Last news in Fakti

6 Август, 2015 19:41 11 577 25

Семейство оцеля по чудо във верижна катастрофа

  • магистрала-
  • катастрофа-
  • верижна-
  • семейство-
  • оцеля
Семейство оцеля по чудо във верижна катастрофа - 1
Снимка: АПИ

Семейство от Пазарджик оцеля по чудо след тежка катастрофа на магистрала „Тракия" край Ямбол.

Те се движели в посока Бургас, когато автомобилът им бил ударен странично от друга кола, предприела маневра за изпреварване.

Според съпругата на пострадалия шофьор, цитирана от bTV, те се движили с позволена скорост, когато ги връхлетял друг автомобил. В него се ударил втори, изблъскали Toyota-та им, и колата се обърнала в канавката. Автомобилът е смачкан изцяло. При верижния сблъсък другите две коли са без сериозни поражения.

Пострадали са шофьорът, дъщеря му и възрастна жена, която е пътувала с тях. Семейството отивало на гости в Бургас.

"С една дума на пътя убийците са много, без значение дали караш по правилата, дали спазваш законите или не. Когато някой идиот си кара и е решил, че трябва да кара като идиот, той си те блъска, тръгва си, продължава си и дотам”, коментира съпругата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bocho

    1 0 Отговор
    Много правилно си го е казала жената!
  • 2 фу

    0 1 Отговор
    Андрейчо какво си пил преди статията бе младеж ?
  • 3 фуя му

    0 5 Отговор
    Правилно, жено. Но калъфите, които карат с 90 в дясна лента на магистралата /а и лява понякога/ не осъзнават, че освен, че пречат, създават опасност за другите, а и за себе си. Трябва да се кара с трафика, а не по собствено усмотрение. Но това не може да се проумее от повечето неграмотници. Аз си карам така, че трудничко да ме стигат, за да нямам вашия проблем.

    Коментиран от #7, #8, #11, #13, #14

  • 4 Иван

    3 0 Отговор
    Мнението, че хората каращи нормално с 90-100, които са половината от пътуващите по магистралата, са пречещи, говори за липсата на какъвто и да е опит зад волана, най-вероятно изтъкнато от вечно бързащ за оня свят келеш.

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Jap

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Проблема е в самите все повече слаби шофьори ,без никаква преценка за скорост ,дистанция,пътна ситуация,никакви умения и рефлекси - на такива само до 50к.с. кола.Натиска педала и си мисли че кара на правата,но като си и малко прост,нагъл "безсмъртен“ стават ето такива бели!Но дали пък те не са запушили някой летящ!
  • 6 Андрей

    4 0 Отговор
    Пълно е по пътищата с разни келеши по на 20-25 години които си мислят ,че са най добрите.Карат бързо и изключително неумело.Не спазват дистанция, карат броня в броня зад теб и изпреварват в последния момент с риск да се случи това което се е случило с това невинно семейство. Заради такива като "Фуя ти" някой път , ще сляза от колата и на някой , ще му навра главата между краката!Омръзнало ми е ,вече от клешчета които си мислят ,че света се върти около тях! Ако беше много добър пилот , щеше да те знае целия свят.Най вероятно си някой земеделец работещ по цял ден с мотиката на къра и вечер излизаш на магистралата да си избиеш комплексите.Аман от прости по пътищата

    Коментиран от #10

  • 7 Съдбата

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "фуя му":

    Не се притеснявай, онзи от горе някой ден , ще те настигне да ти даде последно причастие!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Никито Иванов

    0 3 Отговор
    карайте в аварийната, по-безопасно е :)
  • 10 пътнико къде си

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Андрей":

    не се прави на много примерен ще се направиш на важен пред някои келеш 20 годишен и онзи като ти изкара нож и ще те те намерят в канавката на сутринта :D
  • 11 PlimP

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "фуя му":

    3, Фитипалди, да не угаснеш и ти в някое дръвце, не е нужно да е голямо, за ди ти литне камбата в тревата, само да те светна, че и с 51км/ч може да си караш по магистралата и не е наказуемо(друг е въпросът дали е удачно), а твоето "безопасно" бързо си е живо престъпление, Никито и той тарикат, в аварийната ще ми пердаши
  • 12 Гостенин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Проблемът на тези, които карат с 90-100 е, че са блейки. Не си гледат в огледалата и не следят цялото движение, а се разсейват с квото намерят. Колкото и да обиждате номер 3, за едно нещо си е напълно прав. Най-безопасното шофиране е това с останалите участници в движението. После да не се вайката като женицата и да се чудите откъде ви е дошло..
  • 13 я съм от село

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "фуя му":

    магистралата не е за летене ,незабравяй че св.Петър те чака с отворени обятия и теб
  • 14 Онзи

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "фуя му":

    Колкото и негативно да зучи това което казва №3 е прав... най-големи предпосвтавки за птп създават крайностите... много бързи или по-лошото много бавни.. Всеки от нас колкото и да го отрича е изпадал в ситуация да набива спирачки зад някой който кара с 80-90 на магистрала за да се махне от пътя на джигит, който кара със 180-190... Случвало ми се е при движение със 130 вечер, да влизам в аварийна лента за да не отнеса олигофрен решил да кара с 70 по хемус с едва виждащи се стопове... Никой не е застрахован от лоша момента преценка на трафика пред него, а подобни охлюви по магистралата само създават конфликтни ситуации.. НЕ искам да казвам, че хората трябва или могат да се движат по-бързо щом закона не го изисква, но те са еднакво нетолерантни и опасни за себе си и за околните
  • 15 БАЙх

    1 1 Отговор
    A защо всички да не караме комплект с 140км/h?! Все има някой дето пести гориво и се влачи с 90!!! Ми изберете си немагистрала! Един е с 80 ..др. със 180- как да стане?! Или камион изпреварва др. с малка разлика и стоиш 10 минути зад него! Др. път пак пак така да изпреварва тоя тъпак дето са го ударили отзад- има защо да го нацепят! Не е съвсем невинен!А жена му колко км има зад гърба си и въобще шофира ли?!
  • 16 nad zakona

    1 0 Отговор
    Аз мисля че е станало следното човека е карал в дясна лента понеже лявата лента е вьв много лошо сьстояние .. сьс 100 км и и аз го правя но винаги гледам в страничните огледала и сьс 150 да карам те минават над 200 ''д
  • 17 бд

    1 0 Отговор
    Всеки да си отваря очите ,когато кара автомобил.Естествено е да получиш удари от всякъде.Държиш волана,даваш газ,никакви разговори и очите на четири. а на магистрала погледа -като тенис на маса,но не ляво дясно ,а напред- назад.
  • 18 Jack Bauer

    0 1 Отговор
    БАЙх, Онзи, фуя му и други подобни, Повечето камиони по магистралата карат с 90-100 км/ч, така че не виждам какъв ви е проблема че човека с автомобил е карал с тази скорост (може би). Спазвайте си правилника и карайте с
  • 19 Jack Bauer

    0 1 Отговор
    БАЙх, Онзи, фуя му и други подобни, Повечето камиони по магистралата карат с 90-100 км/ч, така че не виждам какъв ви е проблема че човека с автомобил е карал с тази скорост (може би). Спазвайте си правилника и карайте с до 140км/ч, а ако превишавате тази скорост поне си мълчете и не се правете на "юнаци".
  • 20 гост1

    1 0 Отговор
    Интересна марка автомобил "Toyo -та".
  • 21 basi

    1 0 Отговор
    Какво му е малкото на 100км/ч?На жената въшката като не може да дигне повече от 130км и то с голям зор какво да кара в аварийната лента ли?
  • 22 ууууууу

    3 0 Отговор
    Преди да напишем каквото и да е трябва да признаем, че българският шофьор не е прост, той е мно-о-о-ого прост. Той е идиот по скалата на психиатрите. Дебилите и олигофрените са по-добре. Сигурен съм в това, защото съм карал в много страни, вкл. и такива дето ги мислим за изостанали. Вадил съм много трупове от смачкани коли, вкл. и скъпи и "безопасни". Никакво уважение по пътищата, никаква толерантност. Всеки л....р с по-мощна кола си мисли, че другите не могат да натискат газта. Само той можел. Явно това трябва да се изживее. Явно онази неграмотна част от нашето общество трябва да еволюира до средното ниво, че да прозре, че най-важният фактор за прибиране жив и здрав у дома е БАВНОТО КАРАНЕ. Какво ще спечелиш, глупако, ако пристигнеш с 5 или 15 мин. по-рано, ако другата алтернатива е да те приберат в ковчег или да утрепеш някое невинно семейство.

    Коментиран от #24

  • 23 Петър Свети Петър

    2 0 Отговор
    Напомням на онези, дето си мислят че са по-голема работа от другите, че има едно място, дето всички смъртни са равни. Мястото е при мен.
  • 24 оня същия

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ууууууу":

    +1000
  • 25 оня същия

    0 0 Отговор
    Карам прилично мощна кола (към 400 кс), мога да поддържам и 200 и 250 по магистралата без особен проблем. Последния път като се опитах да карам в лява лента с над 160 ей така за експеримента, през няколко минути от дясно ми изскачаха хора с по-ниска скорост, което е напълно нормално - нито съм им светил нито съм ги натискал. Естествено това не попречи на разни комплексарчета да ми се заврът в моята задна броня и да се правят на много вървежни междувременно. Та в този ред на мисли напъването и ниското летене са абсолютно безсмислени, освен ако не си комплексар с малка пишка разбира се. Културата на магистралата ще се оправи ако се въведат камери за средна скорост и/или toll система която засича кога си се качил и кога си слязъл от магистралата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове