26 Юли, 2016 12:29 1 993 7

Нова зелена репресия на Брюксел, този път на прицел е Рила

  • зелена-
  • репресия-
  • брюксел-
  • прицел-
  • рила

Европейската комисия обяви, че стартира наказателна процедура срещу България по повод уж недостатъчна защита на птиците в планината

Нова зелена репресия на Брюксел, този път на прицел е Рила - 1
Снимка: Уикипедия

Европейската комисия обяви, че стартира наказателна процедура срещу България по повод уж недостатъчна защита на птиците в Рила, се казва в съобщение до медиите изпратено от Филип Цанов от НГК Природата за хората и регионите.

От Брюксел искат „яката“- ниската част на планината, където жителите на околните села и градове имат поминък свързан със земеделие, животновъдство и туризъм да бъде обявена за защитена зона, т.н. „Рила-буфер“. В момента на 72% от територията на Национален парк Рила е забранена всякаква дейност. Желанието на еврочиновниците е те да станат 100%. Конкретния повод е недостатъчната защита според тях на трипръстия кълвач, лещарката и два вида кукумявки. За сведение на европейските бюрократи, откакто през 1992г. Рила бе обявена за национален парк и в последствие включването и в НАТУРА 2000, от картата на района са изчезнали 40 населени места с 27 000 души население. Обезлюдяването и циганизацията на селата около Рила е неоспорим факт. Обедняването и липсата на бъдеще прогонва хората от тази част на страната.

Тази санкция е уредена освен от доноси на зелени неправителствени организации и от представителката на България в Главна дирекция „Околна среда“ Силвия Бърова и съпругът й Борис Бъров, който е в програма LIFE+. Това е втората наказателна процедура, която е в следствие от „тяхната работа“. Първата е свързана отново с птиците беше за Калиакра. Там се твърдеше, че пернатите се блъскали в перките на ветрогенераторите и загивали. В продължение на години се показваше една и съща снимка, която в последствие се оказа фалшификат на подхвърлена мъртва птица, но процедурата бе задействана. Интереса на фамилия Бърови към птиците произлиза от факта, че и двамата преди да отидат в Брюксел са работили дълги години като директори в неправителствената организация - Българско Дружество за Защита на Птиците.

В пресата се изнесоха много факти за спечелени от тази организация многобройни поръчки, директно от фондовете на Европейския съюз. От 17 поръчки на обща стойност около 40 милиона лева, 15 са отишли при БДЗП. По повод тази съмнителна практика на 11 юли с писмо до петима еврокомисари и до други инстанции, ние от „Природата за хората и регионите“ поискахме пълна ревизия на дейността на Бърови и проверка на всички поръчки по директното финансиране и връзките им с БДЗП.

Образуването на тази измислена, без достоверни научни факти, наказателна процедура срещу България е поредното доказателство, че за европейските корумпирани чиновници няколко вида птици и рибата Главоч са много по-ценни от живота и бъдещето на хората в региона. Ние ще предприемем всички необходими мерки, като ще поискаме съдействието на научната общност в България и Европа за прекратяване на тази абсурдна ситуация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    БулЕкзит... - това е начина! И арест съд, присъда и доживотна каторга за Гоце, Боце, Местан, Станищеглу, Пасси и още поне 100000 тариката, които лапаха и от нас и от юрофуунс и ни натресоха без да ни питат в някаква си ЕС диктатура. Аз също съм за запазване на природните флора и фауна, даже не харесвам ловджии, трепещи за кеф редица животни, но пък да обезлюдим съвсем селата си защото някакви тарикати искали нейде си, не е нормално... това е начиина да се спаси България и зависи от военни, ченгета! ако оставите тия да ни крадат вредят ии лапат и да искат пак да сме в юрогилдията, а тя да ни презаква, заедно с нашите вие сте виновни за упадъка и съсипията на България. пък и какви защитници на България сте, като не ни опазихте от няколко хиляди мафиота дето ни предадоха от постовете? Трябваше да ги арестувате и дори разстреляте, нали сте защитници на България и бижи народа и? а се оказа, че ви нема никъде? май са емигрирали пак по мисии да опазват световният мир...пердън да заработват за коли и къщурки за булчетата и чааветата? То хубаво, ами нас не можахте да опазите тук...
  • 2 111

    0 0 Отговор
    От няколко години пред очите ми в землището на село Пенкьовци умират хиляди декари гора, нападната от някаква гъба, сигнализирахме в няколко "зелени" организации, в държавен фонд по горите, но никой не си мръдна пръста. Умирайки гората, ще умрат и животните и птиците и пеперудите и буболечките му но...От горското седят и чакат всичко да изсъхне, за да може да се изсече. А за тези организации, нека всеки сам да си направи изводите. Иначе само като се чуе за лифт в Банско и ела ги виж, първи на манифеста, защото там има изнудване, рекет и лапаница.
  • 3 Планинар

    0 0 Отговор
    Тия еврочиновници да вземат да дойдат да стъпят на място, а не да си измислят... Аман от простотиите им.
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    Само за уточнение - не само в Рила изчезват населени места, а в цяла България. Хората, дето напускат родината си не са само от защитените територии.

    Иначе и на мен ми се струва тъпо цялата територия да е забранена за каквато и да е дейност.
  • 5 Вили

    0 0 Отговор
    Не знам какъв човек трябва да бъдеш, за да искаш да глобят твоята държава и да оставих хиляди хора без препитание. Не мога да го проумея. И всичко това, защото според не доказани твърдения смущавало две-три птици. На подобна лъжа не би се хванало и малко дете, но явно Бърова успяла да пусне пипала при чиновниците в Брюксел и да ги залъгва с врели некипели. Не мисля, че някъде има подобни 100 процентови ограничения. Най-малкото нали трябва да има хора, които да поддържат тези територии, да почистват паднали дървета, да охраняват и т.н. Е тези хора къде да живеят, на луната ли, за да не извършват никаква дейност. Смехотворно е. Поредния опит за зелен рекет, пред който държавата си затваря очите.
  • 6 Славянски

    0 0 Отговор
    Много жалко, че сме се оставили да ни разиграват разни измислени неправителствени организации. Не стига ли, че точат пари като невидели от всевъзможни безсмислени поръчки, ами имат и наглостта да подават доноси срещу собствената си страна. Абсолютни народни изменници!
  • 7 Мел

    0 0 Отговор
    Това е благодарение на зелените мошеници !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове