4 Юли, 2016 06:30 1 708 3

Референдум за излизане от ЕС у нас не може да се свика

  • референдум-
  • ес-
  • членство-
  • газ

Преглед на печата

Референдум за излизане от ЕС у нас не може да се свика - 1

24 часа

107 осъдени за лекарска грешка за 10 години

107 гинеколози, хирурзи и анестезиолози са осъдени за лекарски грешки от 2004 до 2014 г.

Делата срещу медици, които в САЩ и Западна Европа са често срещани от години, навлизат и у нас. Най-съдените както по света, така и в България, са гинеколозите, хирурзите и анестезиолозите, трите най-рискови специалности. Делата за лекарска грешка са се увеличили 20 пъти през 2014 г. в сравнение с 1994 г. За последните 10 г. осъдените гинеколози са 46, хирурзите - 38, а анестезиолозите - 23-ма.

Труд

Кандидат-палач се разкая, поиска прошка и затвор

Мъж, заплашил да изколи съседите си в Бойчиновци и обезглавил козле пред тях, се извини на уплашените до смърт хора и на прокурора и сам поиска да иде зад решетките. Разкаянието на агресивният апаш сложи засега точка на продължил месеци тормоз в северозападния град.

54-годишният Симеончо С. от Бойчиновци отдавна се карал за щяло и нещяло с комшиите си в железничарския град и ги засипвал с обиди и заплахи. В края на 2015 г. той съвсем побеснял и заплашил да ги изколи до крак.

Стандарт

Кюстендилските череши - малко и рекордно скъпи

Рекордно високи се задържаха цените на кюстендилските череши тази година. Причината за това е съсипаната от минусовите температури в края на април реколта. Така, вместо обичайните около 5000 тона при по-благоприятни години, прогнозата за тази е да се наберат общо около 2000 тона плодове. За това по-скъпи са черешите по пазарите. Повече плащат изкупвачите. По-големи надници получават и берачите.

Монитор

Джебчийки крадат бестселъри по поръчка

Джебчийки и наркомани масово са започнали да крадат бестселъри и луксозни издания по поръчка. По данни на търговците на книги и полицията случаите, в които крадли задигат скъп роман по заявка на „клиент“, са се увеличили многократно в последната година.

Схемата, по която действат апашите, била много проста – влизат в някоя от големите книжарници и започват да оглеждат клиентите. Щом забележат, че някой от тях се насочва към по-скъпа книга, му предлагат да му я „изнесат“ от магазина на цена, двойно по-ниска от коричната.

Сега

Референдум за излизане от ЕС у нас

Поскъпването на винетките от 1 януари може да бъде обявено за незаконно. "На заседание на Върховния административен съд (ВАС) по дело срещу увеличението на пътните такси прокуратурата обяви, че жалбата ни е основателна, и настоя постановлението на правителството за въвеждането на по-високите такси да се отмени", съобщи вчера пред в. "Сега" Николай Димитров от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи.

Капитал

Сашо Дончев вече контролира "Овергаз мрежи" без "Газпром"

Сашо Дончев е взел контрола над най-голямата частна газоразпределителна мрежа в България. До пролетта на тази година "Овергаз инк", в което равни дялове имаха руската "Газпром" и българският инвеститор, държеше 99.6% от акциите на "Овергаз мрежи", която е собственик на цялата газоразпределителна система. След увеличение на капитала с близо 200 млн. лв. обаче контролът над дружеството се премества към Дончев.

Така раздялата между "Овергаз инк" и "Газпром", за която "Капитал" съобщи в края на миналата година, започва да се случва. Първият ясен сигнал за промяна пък беше спирането на доставките от страната на "Газпром" към българското дружество от началото на 2016 г. По предварителен план откупуването на дела на руснаците трябваше да е факт до средата на тази година.

Дума

Ловеч каза „не” на договора за свободна търговия

След община Горна Малина и Ловеч се обяви срещу подготвяното далеч от гражданския контрол споразумение за Трансатлантическа търговия, инвестиции и партньорство (ТТИП) между ЕС и САЩ. Това е първият български областен град, който се присъединява към инициативата "Зони, свободни от ТТИП", която започна на 22 април в Испания.

Предложението бе на общинския съветник и бивш председател на Общинския съвет и областен управител, журналиста Милко Недялков. То е прието с гласовете на 14 съветници. Първоначално проектът е подкрепен от всичките 10 комисии на съвета, в които за него гласуват и представителите на ГЕРБ. Намеса от централите на партиите в София обаче очевидно променя мнението им


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    ЕВРОПА може да съществува и без САЩ. Когато това го проумеят продажниците, всичко ще си дойде на място. Достатъчно е Испания, Франция, Германия и Полша да го проумеят. Англия вече го разбра.
  • 2 пич

    0 2 Отговор
    Референдум е възможен! Нали допитването до народа е в основата на ДЕМОКРАЦИЯТА! А излиза,ч е мафията олигархия си управлява пак тоталитарно и само лъже, че сме демокрация? Че каква демокрация е, шепа мафиоти на пос9товете да ни казват кое искаме? Вместо да ни питат те решават вместо нас? Това ее диктатура! Веднага МВР да ги арестува, Правосъдието да ги осъди на доживотен, задето лъжат, че сме демокрация! А де, да видим колко ви струва ченгеджийницата и правосъдието? Като гледам май и пет пари не чинят? тогава какво се фукате с велики постижения? Едни лъжци демагози не смеете да накажете, а искате по 20 заплати при пенсиониране и куп привилегии? Ми за какъв праз?
  • 3 мъжкар

    0 0 Отговор
    Въпроса е не е дали да излезем а защо въобще влезнахме.Защо нямаше референдум относно влизането а разни платени КОМУНО ДЕМОКРАТИ ни набутаха по поръчка там.Аз лично не виждам България какво спечели от това че влезнахме там.Сигурно навярно простосмъртния българин не подозира за баснословните суми в милиони които България плаща за да е член на тази организация.Така с тези пари които вече толкова години плащаме до сега можеше да се изградят няколко големи ДЪРЖАВНИ завода в които хората да работят и да получават реални европейски заплати и да има икономика работеща в България защото за да имаш икономика трябва да имаш и производство а такова в момента в Бг няма.Вместо това ние наливаме пари в европейската обща хазна срещу които получаваме единствено и само санкции и негативни доклади както и съответно ЗАЕМИ КОИТО И ПРАВНУЦИТЕ НИ ЩЕ ВРЪЩАТ.Това е все едно един човек да има 100 000 лв и вместо да ги инвестира за себе си да си отвори някакъв бизнес или пък да ги похарчи за нормален живот за себе си той да ги даде всичките на друг и после да му се моли тоя другия да му даде някоя хилядарка назаем да стартира нещо ето това е в момента ЕС за България.И като добавим че парите които се отпускат от ЕС за България се крадат на местно ниво от нашата мафия едва половината от тях достигат по предназначение.Така че тия хора ни набутаха там за да могат да вземат от европарите и за това едно време имаше такива големи кампании по телевизията как едва ли не присъствието ни в ЕС ще подобри живота на обикновения човек само че това на практика не се случи подобри се живота на ДРУГАРИТЕ.Така че извода е следния този европейски съюз ще се разпадне в близките 5г а тези които все пак решат да останат в него ще им носи само негативи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове