Last news in Fakti

24 Септември, 2011 18:16 1 633 0

Борисов призова да не се политизира случаят в Катуница

  • борисов-
  • катуница-
  • убийство
Борисов призова да не се политизира случаят в Катуница - 1
Снимка: БГНЕС

Това е криминален случай и всички в държавата трябва да го разглеждаме единствено и само като такъв.  Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция Фокус, по повод насъбралото се напрежение, след като 19-годишен младеж беше прегазен от микробус снощи в пловдивското село Катуница.

Борисов призова всички партии и политици да се държат сериозно и да не провокират политически коментари и действия, защото това би довело до допълнително напрежение. 

Получавам информация, че вече определени лидери на партии, предизборни щабове правят опити да яхнат протестите на хората. Политика на етническа основа не бива да се прави. Вярно е, че времето е изборно, но отговорните политици трябва да бъдат още по-внимателни сега, подчертава премиерът.

 Въпроси и разсъждения от сорта чия страна трябва да се заема са несериозни в момента. МВР застава на страната на закона, без значение от това кой си е позволил да нарушава правовия ред в държавата, независимо от това дали са роми или българи, каза още Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на главния секретар на МВР Калин Георгиев да замине за Катуница.

"Вече пътува натам, да следи ситуацията отблизо, на място и да овладее максимално бързо заедно с всички служители на полицията по възможно най-добрия начин безредиците, които възникнаха", информира премиерът, който поддържа постоянна връзка с главния секретар.

 

Тема в развитие:

 

Привърженици на ВМРО и футболни фенове тръгват към Катуница

Бунт в Катуница, запалиха къщата на цар Киро

Напрежението в Катуница нараства

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА