22 Октомври, 2016 11:59 1 273 3

Втори ден задръствания на Дунав мост

  • дунав мост-
  • задръстване-
  • тир-
  • опашки
Втори ден задръствания на Дунав мост - 1

За втори пореден ден, входът към моста и съответно границата ни с Румъния при Русе и Гюргево отново бяха затворени, предупреждава БНТ. По предварителна информация бариерите ще останат пуснати поне до 12 часа след обяд. Причината е измерване на якостта на пътя по съоръжението, което се прави след ремонт в румънската му част. Заявката за изпитанията на моста е подадена от румънската фирма за три поредни дни, включително днес и утре.

Налага се на пътя да бъдат поставени датчици и по него да преминават тежки камиони, за да се проследи дали качествено е изпълнен ремонта, дали има вибрации и дали той ще устои на натоварването от стотиците ТИР-ове и автомобили, които ежедневно преминават от тук.

Информацията, че мостът ще бъде затворен в три поредни дни за по 6 часа беше разпространена от агенция „Пътна инфраструктура" още в началото на седмицата. В момента опашката е само от чакащи ТИР-ове, коли няма за сега, но се очаква да се повтори сценария от вчера, когато в колоните се подредиха десетки коли и камиони. Причината - шофьорите не са разбрали навреме, че трябва да сменят курса и да преминат в Румъния през някои от другите ни гранични пунктове. В този капан попаднаха предимно чужденци. Потърпевши станаха и много русенци и хора от региона, които за по-голямо удобство ползват възможно най-близките летища, тези в Букурещ.

В петък камионите се подредиха на 6 километрова опашка, а колите образуваха колона от 1 километър. Подобна е била ситуацията и в Гюргево. След като движението беше пуснати, за да се облекчи трафикът, обработката на документите ставаше на всички 4 гишета, като с предимство бяха леките коли.

За да не се стига до инциденти, районът тук се охранява от полицията, създадена е и организация - ТИР-овете да изчакват на пътя към съседния град Мартен, а колите по вътрешния за града булевард „България".

Ремонтът на моста започна в началото на юни 2015-та година и трябваше да приключи през март тази година, но беше спрян заради лошото време през зимата. Работата беше възобновена преди 8 месеца. През това време пътят на моста в румънската му част беше преасфалтиран, бяха ремонтирани и подменени металните плочи на съоръжението, мантинелите, осветлението. През цялото време движението се регулира и превозните средства преминаваха само в едното платно, затова трябваше да се изчакват. Това беше причината в определени моменти в Русе да се образуват опашки от камиони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яасш

    0 0 Отговор
    ще види като свърши ремонта с какво ще се оправдавате за опашките
  • 2 Popv

    0 1 Отговор
    Ремонта е само в Румънската страна. България прилича на държава от 5 свят. Хората си тестват моста, като всяка бяла държава. Летищуто в Букурещ се изпалзва от цяла северна и североизточна България, дори и от района на Бургас, защото държавата се управлява от ненормален пожарникар, който мисли само за родното си село.
  • 3 Администраторите са мъртви души

    0 0 Отговор
    За кой ли път броя до 3, очи отварям и пак вуни ли вуни! Въпроса е организационен - да се доведе до знанието на любимите избиратели достъпно, своевременно и гарантирано, същността на проблема и алтернативите. Адмистрасията обаче щом никой не я бута, тя не се и клати! Овча маса! А щом сме овце, изхода е клане и Мин. На транспорта и местната Русенска управа със това добре се справя. ДА ГЛАСУВАМЕ за нашите КАСАПИ! Бе..е..е..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове