Last news in Fakti

1 Февруари, 2016 06:30 1 487 0

Такситата в София задържат цените 

  • таксита-
  • цени-
  • софия

Преглед на печата

Такситата в София задържат цените  - 1

„24 часа”

През септември БНБ казва кога ще приемем еврото

БНБ ще предложи пътна карта за присъединяване на България към еврозоната веднага след като завършат оценката на банковите активи и стрес тестовете. Това става ясно от изявление на управителя ѝ Димитър Радев в бюлетина на Асоциацията на търговските банки. Финалът на двете банкови изпитания е август. Така през септември ще стане ясно кога България приема еврото.

„Труд”

Потребителите избират между пет тарифи за ток   

Битовите клиенти на ток ще могат да избират между пет варианта на тарифи, ако излязат на свободния пазар и не разполагат с електромер, който измерва почасовото потребление.

Това съобщиха пред „Труд“ от ЕВН и „Енерго про“. Компанията ЕВН е разработила три варианта на стандартни товарови профили - общ, за потребители, които се отопляват на ток, и за потребители, които са на централно парно или на дърва и въглища.

 „Сега”

Задава се нов хаос в образованието след оставката на Танев

Мотивираната със системни проблеми в образованието оставка на министър Тодор Танев може да доведе до още по-сериозни сътресения в сектора. Новината за отстраняването на министъра възроди натиска за отлагане на новия училищен закон. БСП дори се кани да сезира за част от проблемните текстове Конституционния съд. В същото време в ГЕРБ няма настроение да се правят компромиси и ще настояват всички срокове в писания от тях закон да се спазват. Това става все по-малко реалистично на фона на забавената номинация на нов министър, а тепърва могат да се чакат и кадрови промени на по-ниски звена в МОН.

„Капитал дейли”

Националната здравна карта: Съкращенията в болниците ще са най-големи в София

Очакваното драстично съкращаване на легла в Националната здравна карта (тя посочва броя на лекарите и леглата, с които здравната каса задължително да сключи договор) вероятно ще засегне само най-големите градове. Като цяло проектът, който вече е разгледан от съвета "Партньорство за здраве", предвижда леглата да не се съкращават, а да се увеличат с 2699 и да достигнат 53 655. Съкращения обаче има в леглата за активно лечение – хирургия, ортопедия, реанимация, акушерство и гинекология и др., и то в най-големите области. Най-драстично е свиването в столицата – общо с 1089, ако картата бъде приета в този й вид. В същото време тя предвижда да бъдат открити множество легла в градове, в които по традиция няма лекари. „Стандарт”

Такситата в София задържат цените

Свалянето на цените на горивата категорично няма да повлияе на таксиметровите тарифи", съобщава Емил Игнатов, управител на една от големите компании в София - "Радио-СВ такси" пред в. "Стандарт".

Цената на горивото трябва да падне под лев, за да започнем евентуално да мислим за някакви промени в тарифите, казва още Игнатов. На същото мнение били и останалите в бранша.

 „Монитор”

Близо 600 млн. лева за е-самоличност на народа

Внушителната сума от над 581 млн. лв. вади държавата, за да въведе електронната идентификация на гражданите наред с традиционните лични карти. Въвеждането на е-самоличността е залегнала в специално написан от МС нов закон, който депутатите приеха вече на първо четене и който предвижда тя да може да се активира чрез различни носители - документи за самоличност с чип, банкови карти с чип, други смарт карти и дори мобилни устройства. Сега МВР е обявило обществена поръчка за изграждане на цялостна инфраструктура за електронна идентификация, с която според вътрешния министър Румяна Бъчварова се отваря вратата.

„Дума”

Закриват над 1000 болнични легла в София

Комисията за изготвяне на Национална здравна карта намалява в София 1089 легла за активно лечение.

Най-много се намаляват леглата в ортопедия и травматология - с 213, гастроентерология със 141, хирургия със 152, урология със 112. Намаляват се  значително леглата в болници с III ниво на компетентност.

От областната комисия на София град обаче предвиждали увеличение на леглата за активно лечение с 635 с мотива, че повече от 1/3 от обслужваните пациенти са от провинцията и критерият брой на население не е приложим.

В края на януари Националната комисия прие по принцип проекта на НЗК. Очаква се на 1 февруари проектът да бъде публикуван на електронната страница на МЗ за публично обсъждане.

„Новинар”

Въвеждат тикет система в 600 автобуса в София

До пролетта на 2017 година ще бъде въведена електронна тикет система в 600 автобуса в София. Това съобщи за „Новинар” зам.-кметът по транспорт Любомир Христов. В момента такава система има в метрото, тролеите и трамваите.

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) са внесли за разглеждане и одобрение от градския парламент предложение за провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки за избор на фирма, която да разработи, достави и внедри единна система за продажба и таксуване на превозни документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове