Last news in Fakti

21 Октомври, 2011 09:23 914 0

Седмина спориха в бТВ за кметския вот

  • прошко прошков-
  • йорданка фандъкова-
  • ангел джамбазки-
  • стефан софиянски-
  • николай пехливанов-
  • георги кадиев-
  • владимир каролев-
  • избори 2011
Седмина спориха в бТВ за кметския вот - 1
бТВ

Кой иска да управлява столицата на България? Седем от кандидатите за кмет на София се изправиха в битка "очи в очи" в ефира на предаването "Тази сутрин" по бТВ. Гости на Анна Цолова и Виктор Николаев бяха кандидатът на ГЕРБ и настоящ кмет на столицата Йорданка Фандъкова, кандидатът от Синята коалиция Прошко Прошков, Ангел Джамбазки от ВМРО, Стефан Софиянски от Общността на демократичните сили, Николай Пехливанов от "Атака", Георги Кадиев от БСП и Владимир Каролев от НДСВ.

Програмата, която вече сме представили е с много ясни срокове, но, за съжаление, това е много бавен процес, каза Йорданка Фандъкова.

Предвиждаме засилена кастрация, а болните и опасни кучета се евтанизират. За да се справим с проблема е необходима национална кампания. Искам да подчертая, че миналата година бяха постановила проверка и бяха установени нарушения в „Екоравновесие”. Необходима е тримесечна ревизия на дружеството. Има европейски правила и стандарти – умъртвят се болните и опасни животни, а не непотърсените. Наистина има осиновите ни програми и сигурно има над 500 кучета, които вече имат семейства в Австрия и Германия, каза още тя.

Това е въпрос на политическа воля – кметът трябва да носи отговорност, заяви Прошко Прошков.

Има групи, които водят кучета в София, има и частична кастрация. Това години наред е хранилка на група пиявици, които забогатяха на гърба на общината. Това сега не е контрол. Има закон е България, който трябва да се спазва. Ангажирам се с кастрация на "Екоравновесие" на първо място, каза той.

По думите на Ангел Джамбазки агресивните животни трябва да бъдат приспивани веднага.

Не е нужна група от кучешки психолози, които да решават дали едно животно да бъде убито, посочи той. Трябва да се регистрират домашните животни, другите да се приберат и агресивните да се приспят. Регистрираното домашно животно не може да бъде изхвърлено, то е маркирано, обясни кандидатът за кмет от ВМРО.

Генезисът започва в началото на 90-те години, когато хората не можеха да си позволят да гледат животните, смята Стефан Софиянски.

Необходимо е откриването на нови приюти – още един до два са достатъчни. Трябва законът да се спазва строго и непотърсените кучета да се евтанизират, заяви той.

София не трябва да бъде резерват, заяви Николай Пехливанов.

Не може популацията на бездомните кучета да бъде по-голяма от броя на кастрираните. Нужни са радикални, мащабни промени, изграждане на кучкарници за година, увеличаване на екипите и умъртвяване на непотърсените животни, каза кандидатът на "Атака".

Георги Кадиев се извини на Йорданка Фандъкова за това, че по време на предизборната кампания може да я е обидил лично по някакъв начин. Свидетел съм ставал на това как достойни хора са ставали недостойни, каза още той. Имахме известни сблъсъци, а аз може би съм прекрачил няколко пъти линията. Кучетата в София не са кучета на Софиянски, те живеят по 3-4 години. Това са животни на Борисов и Фандъкова, ще бъдат и наши. Нужно е отстраняване на кучетата до края на 2012 г. В Берлин финансират осиновяването на бездомните животни – това е идея, която може да опитаме.

Всички хора до тук казаха по нещо вярно, заяви Владимир Каролев.

Ако някой ми каже точна бройка на кучетата, аз ще му кажа, че лъже. Статистика просто липсва. Нужни са повече приюти. Второто решение за проблема е кастрация, но химическа, за да не се налага повторна. Осиновяването също е вариант. Нужни са маркиране на животните и много сериозни глоби. Трябват и наказания за контрола на инспектората, който расте, но не старее, заяви още кандидатът за кмет на НДСВ. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА