Last news in Fakti

18 Януари, 2017 20:20 1 304 8

Критики и похвала за Плевнелиев

  • критики-
  • похвали-
  • плевнелиев
Критики и похвала за Плевнелиев - 1
Снимка: БТА

Жельо Бойчев: Плевлениев се провали като президент

„Плевлениев се провали като президент. По никакъв начин не можем да се съгласим с изявленията му за успешно приключил мандат. Той нито беше принципен, нито беше последователен в своето поведение и действия, както декларира”. Това заяви пред медиите в НС говорителят на ПГ на БСП Лява България Жельо Бойчев. Той припомни, че през 2013 г. проектът за промяна в бюджета е бил върнат от президента с мотива, че не може на гърба на социалните неволи на хората да се спират реформи и да се взима дълг от 1 млрд. лв. „Той каза, че тази му позиция е принципна и последователна и ще бъде следвана оттук нататък. След това до края на мандата си, нито един път, нито едно решение или акт на Министерски съвет на Бoрисов не е било подложено на критика от президента Плевнелиев. От началото на своя мандат до самия му край, той не успя да излезе от политическата си зависимост от ГЕРБ и лично от Бойко Борисов”, заяви депутатът от левицата. По думите му кулминацията е била, когато е отказал да назначи служебно правителство и е оставил правителството на Борисов по-дълго на власт.

Плевнелиев заслужава адмирации, само за отказа си да се кандидатира за втори мандат

„Плевнелиев бе най- несоциалният президент, който България е имала. Не сме съгласни с оценката му за успешните реформи на това правителство- нито в социалната, нито в пенсионната, още повече в здравната сфера и фарсът в съдебната реформа”, коментира Бойчев. Народният представител от БСП допълни, че декларираната от президента балансирана и суверенна външна политика, не се е състояла. Социалистът подчерта, че най-добрият пример за това е смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева. Според него целият този процес се е случвал негласно и със съдействието на Плевнелиев- няма нито едно изявление в подкрепа Ирина Бокова. Жельо Бойчев смята, че Плевнелиев е обслужвал пряко чужди интереси. „Това, за което Плевнелиев заслужава подкрепа и адмирации е, че не се кандидатира за втори мандат”, заключи Жельо Бойчев.

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Росен Плевнелиев запази най-силното си качество - да има собствена позиция и да бъде равно отдалечен от всички политически формации

Росен Плевнелиев запази това, което е най-силното негово качество - да има собствена позиция, да бъде равно отдалечен от всички политически формации, въпреки че ГЕРБ го номинира за президент през 2011 година. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание по повод мандата на президента Росен Плевнелиев.

„Имаше решения, които президентът Плевнелиев взимаше против волята на парламентарното мнозинство“, припомни той. „Смятам, че това е силната страна на един президент, когато успява да изпълни с функционална компетентност всички негови задължения като президент“, коментира Цветан Цветанов. „Президентът Плевнелев в последните 5 години беше натоварен с много отговорности. Имаше тежка политическа конфронтация, предсрочни парламентарни избори“, обясни председателят на групата на ГЕРБ. „Самият факт, че успя да състави 2 служебни кабинета, да се проведат парламентарни избори, и от 2014 година вече страната ни да бъде много по-стабилна от тежката изолация, в която изпадна 2013 и 2014 година показа, че президентът Росен Плевнелиев действително е българският президент, с който всички трябва да се гордеем“, каза още Цветан Цветанов.

Цвета Караянчева от ГЕРБ заяви, че Росен Плевнелиев ще остане в историята като достоен български президент.

Зам.-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт коментира, че "Росен Плевнелиев е най-слабият държавен глава, който сме имали".

"Едностранчивата му външна политика може би се харесва на някои политици от Брюксел или Вашингтон, но на практика не води до това България да провежда балансирана и изгодна за страната външна политика", коментира Каракачанов.

Каракачанов попита дали България има интерес от конфликт между двете супер сили - Русия и САЩ. Според него страната ни по-скоро има интерес от това Русия и САЩ да водят обща политика, например в борбата срещу тероризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КУРТИ

    20 4 Отговор
    той беше един американски ИБРИК,циркаджия и не българин
  • 3 Townboy

    16 1 Отговор
    Адмирации... Кой ще го избере тоя мазен п***л за втори мандат? Проблемът не е че е агент на САЩ, а че е антибългарин "враг на народа".
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Макариченко

    1 8 Отговор
    Сега като дойде умния Генерал, ще ни спрат еврофондове, ксаниране и магистрали от ЕС, а Русия боб хвърля за нас - те мърт като мухи там, боли ги фара за нас!
  • 6 гост

    0 2 Отговор
    Трябва да ви информирам че този сайт се контролира от ДАНС .
    Едва ли ще изненадам някой ,но да си знаете .
  • 7 гогата

    2 0 Отговор
    Аз пък си мислех че сайта се контролира от ДЕНС!
    А щом не се контролира от КПСС - значи няма проблем!
    Освен ДЕНС - КПСС - КГБ - НРБ и прочее - сайта се контролира и от Рептили - Сиви - Социопати - Психолози - Илюминати и Рецидивисти!
    И всички те се отчитат на Санта Клауз и на Том Круз!
    Само ви предупреждавам да си знаете --- да не кажете после !
    Айде
  • 8 вова пастьор

    0 5 Отговор
    Плевнелиев беше достоен президент!
    В Русия съм - В Русия съм :)
    -
    Ще видим сега Радев каква ще я свърши - дано да е по-достоен!
    В Америка съм - В Камчатка съм :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове