Last news in Fakti

30 Януари, 2016 13:42 20 807 23

Зенитно - ракетни комплекси пристигнаха в Хасково

  • хасково-
  • корен-
  • комплекси-
  • зенитно-ракетни-
  • учение

Военните се отправиха към село Корен, където ще се проведе учение

Зенитно - ракетни комплекси пристигнаха в Хасково - 1
Снимки: БТА

Зенитно - ракетни комплекси предизвикаха интереса на хасковлии.

Военни от Карловския гарнизон със зенитно ракетни комплекси пристигнаха на хасковската ЖП гара и се отправиха на учение на полигона в село Корен.

Командирът на полигона в Корен подполковник Валери Антонов не даде подробности за предстоящите стрелби, съобщи Haskovo.net.

Той заяви само, че предстои учение на сухопътните войски на българската армия. Очаква се в понеделник в Корен да пристигнат от командването на пехотата.

Вижте кадрите:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааа

    3 0 Отговор
    тия комплекси могат ли да хвърлят до Одрин, или ракетите ще падат още в Любимец..

    Коментиран от #13

  • 2 Kcaniba

    3 0 Отговор
    ракети няма, най много има активни радари - съветско производство от половин век, които съвременните руски радари изпреварват с още поне половин век и съответният резултат...
  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    Комплексите са за ПВО и макар и поостарели в ръцете на опитни екипажи могат да накарат много от пилотите и на най-модерни изтребители да на.кат гащеризоните.
  • 4 onq s konq

    0 3 Отговор
    В тоя форум ограничени хора-дал господ...дето не могат да разберат че ВСИЧКО ТОВА Е "ХОБИ",ЛЮБОВ КЪМ СПОРТА,ТРЕНИРОВКА НА ДУХА И ТЯЛОТО ЗА ЗДРАВЕ!А за сериозните страни на отбраната си има НАТО и то си знае работата.

    Коментиран от #6, #21

  • 5 честно

    0 1 Отговор
    Игрушки
  • 6 бум бам

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Тъй ще те дърпат за юздите Господарите докато разчиташ Друг да ти пази Конюшната .Свободата се отстоява ама не със "Спорт"
  • 7 1234

    6 0 Отговор
    Към тоя с коня.Слушай,не те знам на колко години си,но разсъждаваш като хлапе на което са му разправяли нещо за казармата и то е запомнило само части от това.Какво ще ти помогне НОТО бе борсук,какво помогнаха на Кипър Турция като ги превзе ,сложиха един ред сини каски и толкова,какво помогна НАТО на Сърбия когато Косово се отцепи,ако си против Родината си ,съветвам те да си опаковаш багажа и да отиваш където искаш,но ти не заслужаваш да живееш в България.На България са необходими сега хора които са готови да я защитават,а не да и предават защитата на чужда армия.Дори и със стари ракети,стари оръжия трябва всеки да си защитава Родината,защото тя е една,и поколения български войни са умирали за нея за да живеят децата ни СВОБОДНО И ЩАСТЛИВО .Запомнете,че предателя към Родината е винаги ПРЕЗРЯН.

    Коментиран от #8, #20

  • 8 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Ще ти отг кратко и ясно,защото се съмнявам че можеш да асимилираш по-сложни фрази и разсъждения.НАТО не му е работа и задължение да "помага" на Кипър.НАТО не му е работа и "задължение" да помага на Сърбия.А сега е момента да се сетиш ЗАЩО:Ами защото и двете страни НЕ СА ЧЛЕНКИ НА НАТО!!!Това си го запиши и на четирите стени в стаята така че на където и да се обърнеш,да го четеш безпрепятствено:)А предложението ти за защита на Родината със стари ракети и стари оръжия е все едно да скочиш срещу разгонен слон със самобръсначка-еднодневка...имам предвид "Ширакаааа,страна мая раднаяяя"!

    Коментиран от #9, #10, #11, #17

  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    http://fakti.bg/world/170579-izrael-obvini-turcia-che-kupuva-petrol-ot-id
    ей тук коментирай коньо :)
  • 10 555

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    ЗА Киппър не съм сигурен дали не са в Нато и то преди нас До колкото беше назрял илиимаше конфликт между Гърция и Турция а те са в Нато...
  • 11 jp power

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Абеее, пусни коня да се иказва, той поне мисли.
  • 12 някой си

    0 0 Отговор
    до тоя с коня..... наистина ти не си образован нищо незнаеш бил съм на Кипър 5 години и съм видял всичко знам Гръцки перфектно и съм разбрал всичко но тук нее мястото да го обсъждам.Всичко идва от Американците те палят огъня и стоят настрани и гледат как ще се огаси кво Нато и кви глупости си написал.Ако се върнеш 30 години назад да видиш къква армия имаше България а сега кво има това е срам ..........а не да обсъждаш Кипар и Сърбия а гледаи България
  • 13 някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ааа":

    Бил съм на учение на полигона КОРЕН 1994г.там бях като шофьор доставчик както при воина,не съм участвал във стрелби и учения но видях стрелба от автомат до самолет със почти всякакво оръжие с което располагаше Българската армия..............сега като гледам по телевизията незнам с какво оръжие ще се обучават Българските военнослужещи
  • 14 mediator37

    1 1 Отговор
    На снимките виждаме зенитно-ракетния комплекс 9К33 Оса АКМ, съветско производство, без пакета с ракети, който се разполага в задната част. Очевидно превозват пакетите отделно до мястото на стрелбите. Колесната формула е 6х6 и е амфибия, плува с водомет. На въоръжение е от 1975г.
    Успокояващото е, че сърбите с такъв ЗРК свалиха 1999г. втория стелт на американците.

    Коментиран от #23

  • 15 mediator37

    2 0 Отговор
    На предпоследната снимка в едър план стърчи търсещия радар и под него от двете му страни се виждат под ъгъл 30" тръбните ферми, които трябва да носят два пакета по две ракети.
  • 16 Българин

    0 0 Отговор
    Силна армия имахме до 1989 година! А след приемането ни в НАТО през 2004 бяха унищожени и последните остатъци от това което имахме. Никога Българската Армия не е била по-слаба от сега, дори и след Ньойския договор през 1919 година! Това е благодарение на "европейските и американски партньори" - защото те искат България да бъде слаба, четете малко история - винаги Западна Европа е била против България!
  • 17 честно

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Видя ли ся сам си призна НАТО е Агресивна Структура и си го запиши и на тавана у вас да мой тази куха конска кратуна да знае как се е ИЗДЪНИЛА
  • 18 Реалист

    0 0 Отговор
    Крайно време е да погледнем реалностите в очите и да престанем да си фантазираме. Силна армия каквато сме имали в момента на тази икономическа криза в страната ни е невъзможно да имаме. Нека не бъркаме времената когато сме получавали безплатно техника и обучение за което разбира се сме били политически васали. Днес също сме политически васали, но без армия. Единственото нещо което ни остава е да оптимизираме армията, която е възможно най-неправилната и разточително организирана армия в света. По брой на генерали и адмирали отнесени към числеността й сме на първо място в света, да не говорим за излишните чиновнически структури а също и военни такива. Армията (и силовите ни структури) трябва да понесат и някои негативи на трудното икономическо време като се примирят със значително удължено пенсиониране и орязване на парите които получават при напускане. Нека най-сетне заживеят със съзнанието, че са избрали професията си доброволни и че има и много други професии които са дори и по трудни и вредни от тяхната. Какво му е сложното бойните поделения да получават два пъти повече от тиловаците и чантаджиите? Да видим тогава дали няма да има опашки от желаещи? Армията ни може да влиза в разни съюзи, но като цяло трябва да е самостоятелна. Как си представяте да си знаем тайните с турците при положение, че те провеждат неоосманска стратегия за приобщаване и в последствие завладяване на бившите си територии? Всички знаем тази проблеми на армията, както и всички знаем, че те са неразрешими защото повече от 72 години е нарушен естествения подбор и развитие в армията ни. Винаги началници са ставали политически сервилни хора независимо от посредствените им умения. Сега виждаме децата им и разни политически циркаджии появили се от нищото в политическата ни мътилка на прехода.
  • 19 асдфг

    1 0 Отговор
    оня с коня пак е избягал от лудницата кви филми кви 5лева трябва да си психично болен да мислиш че сащ са спасителите на света
  • 20 tati

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    до 1234

    ПИЧ ТИ КАКВА РОДИНА ИМАШ ! Като всичката земя, я продадоха, на земеделците да си сеят житото и да богатеят !Който си има земя да си я защитава ! Моята я продадоха !Аз нямам земя- следователно нямам Родина ! Аз Пушка за Чужда земя - Няма да хвана ! Който си е купил земя ,да си купува Армия и да си защитава земята/Родината !
  • 21 ездач

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Аха, НАТО си знае !!! А знае се и как се на.раха в морето и 26 моряка се уволниха още в Румъния !
    И въобще много неподготвен се явяваш -в Кипър конфликта е между Гърция и Турция,и сега всеки ден имат проблеми с морските и въздушни граници и са на ръба на сблъсъка
  • 22 брей,брей

    2 0 Отговор
    Армия сме имали по царско време когато всеки е давал мило и драго за опазване и събиране на разпокъсани род и родина...След избиването на кадърните от висшия и нисшия офицерски състав и назначенията на политическа основа,извършени от комунистическата сволоч,за армия е трудно да се говори.Единственият плюс беше че подбиваха самочуствието и вкарваха в релсите поне отчасти дори тогавашни гъзета.А да - и ги учеха да държат "АК-47"...Щото днешните пикльовци и това не знаят.А офицерите и старшините...майка плаче...Крадеше се като за световно.На едно внезапно занятие посред нощ от около 150 ЗИЛ-а,80 МТЛБ-та и 40 БТР-и излязоха 7 или 8 машини.А това бяха чисто нови мобилизационни машини,мнооого лъскави,щото ги мажехме с нафта за проверките,а гумите с вакса за обувки.Горките запасни , дето ги бяха извикали се щукаха като пилета...Мъка.А инак поделението трябваше да спре гърците(ако нападнат) докато се организира цялата дивизия .И това е в най-силните години на социализЪма...Така че - не ми говорете за армия и тогава ,пък и сега...Молете се просто да не стане някой сакатлък,щото на днешната младеж и пушки да им дадат се тая...не знаят и да се застрелят ако требе,арабелите ще си ги ш..ат през панталоните за кеф...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове