Last news in Fakti

20 Април, 2016 20:21 2 514 5

ДБГ: Прошко Прошков не се подчини на решение за билетчето

  • билет-
  • дбг-
  • прошко прошков
ДБГ: Прошко Прошков не се подчини на решение за билетчето - 1
Снимка: Венци Михайлов

На свое заседание тази вечер народните представители на „Движение България на гражданите” се разграничиха политически от гласуването на общинския съветник в СОС Прошко Прошков от ДБГ, който подкрепи повишаване цената на билета в градския транспорт на 1,60 лева, въпреки решението на ДБГ такава подкрепа да не се дава.

През последните дни, във връзка с нарушението на решението на партията, са постъпили мнения от столични и други структури на ДБГ в страната, адресирани до депутатите и ръководството, с искрено недоумение и огорчение за неспазване решението на Изпълнителния съвет от страна на общинския съветник. Депутатите считат, че повишаването на цената на билета не е достатъчно мотивирано, не среща подкрепа и представлява подмяна на вота на избирателите на ДБГ в столицата.

Народните представители информират Контролния съвет на партията за постъпилите мнения от столицата и страната и очакват вземането на решение от Контролния и Изпълнителния съвети, съгласно устава на ДБГ.

В студиото на "Свободна зона", в ефира на ТВ+, Прошко Прошков - общински съветник от Реформаторския блок в Столичния общински съвет, заяви че увеличението на билета за градски транспорт в София се налага поради факта, че столичното метро е скъп разход.  От една страна е най-скъпия транспорт за опериране, освен това се увеличава и броят на шофьорите и на охранителите на метростанциите заради засилените мерки за сигурност.

Системата трябва да покрива разходите, които растат, докато приходите остават същите.

 „Метрото е нещо, което ние си мислим, че идва даром, защото ЕС е отпуснал средства, но 20% от тези средства, които са над 300 милиона е дала и общината като самоучастие. Освен това, когато са ни дадени тези средства и сме изградили метро, изградили сме тунелите, купили сме вагоните, не са ни дадени пари да го оперираме”, припомни Прошко Прошков.

И за да се постигне баланс са разредени и автобусните, тролейбусните и трамвайните линии. За това се взима и решението.

„Какво правим ние? Не се увеличава цената по принцип, увеличава се само на билета. Има толкова много превозни документи над билета. Еднодневна карта, тридневна карта, карта сега въвеждаме за „метро +“,карти за една линия, карти за една линия, месечна карта, годишна карта.“, изброи Прошко Прошков.

Според него от това увеличение ще бъдат ощетени едва 15% от хората използващи градски трнаспорт. За останалите хора цената на услугата на практика няма да се промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    0 0 Отговор
    Цената на билетчето е много отдавна вдигната драстично -неправомерно.Веднага да го изгонат тази гнида от ДБГ, иначе останалото е Пунта Мария.
  • 2 Ангела

    2 0 Отговор
    Г-н Прошков е от партия в партия, само и само да се докопа до държавната хранилка. Голям резил!
  • 3 Капота

    1 0 Отговор
    Най добрата събираемост би се постигнала ако билетчето е 80 ст а талона 6 лв, сега никой няма да си дупчи
  • 4 OMG AKA WTF

    0 0 Отговор
    Такова увеличение е направено, за да се намали влиянието на гратисчиите. Те дали няма да плащат 1 лев или 1,60 лева е все едно. Част от хората ще минат от билети на карти, други пък ще си купуват по-скъпите билети. Друг част обаче ще минат на коли и така идеята да се намалява замърсяването в София от трафика отива по дяволите. Други ще се откажат от някои пътувания, които не са свързани с работа, а с отдих или културни занимания. И може в крайна сметка приходите да паднат, а разходите ще са си същите.
  • 5 раптър

    0 0 Отговор
    Пръжко е на пръжки при Фандъкова и с тази уговорка гласува за поскъпването на билетчето! За него пръжки , за вас 1,60лв за билет. Честито на тези , които, гласуваха за Пръжко!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове