3 Октомври, 2016 21:40 1 744 11

Всяка патрулка с принтер – ще ни връчват на място глобите

  • патрулка-
  • принтер-
  • връчват-
  • глобите

Ще реши ли новата мярка проблема с неплащането на глобите?

Всяка патрулка с принтер – ще ни връчват на място глобите - 1

Край на бягството от глобите на КАТ. Всяка патрулка ще има принтер, а актовете ще се издават и връчват на нарушителите на място. Ще реши ли новата мярка проблема с неплащането на глобите и криенето на шофьорите от наказанието провери екип на Нова телевизия. 

В момента всеки четвърти шофьор, заснет с нарушение, се измъква от глобата. Според данните на КАТ от 40 000 нарушители, хванати за месец, едва 10 000 плащат санкцията си. Голяма част от нарушителите успяват да се измъкнат като изчакват да мине давността на санкцията.

Сега обаче контролът се затяга. До края на годината всички патрулки ще бъдат оборудвани с принтери. Устройствата ще са с размер, подходящ за полицейска кола и ще издават честитките още на пътя – на специален бон като касова бележка.

Така, освен че няма да можем да избягаме от глобата, ще се спести и двойната работа на ръка – веднъж катаджиите да пишат акт, а след това и да го въвеждат в системата. С таблет на пътя ще се проверява и за стари нарушения. Експертите искат и постерминали в патрулките.

Новите 275 принтера ще бъдат купени с пари от Гаранционния фонд. Предстои депутатите да обсъдят и дали да се увеличи броят на нарушенията, за които се издава акт на пътя. По този начин сериозно ще се увеличи събираемостта на глобите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баси

    0 0 Отговор
    СМЕХ.как ще спрат 50 коли минаващи за минута? Ще спрат един и докато принтират, другите юе минат покрай тях и пак ще бъдат снимани. Поредната обществена поръчка.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Голям смях,тези патрулки ще заприличат на
    патрулиращ магазин.ще можем да си купим кафенце
    от старшината но трябва да изискваме касовата
    бележка:)))))
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Пак някой трябва да завлачи едни пари за доставка на тройни цени.
  • 4 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Сега виждате ли какво е кат? Престъпна рекетираща организация..и ако нямам пари в селе си какво? Директно ще вадат бесилката и ще ме обесят ли
  • 5 123567

    0 0 Отговор
    Чудят се как кучетата на ДС властта да вземат на хората и последните пари . Смърт за народните грабители

    Коментиран от #7

  • 6 Кофата

    0 0 Отговор
    Така, ще бъде по удобно и за нас защото няма да се чудим къде да платим и как да попълваме бланки и до кого. Но има и друг момент понякога човек не носи достатъчно пари в себе си. Тогава какво правим?
  • 7 Джими

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "123567":

    Защо да са грабители? Ми спазвайте си правилника за движение по пътищата и никой няма да Ви закача.
  • 8 Иван

    0 0 Отговор
    Ама тука само мрънкачи, недоволници и ...злобари и .... искат да се връща соца хах.... Е кво беше убаво като бехме младииии..... е беше ... ама мина и замина. ... Камери, принтери и пост терминали да имат!
    Който не спазва да цакне... и.... ше се дисциплинира....ако не - пак да плати....и така докато разбере, че е в Евросъюза не у Азия! Турските гастербайтери в Германия спазват всичко - защо? - Щото знаят, че ако не спазят се плащааа и то яко!!! а тука карат без винетки!... абе.... тя темата е дълга. Дет са вика ... "Ша са нагудити към новата пътна обстановка ... хах"
  • 9 хаха

    0 0 Отговор
    Освен постерминали във всяка патрулка предлагам да сложат и банкомат за всеки случай...
  • 10 Гоуст

    0 0 Отговор
    Полицайте ще трябва да преминат и курс по обучение как да боравят с принтери, а това се явява още едно задължение... следователно трябва да им се вдигнат заплатите, нали?
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Пореднатта глупост.А който не плати на място какво?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове