Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 06:29 24 744 22

100-килограмови кучета "мигранти" нахлуват от Турция

  • килограмови-
  • кучета-
  • мигрант-
  • нахлуват-
  • турция

Преглед на печата

100-килограмови кучета "мигранти" нахлуват от Турция - 1
Снимка: Уикипедия

След нелегално навлизащите през Странджа мигранти нова опасност се задава от Турция. Гигантски кучета от породата “Кангал” нахлували на глутници и стряскали жителите на община Малко Търново, оплака се кметът Илиян Янчев, пише в. "24 часа". Бездомните песове си търсели нова територия у нас, като минавали през участъците, където не е довършена телената ограда за спиране на мигрантите. Кангалът е турската порода овчарско куче и се отличава с голям ръст. Мъжките достигат 80 см височина и тегло до 100 кг и заради стряскащия им вид местните се плашели, а по селата се залоствали по къщите.

Психичноболен държа майка си 10 часа за заложник в Пловдив

Психично болен 34-годишен пловдивчанин държа собствената си майка за заложник близо 10 часа във фамилното жилище на бул. "Свобода" в града под тепетата, преди възрастната жена да бъде освободена от спецполицаи, съобщи в. "Труд". Семейната драма се разигра в сряда между 6 и 16 часа, а сигналът за нея е бил подаден още рано сутринта на тел. 112 от съсед на семейство Странджеви, който чул силни викове и писъци от апартамента им и позвънил, но никой не му отворил вратата.

Управляващите си запазиха възможността за безнаказана фалшификация на вота

Мнозинството си запази възможността за безнаказана фалшификация на изборите, пише в. "Дума". Това стана, след като вчера парламентът отхвърли  предложението на БСП подправянето на изборни протоколи да бъде квалифицирано като тежко престъпление и да се наказва с лишаване от свобода до 8 години. Социалистите внесоха текста с проект за промяна в Наказателния кодекс с мотива, че това ще доведе до търсене на наказателна отговорност и ще ограничи възможностите за подправяне и дописване на протоколите. Изменението ще има превантивен ефект и гарантира честността и обективността на изборния процес, изтъкват вносителите. 

Изписват до пет дни родилката, която скочи от четвъртия етаж

До пет дни 14-годишната родилка, която скочи от четвъртия етаж на Акушеро-гинекологичния комплекс в Русе, оцеля и роди здраво бебе ще бъде изписана от болницата. Това съобщи за в. „Монитор” началникът на комплекса д-р Георги Хубчев. По думите му състоянието на Живка Т. е много добро и няма причина тя да бъде задържана по-дълго в отделението. Момченцето й обаче може да бъде изписано след нея, каза завеждащата на неонатологията в Русе доц.д-р Нина Радкова. Макар че засега няма основание за тревога, лекарите искат бебето да бъде под наблюдение поне още седмица. Медиците все още не позволяват на майката да кърми момченцето и то е на изкуствено хранене.

Зареждаме карти за метрото и на банкомат

Догодина пътуващите с метрото в София ще могат с банкова карта, с която пазаруват и теглят пари, да пътуват и в метрото. Картата ще се зарежда в автоматите за продажба на превозни документи, които се намират до касите в метростанциите. В определен брой от тях ще бъде монтирано специално приложение за това. Това е пилотен проект, който в момента се разработва и ще бъде приложен от две банки, съобщи за в. „Новинар” директорът на „Метрополитен” Стоян Братоев. В момента на 10 от 160 автомата за билети на метрото има вградени ПОС терминали и с дебитна карта на една банка може да се купи едно пътуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лебеда

    5 0 Отговор
    Ми нали има ловдджии, да ходят с пушките и да ги изтребват наред преди да са се разбягали из България!
  • 2 Васик Тасева

    1 1 Отговор
    Възможно е турски войници преоблечени като кангали да влязат у нас
  • 3 стратокастър

    4 0 Отговор
    Едва ли глутниците са от чиста порода "кангали"защото това са доста скъпи кучета !
  • 4 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Предполагам, че би било възможно поредица от рикошети са спре това нахлуване.
  • 5 mediator37

    2 0 Отговор
    Липсата на виетнамски работници и студенти в България създаде проблемът с бездомните кучета.

    Коментиран от #6

  • 6 Чобанов

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    А виетнамки имаше ли, щот бях малък и не съм обърнал внимание ?

    Коментиран от #18

  • 7 maxx

    0 1 Отговор
    Аз живея до самата граница с Турция тук е ужас и колкото и да е незаконно изтребването те се избиват за да си запазим животните .Доста кучета съм виждал които ходят на глутници и вдигат дребен дивеч идвайки точно от Турция а най-близкото Турско село се вижда с просто око .Това е напаст и няма как да се изтреби до край иначе го имам абсолютно същото куче като на снимката все едно че са близнаци също така и са доста злобни и добри пазачи .
  • 8 беден прос удобен и грозен

    2 0 Отговор
    ПАК КАЗВАМ ТОВА НЕ Е НИКЪКЪВ ПРОБЛЕМ.ДО ДЕМОКРАЦИЯТА ВЪПРОСА СЕ РЕШАВАШЕ РАДИКАЛНО И ИЗ КОРЕН.ВСЕКИ ЛОВЕЦ,ВЕТИРИНАРЕН,ГОРСКИ ИМАХА ПРАВО С КУРШУМ И СТРИХНИН ДА ГИ УНИЩОЖАВАТ ПОВСЕМЕСТНО НА 200 МЕТРА ОТ НАСЕЛЕНОТО МЯСТО.ЗА ЧИФТ УШИ ДЪРЖАВАТА ПЛАЩАШЕ 5 ЛЕВА КОЕТО БЕШЕ ЕДНА НАДНИЦА НА РАБОТНИК.СЕГА ДЪРЖАВАТА Е СТАНАЛА СЛУГА НА НЯКЪКВИ ИЗМИСЛЕНИ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ-КУЧКАРИ КОИТО ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ СУМИ И ХОНОРАРИ ДА РАЗВЪЖДАТ КУЧЕШКА ТЕНИЯ,БЪЛХИ ВЪШКИ,КРАСТА,ЕКЗЕМИ И ЦЕЛИЯ НАРОД ДА ТЪПЧЕ И РАЗНАСЯ КУЧЕШКИ ИЗПРЪЖНЕНИЯ.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 ssЯЯЯЯЯЯЯЯ

    0 0 Отговор
    да не са М...ЛИ ?
  • 10 кангала

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "беден прос удобен и грозен":

    Ти си това което е под опашката на кангала и както гласят старите поверия даже и слънцето не го огрява.
  • 11 баба ти

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "беден прос удобен и грозен":

    забравил си да добавиш невероятно пред прост
  • 12 БОБИ62

    0 0 Отговор
    Такааааа....... предлагам решение на създалата се ситуация :
    1-Кучетата се държат гладни и на тъмно минимум една седмица
    2-През тая една седмица се поставя задача на някой гнусен и нахален псевдо бежанец да дразни непрестанно гореспоменатите животинки / имам в предвид 100 кг. кутрета /
    3-Настаняваме кутретата и бежанци в общи помещения отварящи се единствено от вън !!!
    Та така решаваме проблема и с неканените гости и милите шаровци !!!
    п.п. Ми това е. Днес друга глупост не можах да измисля,
    ама ако се яви ДЕСА с коня на оня може и пак да се включа.
    хайде със здраве за всички !!!
  • 13 Ъъъ

    0 0 Отговор
    Те пък намерили през Странджа да навлизат. Де да знаят псетата, че там ги чакат да ги "тричат"...
  • 14 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    ТОВА СА ГЛУПОСТИ ХАХАХАХААХАХ
    ТЕЗИ КУЧЕТА СТРУВАТ ПАРИ
    И НЕ СА ПО 100КГ ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ПИШЕТЕ ЧЕ СА ТЕЖКИ КАТО МЕЧКИ ХАХАХАХ

    Коментиран от #17

  • 15 Ахтунг

    1 0 Отговор
    Меркел веднага да се вземе в раце и да покани всички кучета в Германия!
  • 16 я съм от село

    1 0 Отговор
    абе тез пушки и пищови нямат ли ,там ловджии нямали ,ми то мигрантите или новите "европайци" си пристигат с кучетата
  • 17 честно

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Vasik Atanasova":

    Образовай се и тогава драскай .Запълваш ефира с празнословия
  • 18 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чобанов":

    Имаше и виетнамки, те също са добри кулинари, но с набавянето и първоначалната обработка на месото се занимаваха виетнамците.
    Между другото , за виетнамеца безпризорно куче на улицата предизвикваше същия трепет и вълнение като самотно агне в полето за гладен циганин.

    Коментиран от #21

  • 19 гост

    0 2 Отговор
    Доста са си големи средиземноморските породи и то не само кучетата, дори котките са едри и дългокраки, не като нашите.
    Едно подобно куче действително стига 70кг и като се изправи е високо колкото човек, не са за подценяване. В Гърция ни отмъкваха чашите с бира и може направо да се бориш с тях.
  • 20 кучето шаро

    3 0 Отговор
  • 21 Чобанов

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "mediator37":

    Хубави ли бяха тез виетнамки ?
  • 22 Кобрата

    0 0 Отговор
    Те щот са малко тука наще безстопанствени лангури, ами сега докарвайте и от Турция
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове