Last news in Fakti

29 Декември, 2014 09:11, обновена 29 Декември, 2014 09:22 2 578 8

Ужасяващи условия на труд за полицаите по границата

  • мвр-
  • синдикат-
  • условия на труд-
  • граница

Министър Вучков на среща със синдикатите

Синдикатите многократно са писали писма до ръководството на Гранична полиция и на МВР за условията на труд по границата. Това обясни в предаването „Здравей, България” Валентин Попов – председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР.

В Нова телевизия пристигнаха няколко писма от полицаи, които разказват за ужасяващите условия на труд, в които са принудени да работят повече от година по границата.

Синдикалният лидер на МВР Валентин Попов заяви, че през цялото време при тях непрекъснато са пристигали сигнали, които те са предавали по нататък.

„Последното ни писмо беше от 11 декември”, заяви Попов. „Имахме много отговори, че се работи, че се полагат усилия нещата да се подобрят”.

Между синдикатите на МВР и ръководството на Гранична полиция е имало почти постоянен контакт.

„Не виждам какво повече можехме да направим в този случай”, коментира Попов. 

Министър Веселин Вучков ще се срещне с представители на синдикалните организации в МВР, съобщи ТВ7. Повод за разговорите е трагичният инцидент с граничните полицаи, които катастрофираха край село Горно Ябълково.

При катастрофата загина полицай Асен Асенов, а няколко негови колеги бяха ранени. Тогава стана ясно при какви мизерни условия работят командированите граничари и как се налага да пътуват с часове до границата, за да застъпят на пост.

Шестима гранични полицаи остават в болница след катастрофата с преобърналия се на Коледа камион в село Горно Ябълково. Шофьорът на камиона загина, а вчера бе неговото погребение, припомня Нова телевизия.

Кадри от пътя, по който командировани полицаи преминават с камион, за да стигнат до граничните постове, изпрати един от мъжете, които са минавали по кошмарното трасе. Не желае да се споменава името му, така както и много от колегите му, които твърдят, че трагедията е била въпрос на време. 

За това ръководството на МВР знае още от ноември, когато синдикатите са правили проверка на условията на труд по границата.

Оцелелите разказвали за ужаса на колегите си. След падането кабината започнала да се пълни с вода и гориво.

Синдикатите са категорични, че в случая е нарушен законът, защото в каросерия можело да се превозва само техника на Министерството на отбраната. Те твърдят още, че МВР не спазва закона и в частта за извънредния труд. Именно затова настояват за оставки. Граничните настояват и за спешна намеса на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петранов

    2 0 Отговор
    крайно време е да се завърши бодливата ограда между турция и българия
  • 2 бдюдюнко бдюдюнков

    2 0 Отговор
    Синдикалният лидер на МВР Валентин Попов заяви, че през цялото време при тях непрекъснато са пристигали сигнали, които те са предавали по нататък...

    Значи господин ПОПОВ си прибира всеки месец възнаграждението от СФС, предава топката нататък и са му чисти ръцете. И вие сте същите б....ци бе, синдикати.
  • 3 zxc

    4 0 Отговор
    Журналисти,вие ме учудвате!!!Недоумявам и не ви разбирам - вие по земята ли стъпвате или в небето хвърчите!!!Та това е граница,това е края на държавата ни,какво очаквате - там хотели няма!Навремето имало гранични постове,след това имаше гранични застави,имаше погранични съоръжения,т.н."Кльонове"но и тогава и сега атмосф.условия винаги са били /меко казано/сурови.Лежали сме по няколко часа с маскировъчни халати в/у снега като секретни наряди и през деня и през ноща.Направили са си колиба! Как така!!!Те граничари ли са или полски пъдари?!!!Те и полските пъдари не правят така!Що за отношение към граничната служба имат тези хора???!!!Имат ли началници и ако имат,то и на тях ли им е толкова умът?!Така ли се охранява граница,така ли се пази държава??!! Това са ежедневни неща - това е граничната служба.
  • 4 TODOR STOYANOV

    3 0 Отговор
    ЛИГЛЬОВЦИ ИЛИ ПО-ТОЧНО ЛИГЛИ!СЛУЖИХ В ДЖЕБЕЛ ПО ВРЕМЕ НА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС И ШЕСТ МЕСЕЦ(ОТ ОКТОМВРИ ДО МАРТ) НЕ БЯХ ВИЖДАЛ ВОДА ОСВЕН ЗА ПИЕНЕ ОТ ВОДОНОСКАТА, ХРАНАТА НИ БЕШЕ "РОСЕНСКО ВАРЕНО", "ХИЛЯДИ ОЧИЧКИ" И ХЛЯБ НАПОЕН СЪС СПИРТ ДА НЕ МУХЛЯСВА!ВСИЧКОТО ТОВА ЗА ШЕСТ ЛЕВА НА МЕСЕЦ, ПОВТАРЯМ ШЕСТ ЛЕВА НА МЕСЕЦ, ЗАЩОТО БЯХ МЛАДШИ СЕРЖАНТ...НА ТЕЗИ "ПОЛИЦАИ"-ЛИГАВИ ЛЕЛКИ ИМ НАПРАВЕТЕ ЕДНО КАШИШКО И ВСИЧКИ ЩЕ СИ ОСТАНАТ ТАМ...БЕЗДАРНИ РЕВЛЬОВЦИ!МЪЖЕ ЛИ СТЕ ВИЕ ВЕ МАЙНА, КВО СТЕ?АРЕ МАЛКО ДОСТОЙНО И МЪЖКО СЕ ДРЪЖТЕ, КВО СТЕ СЕ РАЗПЛЬОКАЛИ КАТО ДЕТЕРОДНИ ОРГАНИ

    Коментиран от #6

  • 5 калчев

    2 0 Отговор
    Искам да питам господата които подписваха за членството ни за ЕС,абе вий акъл имахте ли да оставите държавната граница без охрана,държавата без армия и без производствени предприятия бе,една ватикана дето е в центъра на РИМ, има армия,а БЪЛГАРИЯ,дето всеки гледа да вземе части от нея я оставихте на произвола на съдбата.Да знаете,че народа ВИ е проклел и хубаво няма да видите,защата нашити деди кръвта са си проливали за всяка педя земя ,а вие всичко пропилявате и крадете.
  • 6 S Doichinov

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "TODOR STOYANOV":

    Браво за коментара и коментара преди твоя.Само да допълня,че когато границата се пазеше от войници такива маршрути се минаваха пеш и никой не мрънкаше.Камионите се караха само от обучени войници.Лака му пръст на шофьора.Сегашните лигльовци знаят само да се оплакват.Палатка разпънал единия!!!!!Тия кошари ли пазят или границата?
  • 7 6789

    2 0 Отговор
    Те не харесват работата,
    ние не харесваме тях,
    без МВР ще е най добре.
    Да се възроди армията и да се разреши лично оръжие за дома безусловия и регистрация,както и да се разреши използването му за защита на дома и имуществото.Тия с ,,елките,, да се уволняват всичките от-до.
  • 8 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор
    Господата полицаи,искат както до сега,да си седят в колите,и парното да е на 6. и така до заплата и ако може и до пенсия.Сега като ги извадиха на вън на атм. условия ревнаха милите не били свикнали така,и камионът много ги друсал.Вместо да се замислят,колко много хора днес ще излязат да работят на не по добри условия,за да им вадят заплатите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове