечер е на един клик разстояние. Фирмите за кетъринг и ресторантите по жълтите павета и в по-големите градове приеха ударни поръчки в навечерието на коледните празници. 4-членно семейство може да посрещне Бъдни вечер срещу 50 лв. Толкова струва зареждането на празничната маса с постни ястия при онлайн поръчка в един от най-големите сайтове за доставка на храна. Менюто включва зелеви сармички с гъби и ориз, питка с късметче, пълнени чушки с ориз, пълнени чушки с боб, баница с тиква и бутилка червено вино. Освен вкуснотиите домакините получават и бонус - обикновено глинен гювеч или комплект чаши за шампанско. Доставката на поръчката ви става часове преди Бъдни вечер.

Българите в Крим си правят автономия, предава в. „24 часа“

Кримските българи ще създадат регионална национално-културна автономия, съобщи българският културен център “Извор”, цитиран от РИА Новости.

Този тип автономия съществува в Русия от 1996 г. Тя дава на малцинствата възможност да развиват културата, езика и националното си образование.

В Крим със своя национално-културна автономия разполагат арменците и германците, посочва агенцията. Български националнокултурни автономии пък има в Симферопол и Ялта.

Коледна приказка в Брюксел, разказва в. „Дума“

Докато в София кметската управа се чуди как да икономиса от коледната украса и как да направи така, че улиците да не светят за Коледа, в европейската столица Брюксел празникът е нещо повече от събитие. Защото кметството там отдавна е осъзнало, че Коледата, освен домашен уют, трябва да предлага и забавления за свои и чужди туристи. Така вече 14-а година в Брюксел се провежда зимният празник, който обхваща не само старинния Гранд Плас, но и целия район около него. Като апотеоз на празника е прословутият площад "Сейнт Катрин". Преди години на този дълъг площад е имало воден канал, където брюкселските домакини са си изхвърляли битовите отпадъци. Днес реката е отведена под земята, а метрото закарва желаещите да видят традиционния коледен базар на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Полицай

    0 0 Отговор
    Питайте вестник "Новинар" кога за последно полицаите са получавали коледни бонуси? После да пишат, че са взимали през 2013! И въобще да не ги сравняват с военните, понеже са много по-назад от тях. Освен това на военните постоянно им вдигат заплатите, а от "Новинар" може да проучат как след Нова година без много шум, ще се намаляват заплатите на полицаите и то с доста пари!
  • 2 дознател

    0 0 Отговор
    Какви коледни бонуси, аз такова нещо за три гдини в системата на МВР не съм видял!!!
  • 3 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Не се няадохте беееееее. Затова което вършите и ли по-точно което не вършите заслужавате бой с пръчки на голо.

  • 4 кжхб

    0 0 Отговор
    ми хванете се на работа като са ви малко парите
  • 5 ченги с бонус за 2013

    0 0 Отговор
    явно говорят за бонуси отпреди доста години,относно г-н Димчев наистина ми е сложно да пиша с дебелите си пръсти ,щото доста съм се оял в МВР
  • 6 жоро бекъма

    0 0 Отговор
    е нали нямали право да спират?
  • 7 Простреляния

    0 0 Отговор
    Кви бонуси на теа мудни ,гранични.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове