Last news in Fakti

4 Декември, 2016 06:30 33 692 36

Марешки: Затварят ми бензиностанциите

  • марешки-
  • бензин-
  • дизел

Преглед на печата

24 часа

Какво е да си богат софиянец

Синоптикът Емил Чолаков вдига вежди и се чуди от телевизионния екран - защо в цяла България първият сняг, и то през ноември, е бил не повече от 15 см, а само и единствено в София е паднало двойно по-голямо количество - цели 30 сантиметра. Ами защото София е център на просветата, ще му отвърнат шегаджиите. Да му припомним и народното мъдро заключение: дебел сняг, голям комат.

Труд

От 50 до 5000 лв. е глобата за незаконно сечене на елха

Глобата за незаконно добита елха за физически лица е от 50 до 3000 лв., а за юридически – от 100 до 5 000 лв., пише в. „Труд”.

Това напомни Изпълнителната агенция по горите във връзка с началото на кампанията за добив и продажба на коледни дръвчета.

Стандарт

Марешки: Затварят ми бензиностанциите

"Мачкат ме, затварят ми бензиностанциите. Цялата система е срещу мен". Това заяви пред Нова тв варненският бизнесмен Веселин Марешки. Той твърди, че пиари на БСП са му поискали 5 милиона лева, за да го направят президент.

"На предсрочните избори към днешна дата бихме получили 15-18% подкрепа. Това ми го казаха от една социологическа агенция", заяви председателят на партия „Воля". Марешки сравни себе си с Робин Худ, който взема от богатите и дава на бедните.

Монитор

Печелим 65 млн. лв. годишно от чуждестранни студенти по медицина у нас

Около 65 млн. лева от такси на чуждестранни студенти по медицина, докторанти и специализанти са събрали четири висши учебни заведения през учебната 2015-2016 г.. Това става ясно от писмени отговори на вицепремиера и министър на образованието в оставка Меглена Кунева до депутат.

Медицината е най-предпочитаната специалност сред чуждестранни студенти, които учат в България. Обучението на един чуждестранен студент по медицина, дентална медицина и фармация на година в Медицинския университет в София е 8000 евро. МУ-София е учебното заведение, което е с най-високи приходи от чуждестранни студенти през учебната 2015/2016 г. – 30,7 млн. лв. 15,6 млн. лв. са приходите на Медицинския университет в Пловдив, а 13,2 млн. лв. на МУ във Варна. 6,1 млн. лв. от такси на чужденци са приходите за миналата учебна година на МУ в Плевен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИПСИЛОН

    47 15 Отговор
    Марешки, извода е един: СМЪРТ НА СИСТЕМАТА! Ами да я унищожим! Това не е място за живот на хора, а на мафия газдна ченгеджийско охранявана и прецакани роби слуги. И след като е така, трябва да се унищожи системата и всички онези, които и служат и правят такава! След като систевмата държава е вече враг на народа ни, тя трябва да се разруши! тя вече не е слуга на българският народ, а негов смъртен враг. Значи трябва да изчезне системата! Ами да бъде!

    Коментиран от #4

  • 2 mediator37

    37 13 Отговор
    За бензиностанцията на Марешки в Русе мога да кажа, че горивото е изключително качествено и контролирано. Всички видове горива за Марешки се доставят от русенската фирма Полисан, която е един от най-големите производители в България и притежава големи петролни бази и акцизни складове, един от наследниците на нефтопреработвателния завод Леон Таджер- Русе.

    Коментиран от #27

  • 3 Корнезов

    23 60 Отговор
    Ако не е Бойко да въдворява някакъв ред в "държавата" всичко отива на кино - големите вълци ще изядат малките бизнесмени и ще направят тотална хегемония на пазара, ще наизлязат всякакви лисици, глигани, змии и гризачи които ще бъдат единствените които ще правят "бизнес" у нас, вярно че държа пенсионерите в мизерия и затова е в оставка

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Корнезов

    33 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИПСИЛОН":

    Всъщност не е системата а ЛИПСА НА СИСТЕМА
  • 5 Дядо поп

    47 5 Отговор

    До коментар #3 от "Корнезов":

    Всичко е точно обратно на това,което казваш с изключение
    на това,че държи пенсионерите в мизерия,държавата съсипа
    дребните фирми и в момента печелят само наречените от тебе
    вълци,лисици и т.н. т. Заради страхотния ред шофьорите се
    млатят по кръстовищата на,кой с каквото му падне,а разбой-
    ниците крадат,убиват,и изнасилват на воля.
  • 6 ИПСИЛОН

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Корнезов":

    Тогава ще се моля на Госппод, да прати архангел Гавраил Фалосоил с голямта баданарка и де що види политик тук топ ченге и магистрат включвам и кокошките зад бюрата по местните администрации да ги насоли отзад с голямта баданарка и да ходят като седнали на пириоони десет години и да не могат да седнат десет години.....! Ей тва искам! И кандидатката за ПразИдент да стане по жартиери компаньонка пред НДК за да види тая паразитка как си вадят хляба прецаканите от тях момичета...! Аз ако съм цар ще ги разстрелям поне 300 000 боклука тука само. Вклрючвам и празидентите палячовци врагове наши....да не броим и мафиоти генерали дето създадоха мутрите и станаха бъкани с пари на кръвта на хорицата отделно другото. Може да останем 4 милиона но ще са само хора, изметта ще е на оня свят. Ала не съм .И явно с такиива стадни разбирания няма как да се оправи тук....Като твоето за реда бе.

    Коментиран от #7, #17

  • 7 Корнезов

    29 3 Отговор

    До коментар #6 от "ИПСИЛОН":

    Истината е много по-проста - имаме това което заслужаваме
  • 8 БАЙ ГАН4О

    16 8 Отговор
    Истината е,че заради глупаци,като теб сме на този хал
  • 9 КОКО

    24 13 Отговор
    И тис и в играта Марешки,не се прай на света вода.Като представител на така наречения бизнес участваш в поробването на народа,като го държите на ниски заплати.
  • 10 истината боли

    27 24 Отговор
    Не се лъжете! Голяма част от гласовете му са купени, а другата част са на първосигнални гласоподаватели! Не се лъжете - Марешки си е един обикновен измамник! Той е човек на престъпната групировка ТИМ - групировка на украинската мафия - във Варна и Бургас много добре го знаят! Не че другите политици са "цвете за мирисане", но Марешки си е абсолютен измамник! Защо му затварят бензиностанциите? Ами защото горивата са контрабанда и са абсолютно некачествени !!! Сега това правителство замита следите за връзкта на горивата в бензиностанциите на Марешки с откраднатите нефтопродукти от Ислямска държава!!
  • 11 незнайко

    16 4 Отговор
    ( Печелим 65 млн. лв. годишно от чуждестранни студенти по медицина у нас ) Защо не дадат разбивка, каде "отиват" тези пари. Седнали да се хвалят с "Добрата коледа". Никой не прави тези сметки, а искат от бедния народ да помага. Едно дете няма да остане неизлекувано и обгрижено. ЗАТОВА ХОРАТА БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ. Статията за Марешки е показателна за абсолютната корупция в БЪЛГАРИЯ.
  • 12 И ааа и ааа

    19 12 Отговор
    Еййй голям магарешки рев му удари Марешки, че даже в коментарите чета и на разни малки магаренца платил и те да пореват!!!

    Коментиран от #14

  • 13 референдум

    12 24 Отговор
    Марешки, ще те подкрепим защото засега си най-точния!
  • 14 нвтксгснкг

    15 6 Отговор

    До коментар #12 от "И ааа и ааа":

    Публикувано във факти.бг: Еййй голям магарешки рев му удари Марешки, че даже в
    Браво един мислещ човек.на нйкой ли не му направи впечатление,че този марешки дори неможе да говори като човек с трето оделение.
  • 15 jena

    5 16 Отговор
    Mareshki e mhogo tochen,az glasuvah za nego no vylcite sa mhogo!
    prodyljavai vse taka,naroda she se obyrne i she byde s VAs!!USPEH!!
  • 16 гост

    15 3 Отговор
    Еми нормално , доста пари наляха в теб и като те видяха че се о.ра и не им вършиш работа на кукловодите , нормално е да те шитнат .
  • 17 Сашо

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "ИПСИЛОН":

    Аз пръв ще те подкрепя , навярно няма да съм само аз .
  • 18 военен

    9 1 Отговор
    Марешки кажи кои са тези пиари??
  • 19 Очите

    8 8 Отговор
    Нека не забравим че жена му е братовчедка на Путин остава и аптеките да затворят
  • 20 Патето Яки

    8 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Еййй голям магарешки рев му удари Марешки
  • 21 Не знам кой си

    14 2 Отговор
    Всичко е наобратно! За чужденците добре- за нас зле! А би трябвало първо за нас да го направим добре! Българин в чужбина се доказва че може и дори след това не го приемат като цар! У нас и най- калпавия чужденец е Цар- пък Българина никой.Сбъркана работа! Това България ли е ? Да не би тази държава да има друго име?
  • 22 sdg

    11 4 Отговор
    Само че,Робин Худ не се е отказвал никога.... Ама ти се опита от далече да напрайш една кампанийка за президент... Е да де, но не се получи. Затваряй сега, сърдитко.
  • 23 onq s konq

    9 14 Отговор
    Кво толко е ревнал тоя като скоро сички ше караме на ток !!!Тая смръдлива нафта и бензин скоро отиват в исторята!!!
  • 24 Васичка Атанасова

    5 0 Отговор
    във варна не е на ниво
    тръгна но преди година го развали
    всичко
  • 25 Майстора баш

    13 5 Отговор
    Много сме злобни ,зависливи,има да патиме още много . За нас ,всеки е крадец мошенник ментерджия ,не че ги няма , ама неможе всички под общ знаменател . Айди със зддраве.
  • 26 Георги Колев

    7 5 Отговор
    Аз имам над 100 милиона......това са думи на г-н Марешки.Ми не ти ли стигат да си гледаш живота и да си клатиш макарите?Питам го Аз.
  • 27 От Русе също

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Не знам как ги оценяваш като качествени горивата на Марешки в Русе... Аз пък, бензинът му го намирам за слаб! Това се усеща на кола над 200 коня! И ефектът в с намалянето на цената в Русе никакъв го няма... Той си направи бензиностанцията до Дунав мост, надява се на румънци сигурно... Щото градът е на 5 км...

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кулио Рапъра

    7 2 Отговор
    Хайде Марешки, досега бачкаше на загуба за да спечелиш одобрение и гласове от народа, обаче изборите минаха и сега ще трябва да се отървеш от загубите. Най-удобно е кажеш че те мачкат и затова закриваш, така с един куршум два заека - хем ти спират загубите, хем насъскваш народа за предстоящите избори да гласува за теб.
  • 30 ентусиаст

    6 5 Отговор
    Подкрепям Номер 27.
    Заредих бензин от "Марешки" в Русе и мощността на двигателя (129 к.с.)чувствително спадна, в сравнение с нормален А-95. Запознати ми препоръчаха добавка, която вдигала октановото число, но с нея цената става над тази в другите бензиностанции. Повече няма да повторя при Марешки.

    Коментиран от #34

  • 31 Българин

    9 3 Отговор
    Народе осъзнай се!Този е пордният Бареков!!! МИСЛЕТЕ.....!!!
  • 32 xxx

    6 1 Отговор
    Не мога да преценя дали дизела му в русе е по-добър или по-лош/ Трудно мога да го кажаслед като съм изгорил само с един резервоар за да пробвам горивото. Все пак, надали ще си позволи да е кофти качеството като се има предвдид, че бензиностанцията е на няма и месец...
    Истината е че колкото и да тръби навсякъде (по-скоро е вой), че видиш ли щом ВМ петролиум е против монопола, то в Русе и преди това си имаше бензиностанции предлагащи горива на добри цени и промяна на горивата на практика няма.
    За мен Марешки е просто един циркаджия, който има здрав варненски гръб (ясно е от кого), който със сигурност е виден контрабанджия на лекарства. Не се лъжете, не бъдете наивни!
  • 33 ИГРЕК

    11 2 Отговор
    МАГАРЕШКИЯ ИЗМАМНИК Е ПРОДУКТ НА МУТРАТА БОКУ И НЕГОВ УЧЕНИК И ПАТЕРИЦА!!!
  • 34 От Русе също

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "ентусиаст":

    Зареждай на бензиностанцията срещу кат - много добър бензин !!! Цената е супер, бензинът също - слагат бардал в бензина и има ефект !!! Лично съм се уверил! Веднага ти дават карта за отстъпка и става на цена като преди 8-9 години! ;) Ако искаш.
  • 35 фармацевт

    1 3 Отговор
    Марешки ако някой търси причина теб да те мачка досега да лежиш няколко века в пандиза-а паритята ни трябва да се казва Воля, а Инат.Партия с две -три кадъни и пет-шест крадци.Колко пъти те осъждаха за престъпления-все се измъкваш с плащане-естествено като не могат да те пратят на топло ще си плащаш-ти и без това само това правиш
  • 36 Варненец

    7 2 Отговор
    Чета и се чудя на всички коментари , дали това е мнение лично или всеки чул-недочул , пише по нещо Ей така!
    Нима забравихте преди повече от 14-15 години, благодарение на Марешки , намалиха в цялата страна лекарствата , пак благодарение на него , точно преди 1 година почнаха да се намалят горивата !
    Щяхме да продължаваме да караме на 2.30-2.40 лева за литър! Човекът , дори не е станал политик и прави нещо за Българина !Пак недоволни! Не мога да си обесня мисленето на хората !
    Ясно , че са настървени , но вината е в нас самите, защото ние търпим правителството !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове