Last news in Fakti

22 Март, 2015 20:07 16 392 44

Двама мотоциклетисти загинаха край Севлиево

  • мотоциклетисти-
  • севлиево

От полицията заявиха, че към момента не може да бъде оповестена самоличността на жертвите

Двама мотоциклетисти са загинали на пътя София - Варна близо до Севлиево.

Трагичният инцидент е станал малко преди 17:00 часа в неделя. Водачите са карали към столицата един след друг. Първият е завил наляво, при което е бил блъснат от движещия се зад него мотоциклет, съобщи радио Дарик.

Телата на загиналите са откарани в габровската болница за извършване на съдебно-медицинска експертиза.

От полицията заявиха, че към момента не може да бъде оповестена самоличността на жертвите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 2 Отговор
    с тази новина може да считаме новия мото-сезон за открит
  • 2 Владислав Димитров

    3 0 Отговор
    Отиваме си ей и война не ни трябва
  • 3 205 GTI

    4 0 Отговор
    Трагедия!
  • 4 Румен Янев

    1 2 Отговор
    Почна се!!!Добре че няма зимни гуми за мотори щото щеше да е целогодишно ....
  • 5 Киселия чесън

    1 3 Отговор
    Ми то донори си трябват целогодишно....
    Колкото повече-повече!
  • 6 оня с колата

    4 2 Отговор
    Здравейте , и на мен вече ми писна да обиждам малоумните мотореткаджии , мисля те сами са си виновни , живея във Великобритания , защо тук няма такива неща , защо тук не се пребиват така, защото тук има закони и всички ги спазват , има камери на всеки 5 метра и не можеш да се скриеш , ако и в БГ беше така , и там нямаше да се самоубиват сами. А има и още нещо- правилата на пътя са еднакви за всички- няма начин аз да спазвам всичко а вие донори прости да минавате покрай мен с 200 и да застрашавате мен , семейството и децата ми. Поне тук хората мислят така !!!

    Коментиран от #14

  • 7 Оня дето караше мотор

    5 0 Отговор
    Колега, прави си, че повечето моторджии са такива и не мислят, но виж за пример мен... мен ме отнесе един льольо, който просто го е мързяло да си погледне огледалото преди да завие... Резултатът е, че аз 3 месеца обикалях по болници гипсиран, а той си се е шляйкал наляво-надясно, а дори имаше наглостта да ме обвинява, че съм бил виновен за дето съм му ударил колата....
  • 8 Оня дето караше мотор

    4 0 Отговор
    За протокола, това стана със скорост от 60 км/ч на път с ограничение 90 км/ч и ако не бях екипиран до зъби и не бях скочил над колата нямаше да съм сред мърдащите... не защитавам напълно мотористите, но е факт, че никой не ги пази. За жалост масата 16-годишни с 1000 кубикови пистарки сами не се пазят и дори на празни пътища да карат пак ще се трепят...
  • 9 TODOR STOYANOV

    3 0 Отговор
    КАРАМ ОТ 22г.В МОМЕНТА СИ ВОЗЯ УМОРЕНИЯ Г...З НА СУЗУКИ-ИНТРУДЕР 1800 ИСКАМ ДА ВИ КАЖА НА ВСИЧКИ ПИСАЛИ ПО-ДОЛУ, ЧЕ НЕ ВСИЧКИ, КОИТО СА ЯХНАЛИ ЖЕЛЕЗНИТЕ СИ КОНЕ СА ГАНГСТЕРИ, ДОНОРИ, НЕКРОЛОЗИ, НАРКОМАНИ И Т.Н.ДА!АЗ ХАРЕСВАМ ХАРД РОК, ОБИЧАМ ДА ПИЙВАМ БИРА СЛЕД РАБОТА 1-2, НО...ТОВА Е!НИЕ ЦЕНИМ ЖИВОТА НЕ ПО-МАЛКО ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ!СВЕТЛА ИМ ПАМЕТ НА МОМЧЕТАТА...ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ШОФИРАЙТЕ РАЗУМНО, В КЪЩИ ВИ ОЧАКВАТ!

    https://youtu.be/cOVzXYEU3Bk?list=FLJbmD57X143GBFyQa4LmUkQ
  • 10 larsen

    3 1 Отговор
    Много лошо за това че млади хора си отиват по този безумен начин,но те сами си избират пътя на живота и дължината му. Но-най лошото е,че 99% от моторджиите са прости наглеци по пътищата и все още нямам обяснение, кое ги кара да се държат просташки на пътя. Тези клишета за адреналина са глупости .Държавните контролни органи трябва да се вземат в ръце и да завишат контрола и силата на санкциите. Те ако се трепят сами не е страшно ,но засягат много участници в движението със своето просташко поведение.
    Май ,че ниската култура на съжителстване в новите общества е причината, или необразоваността на повечето от тях.
    Без да се обиждат, но доста простаци с пари се друсат по тези стари дъргели. Грозно е ,че ги наричат донори, но народа е винаги най-умен...нека Бог да им прости, за глупостта им..
  • 11 onq s konq

    0 4 Отговор
    Поэдрави че си добре в Англия и си си намерил мястото в живота!Уморих се да повтарям че България съвсем не е эа всички ,а галфоните да продължават да стоят тук и да миэерстват на инат!Е не става да пикаете срещу вятъра веее!Тук е эа хора с немъчени пари,тук е эа хора необичащи камерите,тук е эа хора на екстремността и кефа!...А пък ти градски"от Англия" като не ти харесва да минаваме с 200 покрай теб,нямаш грижа-ще минаваме с 250,ЩАТА ТУК Е РАЙСКА БЪЛГАРИЯ,...а не скапаната Англия...ако ме раэбираш:)
  • 12 S Doichinov

    3 0 Отговор
    Когато карат по правилата ги пазя.Когато се е помислил за безсмъртен ми е все едно за него.Тръгнал да мре та аз ли да го спирам.
  • 13 Иван Господинов

    1 1 Отговор
    Кой знае какво се е случило. Едва откриваме сезона а черните хроники се напълниха. Много кофти почва годината. Няма да коментирам доволните от това, че два млади живота са си заминали просто ей така. Просто не си заслужава. За другите хора които носят глави на раменете си ще кажа, че и ние сме същите хора като вас. Също караме коли също имаме семейства, деца, приятели, жени. Проско караме и мотори и това е единствената разлика. Заслужава ли си да ни мразите заради това? Да се радвате на смъртта ни? Да ни застрашавате постоянно пестейки мигачи и не гледайки в огледалата? Ако си заслужава ок ние сами ще се пазим а вас от самите вас кой ще ви опази ?
  • 14 Димитър

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с колата":

    Не е точно така. И аз съм от много години в Англия, живея близо до камера и светкавицата я виждам по 10 пъти на ден да щраква моторждии. На седмица има поне по 1 загинал (местните новини само, не цяла Англия). Преди около 2 години приятел беше блъснат от автобус, който не спрял на червено и загина на място. Навсякъде има идиоти, но в някой краища на Европа май са повечко. Точно затова карам с камера, защото аз спазвам всяко ограничение на 100% (с изключение на новите зони от 20мили/ч, просто е невъзможно да си с под 25мили/ч, което е около 30-35км/ч)
  • 15 Кирилизатора

    1 0 Отговор
    Моторджия съм от 20г. и съм сменил толкова гипс ,колкото да си шпакловам къщата ,а желязото по мене е повече отколкото на мотора ми . "Кампания пази моториста" ,абе п...ка ви м..на бе вие не се пазите ,ще чакате останалите да ви пазят . Гледах в коментар по-долу ,от колега че не погледнал някой си в огледалото и го ударил ,ми ти кьорав ли си бил мигача на човека бе !?
  • 16 дядо поп

    2 0 Отговор
    Смятам,че при 90% от смъртните случаи мотористите сами са си виновни. Между тях има и много отговорни , внимателни и спазващи правилника мотористи , но по голямата част са самоубийци на пътя.Омръзнало ми е да слушам приказки от рода на "Ми как да карам бавно като мотора ми на първа вдига 120" Ми карай както другите карат а като не искаш да караш внимателно после не обвинявай другите за собствените си грешки ако си останал жив след инцидента.Според мен КАТ трябва да предприемат драсточни целогодишни мерки срещу тези самоубийци и донори защото така , ще останем без нация.Младите Българи явно нямат достатъчна култура за да се самоопазват.
  • 17 Волво

    2 1 Отговор
    После ТИР-овите им виновни.
  • 18 Илиян

    1 1 Отговор
    Абе IRONMAN в днешно време кой ползва мигачи...то нали ако пипнат лостчето може да ги удари ток... все едно мигачите на всички ШОФЕРИ са им вързани към електромерите в къщи......А за "ОНЯ С КОЛАТА" седи си в Англия и трай и не ми викай донор че утре може твоито дете да се качи на мотор и.....нали сещаш...
  • 20 аз

    3 0 Отговор
    По принцип винаги трябва да се оглеждаш като правиш маневра-не само за мотористи.Но принципа на пътя е да се пазиш от по-големия.А това,че повечето мотористи не спазват никакви ограничения и се мислят за безсмъртни си е за тяхна сметка...
  • 21 Мартин

    1 2 Отговор
    Замислете се,колко сте зли всички вие с отрицателните коментари.Става въпрос за загинали хора.!!!!!
  • 22 От Ада

    3 1 Отговор
    Вчера ми идеше да открия и аз сезона! Да извадя пушкалото от мазата за лов на нископрелитащи същества на две гуми. Моторджийчетата крайно време е да спрете да пилите звуково мозъците на хората щото... вчера един келеш го свалих от мотора почти в движение! Започваме саморазправа! Щом липсва полиция в случая! Ще пърдите извън населените места щото почва да ни писва! На много хора.

    Коментиран от #23

  • 23 Илиян

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "От Ада":

    Ех свалячо,що нямаш късмет да ме свалиш мене да ти покажа РАЯ!!!!!

    Коментиран от #25

  • 24 БиГ

    3 0 Отговор
    Аз не мога да разбера защо се карат мотори при ниски температури от порядъка на 2 до 7 градуса ? При такива условия настилката е хлъзгава влажна и опасна най вече за мотори ! Мотора е направен да се кара като се стопли времето,когато може водачът да спре а не при зимни и хлъзгави условия .Масово гледам не им пука и ги вадят дори и при студено време , и поне 50% от тези хора ги виждам всеки ден да карат въпреки лошите условия на пътя като луди .Трябва да се забрани да се кара такова нещо при ниски температури защото подлага на риск освен водачите и хората около него .
  • 25 От Ада

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Илиян":

    Съмнявам се че ще ти бъде оставен шанс да ми покажеш... Рая! Да не ти размъти господ мозъчната течност/при липса на мозък/ да имаш късмета да се пробваш... ! Проблемът ви е че в по-голямата си част не знаете кога и с кого се захващате! И затова Ви натъртваме някои хора каските! За секунди! Даже не успявате да разберете кво се случва!
  • 26

    2 0 Отговор
    Жалко за момчетата, платили са най-високата цена за грешката си! Съболезнования на близки и приятели! :(

    На пътя грешки се случват от всички. И аз съм пробвал колко е твърд асфалта след падане, знам какво е (изцяло моя грешка си беше). Факт е че много колеги карат безобразно, но пък да се лепи етикет "донори" и "самоубийци" за всеки на мотор е грозно. Всеки ден си карам колата и на какви откровени идиот и нагляри попадам с коли не е истина, така че нещата опират до цялостна култура на движение и някакво елементарно уважение към околните водачи. Прави ми впечатление, че повечето автомобилисти се съобразяват с мен като моторист, но при положение че не им изкачам отникъде с 200 и могат да ме видят. За тези дет не гледат се стремя да имам възможност за аварийно спиране, така че всичко опира до толерантност и това да си винаги нащрек на две колела!!!
  • 27 дОнОр

    1 0 Отговор
    На всички който се радват на смъртта на двама човека - знаете къде да се наврете!!!От скоро и аз карам мотор,но изпитвам уважение към машината,имам респект към нея и я уважавам!!!Че има хора "мотористи"който си играят със съдбата си и живота си,както и с този на другите участници в движението - има!!!Но не всички са такива!!!Може би не трябва да се позволява на хора под 30 год.да речем да карат големи кубатури-понеже се предполага,че още не им е дошъл акъла в главата,но от друга страна "акъл и цикъл не дойдат ле на време-неги чакай"
  • 28 biker

    1 0 Отговор
    Смяташ, ама има статистика! Статистиката показва, че в ПТП с участие на мотоциклетисти по тяхна вина са 1/3, 2/3 са по вина на автомобили.
    Шанса да ви пребие някой с автомобил е десетки пъти по-голям. Пак по статистика! Да, има мотористи, които карат като безсмъртни, ама те по-скоро ще се самопребият, отколкото да наранят някой друг.
    За шумните имате право, ама донякъде. Има там едни хора, дето им плащаме заплатите, които си клатят краката и палките. Заради тях ситуацията е такава, не заради състезатели на две или четири гуми.

    Коментиран от #30

  • 29 abv

    1 0 Отговор
    Вчера пътувах по околовръстното на Пловдив в посока Асеновградско шосе.Знаете ,че този път е много натоварен.По пътя срещнах над 100 мотора явно се връщаха от сбирка в Бачково.Голяма част от тях без да се обиждат и без да имам лично отношение към рокерите карат и изпреварват вного рисковано даже и между разминаващи се автомобили.КАТ нямал право да ги спира.Ами оставете ги да се изтрепят тогава ,но ще убият и други на пътя.Не искам да ги коментирам повече.
  • 30 Иван Райнов

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "biker":

    статистиката е такава защото такива са полицаите 99 на сто вината е в мотористите защото се мислят за царе на пътя като бакшишите а после водачите на колите им отнели предимството ами като карат като луди то човек няма фзическата способност да ги види напътя със скорост в града от 160 км мина през двете задни врати на колата това е самата истина и бил виновен водача на колата щото му отнел предимството безумие
  • 31 я съм от село

    1 0 Отговор
    ми ако бяха карали с 90 колкото е разрещено едва ли щеше да се случи това
  • 32 honda82

    0 0 Отговор
    в4ера беше откриването на мото сезона и в В.ТЪРНОВО те са се връщали от там и аз бях там и по това време тъкмо се прибрахме вдигна се адреналина доста след драга бог да ги прости
  • 33 ААА

    0 0 Отговор
    При тая лудница по пътищата, трябва да съм луд да се кача на мотор.Това си е руска рулетка...
  • 34 Drosela

    0 0 Отговор
    Всеки случай е различен...Престанете да се обвинявате без да имате познания,всеки е прав за себе си. Много хора игнорират моторите и им отнемат предимствата.Хората са виновни,пътя е лош,няма закони,няма правила , няма уважение на пътя .Българите сме нация която може само да обвинява и да говори без да взима мерки, затова сме на тоя хал, дано някога се научим да живеем като европейци.Жалко за момчетата....
  • 35 Капитана

    1 0 Отговор
    Жалко за момчетата.Бог да ги прости.Колеги карайте внимателно и пазете хората с мотори.
  • 36 гост

    1 0 Отговор
    В нашата страна не е за спортни мотори с гладки гуми. Пътищата са под всякаква критика с големи и дълбоки дупки, пясък и неравности на най-неподходящите места по пътя. Аз лично слязох от мотора след инцидент поради неравност, защото искам да остана жив.
    Ако тези момчета са карали както много от тях карат, с над 200 на правите отсечки на Севлиево(а може и над 250), сами са си виновни. При такава скорост на мотора и да погледнеш преди изпреварване няма голяма вероятност да видиш точката, която се приближава зад теб.
    КАТ е под всякаква критика, не санкционира такива пилоти, не им отнемат моторите-което при доста е единственото нещо което притежават, не ги проверява дали са технически изправни и откровенно казано келешите се подиграват с полицаите, дръзнали да се опитат да ги задържат. Докато мнозина не изгорят за назидание на другите, всеки ден ще четем за смъртни случаи като този.
  • 37 LUCKERA

    1 0 Отговор
    vie vuob6te pro4etohte li statiqta " Водачите са карали към столицата един след друг. Първият е завил наляво, при което е бил блъснат от движещия се зад него мотоциклет" kakvo sa vinovni teq s kolite te pomejdu si sa se pretrepali i na 100% ne sa karali s 90
  • 38 Чакала

    0 0 Отговор
    И ти си прав !! Българина не може да притежава шумен мотор или автомобил. Имаме 1 съседче кара едно ендуро от 5-6 години, и не се чува кога приближава, ама като го форсира направо ти бърка в мозъка !!

    Коментиран от #39

  • 39 Чакала

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Чакала":

    Коментарът е за ном 22 "от Ада"
  • 40 CB 600

    1 0 Отговор
    Бог да ги прости!
    Аз също карам мотор и мога да кажа ,че съм срещал мотористи който не мислят ни най-малко и такива който са изключително внимателни. Според мен няма значение дали караш мотор,кола,камион и др. Всеки трябва да мисли както за своята безопасност така и за безопасността на останалите участници на пътя.
    В чужбина съм срещал писти на които си плащаш и си караш автомобила или мотоциклета както си искаш. Би било хубаво да има такива и тук за тези почитатели на големия адреналин. За да намалеят изпълненията по пътищата.
  • 41 WR450

    2 0 Отговор
    Моят инструктор казваше-"Всеки може да кара бързо,Но много малко хора могат да карат бавно"
  • 42 qmaha

    1 0 Отговор
    Бог да прости колегите !!! А...всички тук коментиращи сте прави , но нали знаете : колата вози тялото на човек , а моторьт ДУШАТА !!!
  • 43 Lyd1q

    0 0 Отговор
    2013 та си взех ямаха р6 2000г. не ми беше баш първия мотор(щото преди т'ва имах хонда ф1 ) тогава имах книжка от няма и 5 месеца.След като го купих се учех да го карам,много кеф много нещо. Карах го със 90км извън града и 60 в града( на 3 та ). Изминах 2000км без никакви къхъри.Дойде зима айде в гаража.Дойде 2014 та 22ри март айде на Бачково.По онези завой над 60 не съм си и помислил. Осетих тръпката да идеш на събор... и след 6 дни го продадах :) Имах респект към машината поече от към родителите си и НИКОГА не съм го напъвам шот ми е мил живота. Мир на праха им дано няма такива поече ( поне да са по малко ) с уважение към всички мотористи
  • 44 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    веднага те поправям че убитите мотоциклетисти от автомобили поради отнето предимство са 4 пети от смъртните случаи и които не верва да си оплакне очите с статистиката . аз съм моторист от 1984 като бях 4 клас и си карам нормално и от всички хора които зная че се убиха 10 % се самоубиха с превишена ,10 % заради лайняни гуми от недоимък и 80 % ГИ УБИХА АВТОМОБИЛИСТИ
  • 45 КАТ

    0 0 Отговор
    Никой не се радва на смъртта им а ги съжаляваме защото са го направили по нелеп начин.Стига сте писали глупости.На мотористите никой не им е виновен,че карат с превишена скорост.Няма как да не бъдат засичани защото когато карат с по 150км в час нито човек може да ги види в огледалото ,че идват нито да ги чуе защото мотора идва преди звука.А и да ги види човек смята ,че се движат с нормална скорост и си разпределя времето за маневра спрямо разрешената скорост.Мисля,че от КАТ трябва да взимат завинаги книжките на всички мотопедисти които карат с превишена скорост в особено големи стойности.Не може в града да има ограничение 50км в час а той да ми кара с 200.Такъв трябва да бъде личаван от правоспособност завинаги и да бъде вкаран в затвора поне за 3-4 години.Само така ,ще се отървем от тези безмозъчни джигити на пътя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове