Last news in Fakti

20 Март, 2016 20:44 16 303 45

Забрана за млади шофьори да карат мощни коли готвят депутати

  • шофьор-
  • кат-
  • катастрофи

Сред новите мерки е 50% от кормуването да се извършва нощем. Сред по-драстичните предложения е и забрана за каране след полунощ

Забрана за млади шофьори да карат мощни коли готвят депутати - 1

Забрана за младите шофьори да карат мощни коли и задължително нощно кормуване за всички кандидат - шофьори - тези промени предстои да гласуват депутатите от транспортната комисия преди второто четене на Закона за движение по пътищата, съобщава Нова телевизия.

Статистиката за 2015 г. сочи, че водачите със стаж до две години са причинили 483 тежки катастрофи. При тях са загинали 44 души, а ранените са 640. От началото на годината младите водачи са предизвикали 35 тежки произшествия. Загинал е един човек, а ранените са 41.

За да бъдат по-подготвени на пътното платно младите шофьори, от властта предлагат да има по-ниско ограничение на скоростта за тях, както и колите да бъдат обозначавани със стикер "Млад шофьор", ако се управляват от водачи, които току-що са взели книжка.

Сред новите мерки е 50% от кормуването да се извършва нощем. Сред по-драстичните предложения е и забрана за каране след полунощ.

Тепърва ще се решава дали една, или две години взелите книжка ще се водят за млади водачи. Борбата срещу катастрофите по пътищата трябва да започва от ранна детска възраст, категорични са законодателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 насраха се

    6 1 Отговор
    Жена ми изкара курса! НИТО ЕДНО паркиране не може да направи,на заден ход пълен хаос! И след цялата процедура,курс,изпит и плащане , ТЯ НЕ ЗНАЕШЕ КАК СЕ ЗАРЕЖДА автомобила,не знаеше как се паркира,не можеше да маневрира на заден и абсолютно не разбираше от механиката на колата,единствено знаеше за светлинката за ръчна скорост! СТЕГНЕТЕ и наказвайте които провеждат и вземат парите за шофьорски курсове.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 фтгффт

    2 2 Отговор
    Bulgaristan
  • 3 РВ Хемороид

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от " насраха се ":

    ЖЕНА ТИ??? Аз самия не мога да паркирам на заден, още повече пък успоредно! На.ирам се преди да вляза в колата - буквално ми сработва изхождащия рефлекс! Престрояването в лента ми е малък инфаркт и всеки път, когато изляза от колата, ставам набожен! Изкарах книжка в БГ, но веднага след изпита се преместих в Москва - лудница е тука! Тук имаш право да се явиш на практически изпит за "Б" категория НАЙ-РАНО след 6 месеца кормуване и взета теория (обикновено инструктора те натиска за 8-я месец, но ако наистина имаш проблеми оставаш за 10-я). Изпита е 4 часа и на ден се ангажира 1 инспектор за 2-ма души, понеже нощното кормуване е задължително при изпит! Сега ме питай как карах преди да си приравня БГ книжката към нужните умения за безопасно шофиране в мегаполис... Тук и най-загубената оФса е 100 пъти по-подготвена от бг чалгаджийската кифла качена на мутренски Жип.
  • 4 брей

    1 1 Отговор
    хайде да изкарат класификация на мощните и немощните коли.... коя кола се води "мощна" - 10 кончета, 100 или 1000 жребчета и каква е зависимостта, ако някой са му платили СУМПС и не знае къде се намира зад волана, каква е разликата дали кара 50 коня или 500????
  • 5 инструктор

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от " насраха се ":

    Нека женати да дойде при мен на нощно кормуване.Ще я науча да работи добре със скоростния лост.

    Коментиран от #6

  • 6 ТОПУЗА

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "инструктор":

    АМИ НЕМА ПРОБЛЕМ 105 кг е 190см ВИСОКА ТРЕНИРАЛА Е ХВЪРЛЯНЕ НА МЕНГЕМЕ И НАИСТИНА НЕ Е КАРАЛА НОЩЕМ ЯДЕ БОБ И ЧЕСЪН КАТО НЕВИДЯЛА ОБИЧА И БЯПА С ОЦЕТ КОГА ДА ТИ Я ПРАЩАМ ДАИ КОРДИНАТИ ДА НЕ ИЗБИЕШ КОЧИНАТА ..............
  • 7 GUEST

    1 0 Отговор
    Много е объркана цялата работа. Законите ли са объркани, инструкторите ли нещо не предават всичко? Има и школа за пилоти.
  • 8 Шофьор

    4 1 Отговор
    Който не става - не става! Ако ще и хиляда часа кормуване да кара. Тази работа е доста и ген! Когато и ръцете, и краката са ти леви, и са ти в г.за, когато нямаш елементарна преценка за скорост, ускорение, инерция и разстояние си потенциално пътно камикадзе! А на колегиалност - кой да те научи? А на справяне с габаритите на автомобила? А когато си жена, как да ти обяснят, че жена шофьор и негър скиор - трудно! А дамите да ме прощават най-бъркат работат, но им се чудя на ентусиазма - навряла седалката под волана, стиснала го със зъби и нокти, опулила се от напрежение и въобще не знае на кой свят е! Що си причинявате зорлем този стрес бе г-жи и г-ци? А който го може, го може - и с кола, и с камион, и с автобус, мотор, колело, че и ръчна количка! Без значение на село или в Париж. Това е положението! Няма какво да се лъжем и измисляме глупости. Стягайте се, ще става още по-зле! Амин!
  • 9 AUDI

    2 2 Отговор
    Предлагам друга система.
    Книжка след 21. Задължителен полигон. Увеличение на часовете по кормуване по 4. Много по- строг контрол (всички знаем ,че някои си купуват книжките). Първите 3 години-автомобил до 50 коня (и без турбо ,за да не подлежи на сериозен тунинг). Даже им е много. 20 под ограничението за другите в града-съответно забрана за шофиране в пикови часове. Магистрала и междуградско-забранени. След това всички ,които сме стари ,нови шофьори през 2 години да минаваме на тест на писта. Всички с еднакъв автомобил (без значение от КАТ какъв ще изберат-лада ли е мерцедес ли е ,който може-го може). Мери се времето на пистата и се вижда кой ,колко и какво умее. След това се правят категории. Достатъчно е те да са 5 (оказват се на стъклото при винетката) ,за които да важат различни ограничения на магистралата и на междуградски път. Да има и категория ,която да не може да достига дори ограничението на магистралата ,поради сериозно неумение ,показано на пистата. Не е нормално хора ,които карат 20 пъти ,не 120 пъти по-добре от други да спазват същите ограничения по магистралите. В градовете нека си има еднакви ограничения за всички.
    Ежедневно забелязваме разни мутреси ,които не могат да паркират и правят постоянно елементарни нарушения в града. Карат с 180-200 и то джипове по магистралата без никакви реални умения и усет за пътна обстановка и възможности на МПС-то!?
  • 10 асфав

    2 2 Отговор
    Тия не се спряха да измислят какви ли не глупости! Защо не измислихте как да вдигнете стандарта на "живеене" в тази "уникална" държава , как да допринесете нещо по-добро да се случи , да оставите бедния данъкоплатец да си отдъхне малко , а не само да го ръчкате за пари!

    Коментиран от #11

  • 11 Vasik Atanasova

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "асфав":

    НАЙ УМЕН КОМЕНТАР ДО ТУК
    ВСИЧКО ДРУГО
    ПРАЗНИ ГЛАВИ И ЗЛОБЕЕЩИ ХОРИЦА
    АМА ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ

    Коментиран от #13

  • 12 o&k

    0 1 Отговор
    Еса е момента да напиша една дисертация "Що е то "МОЩНА КОЛА" и да стана професор...Ама ме мързи:)
  • 13 AUDI

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Vasik Atanasova":

    ОТНОВО БЕЗСМИСЛЕН КОМЕНТАР...ЗА УЧАСТИЕТО...НИКОЙ НЯМА ДА ТИ НАПИШЕ ОТСЪСТВИЕ...АМИ ТО ЧОВЕК КАТО СИ НЕ МОЖЕ...ПО-ДОБРЕ НЕ СЕ МЪЧИ...ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН/НА
  • 14 Бай Тошо

    2 1 Отговор
    Кой ще следи младите шофьори че са навъртяли километраж за стаж,имам познати които имат книжки от преди 10 години а нямат и един км зад волана,така че не времето след взетия изпит е фактора а изминатите километри за да се каже че един шофьор е напълно готов да кара сам
  • 15 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    Не всеки става зъболекар, археолог, математик или химик. НО всички стават "шофьори" - там е проблема, може, не може, взима книжка криво-ляво. Сяда зад волана и незнае какво прави там. И това се отнася не само за младите шофьори, преди два дена един "чичка" около 50г. на 40м. срещу мен тръгна да изпреварва все е едно е Стиви Уондър, а мен ме няма. Качил се на Ауди 2.7Т с рег номер ВТ... и си мисли че лети със самолет не върви по пътя.
  • 16 БЕДЕН ПРОС УДОБЕН И ГРОЗЕН

    1 2 Отговор
    ТИЯ ОТ КОМИСИЯТА ЕДНИ НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА,САМОЗВАНЦИ.КАК В АНГЛИЯ СЕ КАРА ДО 0,8 ПРОМИЛА БЕЗ СВЕТЕЩИ ФАРОВЕ ДЕНЕВ И АНГЛИЯ Е С НАЙ МАЛКО ЖЕРТВИ И РАНЕНИ ОТ КАТЕСТРОФИ.КАК В ДОМИНИКАНСКАТА РЕПУБЛИКА КОЛИТЕ НЯМАТ НОМЕРА,НЯМА ПЪТНИ ЗНАЦИ НЯМА КАТ И НЯМА РАЗХОДИ И МАСРАФИ ЗА ЗНАЦИ И КАТ А НАСЕЛЕНИЕТО ВМЕСТО ДА СЕ ИЗБИЕ Е МЛАДО И ЕСТЕСТВЕННИЯ ПРИРАСТ Е УБИЙСТВЕННО ВИСОК.
  • 17 Жирафа с късата шия

    2 0 Отговор
    И кво като му лепнете на прясно закупеното бмв от тати стикер млад шофиор нали се сещате че щом е имал пари да му купи бмв с 400 коня под капака има пари и да му отлепи стикера,пък и той ако не знае какво се казва десен или ляв пътепоказател и кога да изпреварва и кола с 60 коня да му дадеш той ако няма акъл в главата все ще избие хората около него.
    Петък,събота вечер като изляза за по 1 кафе на центъра докато стигна до там то аз оставам без очи бе всеки втори келеш взел колата пуснал всички светлини който притежава по колата,качил к..ва на града и се мисле за велик,за тва кво ще кажите или полицайте им е по лесно да си дърпат на някой покрита уличка патката и да не им дреме.
    Къв то и закон да изкарате парите все ще играят.
  • 18 Иво

    4 0 Отговор
    Като водач със солиден стаж и километри - и аз да кажа. Автомобил с малко коне се кара по-трудно от мощен такъв. Пример - при изпреварване винаги трябва по-добре да съобразиш дистанция, време за изпреварване и т.н. Но иначе съм за - млади водачи да нямат право да управяват автомобил над 90 коня. Не че и с 90 - те коня не можеш да претрепеш себе си и някой невинен.
    Но и не е нормално на пишлеме на 18 да му се даде ( или да си купи само ), защото на 18 си пълнолетен, барака 2000 кубика 150 коня и да се рискува неговото и здравето на околните. Но тук нещата повече опират до домашното възпитание според мен...Магарето зад волана и с 50 и с 500 коня под капака да е, като е магаре, ще си показва магариите....
  • 19 hmhmhm

    3 0 Отговор
    Нали всички знаете че тук става въпрос да се вземат повече пари. Никои не го интересува колко са загиналите някаква статистика се вади за да се оправдаят някакви действия а тази статистика може да е съвсем друга. Я вземете оправете пътищата а не се занимавайте с глупости. Младите винаги карат бързо кофтито е че много наркотици много алкохол. Когато си млад + висока скорост + наркотици + алкохол няма как да караш вечно една кола. Цялата държава е загубена така че....
  • 20 герб вампири

    3 1 Отговор
    За мен това са пълни глупости, както и всичките им закони, идеята е да се натовари данъколатеца с още данъци и глоби!
    Тоя стикер, кой го знае и той колко пари ще струва.
    Не е проблема в законите, а в ефективните институции, в корупцията, в липсата на еднакви правила за всички!!!!!!!!
    Явно има някакъв екип от гавази, които по цял ден мислят какви нови данъци да се наложат и от къде да изсмучат някой лев.
    Забележете, че всички "промени" и "реформи" на герберастката дружинка целят единствено увеличаване на данъчната тежест за работещите, целта е да се стигне границата на социалната тръпимост.
    Пробват да видят дали ще мине номера и ако не стане пак връщат старото положение.
    Типично мафиотско поведение и похвати, РЕКЕТ!
    Това последното обаче граничи с пълно малоумие.
    Каква е разликата дали колата е с мощност 60 к.с. и 150 к.с.?!
    Да не би да не би тази с 60 к.с. да не може да вдигне 120 в града?
    Може, даже може и да е по опасна от тази, която е 150 к.с., защото всичко се определя от задкормилното устройство, а щом са му дали книжка, означава, че е ГОДЕН да кара МПС!
    Значи вместо да се премахне корупцията при взимането на книжка, което е всеизвестен факт, юнаците започват от ДАНЪКА!?
    ЗАЩО?
    Защото ги интересува, как да оправдаят собствената си алчност и да представят някаква социална обосновка на намерението да сложат НОВ ДАНЪК, а контрола дефакто ще си е същия!
    В Бълхария нещата са винаги от краката за главата, то няма полиция, няма присъди или са някакви смешни, а те тръгнали да събират още такси.
    Забележете!!!!!!

    Значи ако убиеш човек на пътя дават 3 години, ако убиеш куче пак 3 години!!!!!!!!!!!!
    Идеята е да има САНКЦИИ и да се прибират пари, а това, че няма условия, че контрола и превенцията са НУЛЕВИ, че има корупция, че хората са бедни и едвам си плащат винетките и не си правят редовно обслужването, никой не го еве!
  • 21 злобил

    1 0 Отговор
    хахах,нека ви:)))))))
  • 22 хйдй

    0 2 Отговор
    na 1vata godina ot shofiorskatam i knijka sled 3 meseca si vzeh kola i za 9 meseca i navyrtqh 36 hil kilometra
    (i e bila moshtana)
    to si e do glavatavi...
    a tezi starci koito neznaq sega pravilata
    qhnali koli i sa jelezni starcite s predimstvo koi zadrqmal, otplesnal se ne si spomnq kakvo se pravi na kolata pri zavoi, ne si poddyrjat kolite ???
    kakvo govorim
    tuk v grada vs stava ot takiva s nepoddyrjani koli i vyzrastni koito karat na sedmica po 20 km...aEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
  • 23 байвасо

    1 0 Отговор
    Има резон до някъде. Ама- само до някъде.
    Че малоумните келешчета са причинители на повечето катастрофи- спор няма. Има друго. не нови закони, а промяна в старите е необходима.
    Например- за алкохол в кръвта над 0.5 промила- отнемане на книжката до живот, глоба 20 000 лева и една година общественополезен труд, за по-тежките нарушения- затвор от 2 до 10 годни. Дали ще се качи някой на колата си пиян или употребил алкохол повече от необходимото? А какво значи мощна кола? Келешчетата са гледали много филми- Бързии яростни, бензин в кръвта и други. Мозъците им са промити. та те и с кола 26 конски сили могат да направят авто-произшествие.
  • 24 опсмопсус

    1 1 Отговор
    По улиците няма полиция, няма и кат, никой не проверява!
    Ако ще и 500 закона да напишете, като няма контрол нищо не правите!
    Прилагането на сегашния правилник, може да оправи нещата, просто некадърноста на полиция и Кат прозира отвсякъде!

    Коментиран от #28

  • 25 AUDI

    1 2 Отговор
    ДО
    Vasik
    Atanasova
    КАТО ЦВЪКАШ МИНУСИ НА ПО-УМНИТЕ ОТ ТЕБ-НЯМА КАК ДА СТАНЕШ И ТИ ПО-УМЕН/НА. ТРЯБВА ДА СЕ ОПИТАШ ДА ГИ РАЗБЕРЕШ.
  • 26 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Мале какво ще прави оня с коня дето беенвето му е петстин коня ???
  • 27 котреж

    0 0 Отговор
    Браво, отдавна трябваше да направят нещо на пиклю....те "на татко с мощната кола"! Освен нощно, задължително и кормуване в зимни условия!
  • 28 копи

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "опсмопсус":

    И като няма полицаи дай да се изпотрепим ли?
  • 29 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    чудят се вече какво да правят и да си узаконят и оправдаят пребиваването си в парламента.камери стационарни слагат без сини задължителни знаци особено в търновско -хранилки и особено спрямо софианците-не ги обичат явно много там.
    Стига Ограничения за щяло и нещяло-така няма да се възпитат младите-ако Нищо не се направи в семейството-Вече си мисля ,че при социализма беше по добре-Сега само забрани нищо положително.поне го направето като в Германия-глоби и за бавно движещите -А ДАНО ама ......
  • 30 суспомспо

    0 0 Отговор
    Също и от моторите да ги свалят тези пишлемета!Не може 18 г гаванка да кара мотор 300 коня.!
  • 31 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Не е до колата. Всичко е до самия шофьор! А повечето са карачи, но не и шофьори! Никой не мисли за другия на пътя. Всеки си кара буквално КАРА, както иска. Щом той е по бърз, значи е с предимство.
    То затова се избиваме по пътищата! А се смеем на Руснаците с видео регистраторите, дето се млатят постоянно. Да но те са цял континент, а на нас ни няма на картата. Ето това е разликата. Или с две думи казано "ЛОШ, МНОГО ЛОШ МАТЕРИАЛ" това е! Няма какво да търсим под вола теле! Няма как да изтръгнеш адреналина от кръвта на пишлемето с БМВ-то. Само гравитацията ги оправя тях. Я дърво, я стълб, и приключват. Само да не взимат невинни жертви с тях, защото в повечето случаи така става. Ако се мисли повече, и чак тогава се действа, няма да сме на това положение. Колата е за предвижване, а не за състезания. Това няма да го разберем никога!
    Ето и един пример! Тръгваме за море 3 коли с по 3, до 4 човека в кола. Аз си карам спокойно по магистралата /вечер/ 100, 120км/ч не бързам за никъде. А аверите пред мен, се гонят напред. Бързат да видят кой е по ненормален, и кой повече може да натиска газта. Е за щастие, пристигнахме невредими до морето. Аз стигнах след тях 40мин. закъснение. Но много важно! Те изхарчиха гориво, повече от мен и си рискуваха живота за една глупост. Но това никой не го възприема и не го бърка. Чак когато стане белята, почват да мислят.
  • 32

    0 0 Отговор
    През социализма си имаше стикер-знака се залепваше с вакуум-удивителен-чуденка.Жълт тиъгълен с черно.Млад водач и всички бяха солидарни с него Всичко беше измислено. Хората бяха други.
  • 33 аха

    0 0 Отговор
    Няма контрол по пътищата . Кат ги няма . Няма събиране на глобите. Няма институция , която да накара Българина да внимава на пътя, без значение водачи или пешеходци . Няма ред , защото не се спазва. Преди време бях чел , как Саркози си платил глоба от камера за скорост , бързал за някаква среща !!! Питам , кога някой от нашите ХУБАВЦИ , ще стори тая работа. И всичко е така , защото на никого не му пука и всеки си казва , тая работа мене не ме ВЪЛНУВА .
  • 34 Млад шофъор

    0 0 Отговор
    Нека споделя мнение, миналата година взех книжка, след като карах, карах и в зимни условния, единствено през нощта не съм карал, теоретичния изпит си го взех от първия път с 93 точки. На практическия изпит ме късаха 3 пъти, първия път беше, за да вземе пари изпитващия, втория път беше от притеснение и треперене да не стане същото, третия път беше за най-малката глупост за дето не съм пуснал някаква жена да мине, там където дори не е обозначено за пешеходна пътека, а ми тя жената ми седи там и чака 2 минути.
    На четвъртия път си карах супер спокойно и вече не ми пукаше, направих груба грешка да навлезна в насрещното, но това е обяснимо, защото завивах на мост с намалена видимост който се състоеше от 5-6 плътна и маркировката беше изтрита, запазих обладание и се изместих, като естествено си погледнах огледалата и всичко, няма и да споделям, че спирачките на колата почнаха да задържат на изпита и не ме караха да правя паркиране.
    Първата кола на която се качих беше такава с 60 коня, сеат ибиза 2, значи колата нямаше никаква мощ и не можеше и 150 километра да дигне, трябваше и вечност, няма да казвам, че първите стотина-двеста километра щях да направя 2 катастрофи в София, заради невнимание. След това натрупах опит на тази кола, покарах я 4500 километра като половината бяха в София, половината извънградско. Значи пълно е с некомпетентни шофъори почнах да забелязвам на пътя, постоянно някой ми отнема предимството, постоянно някой се сили на път с ограничение, постоянно някой минава на червено. Просто пълен апсурт. После след това взех бмв 316 с 102 коня (колата действително си беше забавна да се кара, а и някак си са я направили да ти изкарва цялата агресия, постоянно я държах на над 3000 оборота, (на сегашната държа макс 2500 оборота), изкарах на нея 1000 километра и я продадох, заради страх, защото задното през зимата не било добро. Сега съм с фиат браво 103 коня, е все още не съм направил катастрофа, за 10,000 километра, които съм натрупал за почти година, като половината са в София, може да се похваля, че съм натрупал стаж. Тази година май месец ще навърша 1 година от както имам книжка, всичко е до човека, има по-агресивни хора на пътя има и по-неагресивни. Единственото време в което проявям агресия, е когато ми се отнеме предимство или когато се проявява агресия спрямо мене.

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Бмв Фен

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Млад шофъор ":

    "Апсурт" се пише АбсурД. Трябва и тест за правопис да сложат на младите шофьори, така ще отпаднат едни 50-60% на изпита. Искаш да кажеш, че от 4-тия път си взел книжка, сменил си 3 коли за по-малко от година, минал си над 10000 км, и след 2 месеца ще направиш 1 година стаж. И това те прави шофьор? Не е така, обозначение Млад шофьор, и 2 години стаж на кола до 1300 кубика. Тогава ще си готов за по-мощна кола.

    п.п. Аз и колегите с БМВ, сме професионалисти щом караме и зимно време колите си....

    Коментиран от #37

  • 36 мост

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Млад шофъор ":

    Опита те спасява от некомпетентни шофьори колега. Научиш ли се да четеш движението на трафика, карането ти е песен. Проблема е, че това не се учи с 32 часа кормуване и 30 минути изпит.
  • 37 мост

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бмв Фен":

    Има го и варианта, че за тая една година каране, някои правят 10 хил. км, някои 500, а в очите на закона, и двамата са с 1 година опит. Аз за една година бях с 40 хил. км зад волана, 10 на личен, 30 на служебен, като и нощно време съм карал София-Созопол и обратно.
  • 38 БМВ-М3

    0 0 Отговор
    Учебните коли,трябва да са без серво на волана,скоростна кутия без синхронизатори,без климатик,без абс,направо да си кажем Жигули!!!И всеки курсист ще излиза наполовина професионалст!!!Голф 2-ка ппсле ще му е като Ферари!!!Хахахахаха!

    Коментиран от #44

  • 39 Маурчи IV

    0 1 Отговор
    Абе то му има цаката и тва.
    Малкио Маурчи га му дам новио жиб му се дава червенио ключ.
    Слиза он доле у гаражо и ръч, бръм и А!
    Ми той новио жиб не върви повече от 80, от 400 коня са му останали нейде към 100. Негарското рецитиране не мое да се усили повече от полвинта.
    Прибира се малкио Маурчи у къщи, тати бре туй що не иска да върви нещо не муй наред, Дъртио Маурчи се подхилва под мустак.
    Сине първо се научи как се кара после 400 коня жиб.

    Има му цаката шъ знайте.

  • 40 Живял в UK

    0 0 Отговор
    В Англия много добре са го решили. Всичко е подчинено на бъркането в джоба, и така всяко жабче си плува в гьолчето. Та, шофер под 20 г, качи ли се на кола със задно предаване и мощност над 100 КС - автоматично застраховката му литва на около 2000 паунда. Ако си ербап, плащай. Ако направиш ПТП по твоя вина, още те товарят. Иначе си кротуваш на някое Поло - 60 коня, и ако си кротък и нямаш много глоби за скорост, застраховката е поносима като за млад човек. Решаваш да си тарикат и караш без застраховка - първата камера те засича и на следващото кръстовище те чакат ченгета. Тогава отиваш на жестока глоба, съд, а може и в затвор да лежиш ако има досие в полицията. И няма хрън мрън и какво ще праим сига?
  • 41 рес еоод

    0 0 Отговор
    и тези млади дето са останали ще избягат от тази държава
  • 42 Иво

    0 0 Отговор
    Принципно това е начин държавата да покаже слабост в прилагането на законите . Да всеки когато е по-млад раздава повече газ и се чувства безсмъртен. Едно време мощна кола беше 2.0 16 150 коня :) сега вече има 1.4 мотори с по-голяма мощ. Какви коли ще карат младите? Не виждам как някой баровец ще купи на комплексирания си син фиеста или фиатче .
  • 43 555

    0 0 Отговор
    Законите трябва да се спазват от творящите.........на НЕКОЙ СИ
    отрочето има -няма деветнадесет години, като го спрат с джипче
    за 250 000 -полицая пак ще гледа в облаците и ща вика"Ай давай,че задръстихме трафико"

    Коментиран от #45

  • 44 Шифт

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "БМВ-М3":

    Много е "тънък" въпроса с младите шофьори.Има някои момчета които не го усещат автомобила,такива е хубаво бащите им да вземат мерки за да не скубят коси.Ето един пример:
    За Велинград отсечката с многото завои покрай реката-често ходим и ми е любимата.Появи се един младеж зад мен с гаджето и за да не му преча дигнах темпото - бързо,но без да си риташ здравния картон,е,гледам в огледалото на излизане от завоя така мазно се завъртя-добре че нямаше насрешно движение, задницата няколко пъти го изпревари но остана що годе на пътя!Изкори се тийна-надявам се да му е за урок !Има значение кой как те е учил,хубаво е да се почне на около 12-13 години,като стигаш педалите, вкъщи-от баща на син,после курсове.без да се изхвърлям аз като карах курса бях точно навършил 20,ами аз си бях научен,остана да науча правилника - инструктора ме използваше да си върши работа из града,човека беше силно изтормозен от едни лелички аз обикновено бях последен,така ме накара и на изпита последен- да не скъсали останалите заради мене.Децата вече въртят на полигона-да има традиция!
  • 45 mmm

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "555":

    Къде си видел 19-годишни с такива джипарки бе човек, аз лични 90 процента от случайте съм виждал само дърти мутраляги с такива джипове, останалата част са може би жени, които пък са си ги купили с парите на дъртите мутраляги.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове