9 Януари, 2017 15:08 2 412 11

Мустафа Карадайъ: Убеден съм, че Кърджали ще се справи с предателите

  • мустафа карадайъ-
  • кърджали-
  • предатели
Мустафа Карадайъ:  Убеден съм, че Кърджали ще се справи с предателите - 1

„Убеден съм, че Кърджали ще се справи с предателите. Не виждам никакъв проблем, защото Кърджали не е само. Кърджали е част от общата ни система в страната и от голямото ни семейство в Европа”. Това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на честването по повод 27-годишнина от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ги поздрави за изборните резултати на изминалите президентски избори и партийното единство, което демонстрира регионът.

„През тази година битката за влизане в Народното събрание ще бъде много сериозна. На мен ми се струва, че, не се очертава дълъг 44-ти парламент. Просто не виждам, и затова влизаме в период от маратон от избори”, заяви Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че личният избор всеки трябва, да го направи вътре в себе си.

„Вътрешната борба със себе си трябва да приключим. Съмнението в собствената ни сила, съмнението в нашата сила, трябва да го преодолеем. Ние трябва уверено със силата на нашата заедност, да вървим напред, за да реализираме онова, което очакват хората от нас.”, заяви още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той припомни думите на депутата от Народно-републиканската партия в Турция Мухаррем Индже, които изрече на възпоменателния митинг в кирковското село Могиляне. „Няма как ние да бъдем инструменти в ръцете на чужди политици от една страна, а от друга страна чужди политици да дойдат тук, за да ни подреждат системата и държавата”, посочи Мустафа Карадайъ. Той завърши приветствието си с думите, че докато я има единството и заедността в партията, още най-малко 270 години ДПС ще бъде гарант на системността и ценностите, за които е създадена отпреди 27 години.

Близо 500 души - основатели на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, бивши регионални директори, бивши кметове на общини, бивши председатели на общински съвети на ДПС, младежките организации и женските структури на Движението се включиха в отбелязването на годишнината. Събитието се проведе в обновения ресторант на хотел „Арпезос”, а организатор бе Областният съвет на партията.

Сред официални гости бяха още зам.председателят и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, евродепутатите Неджми Али и Илхан Кючюк, народните представители Салиха Емин, Мустафа Ахмед и Айхан Етем, областният председател на ДПС в Хасково Ерджан Юсуф, кметът на община Стамболово Мухлис Сербест, областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам.

„Кърджалийската организация на ДПС е единна и на никого няма да предадем непревземаемата крепост на Движението”, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан подчерта, че през мандата на ДПС България е постигнал две стратегически цели – присъединяването към НАТО и Европейския съюз. „Благодарение на хората, които учредиха нашата партия, борейки се за правата и свободите на малцинствата у нас те допринесоха за ускоряването на процеса на демокрацията в страната”, отбеляза инж. Изет Шабан. Той добави, че по-настоящем демокрацията в България не е истинска, а трябва да се работи в посока да стане истинска. „Само тогава държавата ще стане силна”, уточни областният лидер на ДПС.

Първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз отбеляза, че всички, които се опитват да резединят избирателите на ДПС са обречени. „В 27-годишната история на ДПС е имало доста такива опити в различни години. Никой не може да провали единството на ДПС в национален мащаб. ДПС винаги ще бъде единна и силна”, заяви Мюмюн Йълмаз.

Бившият депутат във Великото народно събрание и един от създателите на ДПС в община Кирково Хюсеин Карамолла посочи, че ДПС е създадена, за да защитава правата и свободите на мюсюлманите в България.

По повод 27-годишнината от учредяването на ДПС в Кърджали лидерът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението инж. Изет Шабан връчиха благодарствени плакети на учредителите на областната структура на ДПС в Кърджали. Прочетен беше поздравителен адрес от бившия народен представител и член на Комисията за енергийно и водно регулиране Ремзи Осман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 0 Отговор
    Тия се превърнаха в Бкп.. Българите си имат леви, десни,русофулски, русофобски,национслистучни,аптекарите,олигархични и други партии.. А турците уви.. Само Де Пе Се..кога ще дойде демокрацията на нашата улица!!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Aliosman

    3 1 Отговор
    Тези комуняги и доносници са истински предатели на българските турци и мюслюмани. Трябва да изчезнат от хоризонта със скоростта на диво прасе.
  • 4 Онбашия

    4 0 Отговор
    Точно тези хора не ги пускат в турция. Те са не желани и в българия. Най успешният продукт на държавна сигурност и КГБ ,и още продължават да мамят хората. ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ НА ТЕЗИ Е ПЕЧАЛБАТА ,ТОЕСТ САМО ДАЛАВЕРА ТА . САМО ЦАНКОВ КАМЪК И ПАК ТАКА дорде са там . Време е да се отървем веднъж за винаги от тези имитатори на турци.
  • 5 Метин

    0 1 Отговор
    От всички написани кометари по-горе не прочетох и един стойностен или сте тролове или сте адски тъпи ! Чета за турци и българи мюслюмани християни и всякакви ограничени мисловно изказвания . Вижте господа/жи в БЪЛГАРИЯ всеки политик се бори не за българи турци цигани евреи и всякакви такива а се бори за начина ни на живот и ценостна система . За ДПС какво да кажем имат грешки 100% но успяха да запазят етническите турци в едно спокойно състояние и разбира се след толкова дълъг конформизъм следва и масата от последователи да иска нещо друго някакво развитие в Еропейска насока а не да се използват минали събития като гравитачен механизъм за политика . Това бих посъветвал ДПС не работете за етноси а с етноси за благото на България ! Сега за ДОСТ ! Ако се замислите и подберете внимателно факти ще разберете ,че този даскал с имитиращо поведение на водач си е продал влианието на чужди интереси ! Сега се мъчи всячески да впечатли своите покровители но забравя , че лъва с овца не дружи и накрая ще бъде изяден но такава е съдбата на алчните . Четох и за ДС и БКП ! Всеки човек който чете и се интересува от не далечната история на България знае , че огромна част от политиците ни са бивши ДС-та и БКП-та ! Интересното за почитният лидер на ДПС е че попада в затвора като слушалка внедрена от ДС в редиците на тогавашната "сепаратиска" организация на етническите турци за борба с неправдата към тях . А Лютвито е един прос даскал с невоятното умение да имитира и да се а

    Коментиран от #7

  • 6 УЧИТЕЛ :: СЛЪНЦЕ

    1 0 Отговор
    Хей , ПЕТИНЧО , неща от които не разбираш не взумай отношение. Слушай баща си яш сладолед ходи в зоологическа градина . Щом не знаеш ,кво значи учител , значи допускам че си в пропуснал много . За това ходи да пасеш овцете. Неграмотният ,тъпият остават за винаги такива , няма лек за това . Свиквай .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Метин

    0 2 Отговор
    От истините те заболя нали нищо нищо овца си ти отиди да те пасат :) много си свикнал с тролването учителю съветвам те да се научиш да пишеш правилно и кой колко тъп можеш да разберем само при среща .
  • 9 вероятността

    1 0 Отговор
    Наивници - Кърджали не е в България от 10 години вече! Там хората са със самосъзнанието на турци от няколко поколения, а сега въобще ще си покажат претенциите! В кърджали и околията ако говориш на български И НЕ СИ ТУРИСТ- значи дразниш хората и ще ти се случи случка. Я питайте на какъв език се говори в техните училища! Питайте на какъв език са етикетите по магазините и продават ли с турски лири - питайте бе, нали сте много осведомени...
  • 10 Sezo

    0 0 Отговор
    Bravo hasan......toy ekazal vsicko. ..no coment
  • 11 За Петин

    0 0 Отговор
    Къде си бе Петинчо? Задръстеняк такъв. Няма прост учител,има неграмотен ученик . Такива като теб трябва да ходят на училище , за да не останат неграмотни. Ти не си виновен ,а родителите .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове