Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 17:25 1 701 5

Защо ГЕРБ и БСП крадат програмата на НФСБ?

  • герб-
  • бсп-
  • програмата-
  • нфсб
Защо ГЕРБ и БСП крадат програмата на НФСБ? - 1

„В изявленията на лидерите на партиите БСП и ГЕРБ през последните дни констатирахме невероятно съвпадение с програмните приоритети и виждания на НФСБ.“ Това каза председателят на ПП НФСБ Валери Симеонов на пресконференция на тема: „Защо ГЕРБ и БСП крадат програмата на НФСБ?“

Това заявиха от НФСБ на пресконференция, на която присъства председателят на партията Валери Симеонов, заместник-председателите на партията Данчо Хаджиев и Борис Ячев и представителите на ръководството на НФСБ Христиан Митев, Димитър Байрактаров, Петър Петров и Мария Цветкова.

„Изключително сме изненадани от мащабното съвпадение на техните изложени приоритети с програмата на НФСБ за парламентарните избори през 2013 година, прехвърлени след това в програмата на ПФ и станали първоизточник на предизборната програма на Патриотичния фронт за изборите през 2014 година“, коментира председателят на НФСБ.

„Близостта на програмите на ГЕРБ и на БСП с тази на НФСБ показва една непоследователност от тяхна страна, тъй като за по-голяма част от темите сме водили тежки спорове с тях, внасяли сме законопроекти, които са били отхвърляни в пленарната зала, имали сме коренни различия по тези въпроси и сега изведнъж в навечерието на предстоящите избори се оказва, че ГЕРБ и БСП са приели нашите идеи, образно казано „на въоръжение“ и с тези идеи ще влязат в предизборна кампания“, заяви Валери Симеонов.

„За нас е чудесно това, че все повече политически сили и особено титулуващите се най-големи партии в България възприемат нашите идеи, защото това е гаранция, че те ще бъдат реализирани. От гледна точка на НФСБ, колкото повече партии приемат нашите приоритети, толкова по-добре за Родината“, посочи председателят на НФСБ.

„Остава една горчилка и съмнение, според нас основателно, че за съжаление в политическия живот на България водещите политически сили нямат идейна платформа“, обясни председателят на НФСБ. Според него, когато си променяш основните идейни приоритети и програмата за всеки избор, това означава, че целта на политическата сила, не е да реализира задачите, които си поставя, а просто да обсеби и употреби властта.

Симеонов обясни, че когато си променяш вижданията в рамките на две години или буквално на няколко седмици означава, че нямаш идеи и копираш това, което смяташ, че е успешно и можеш да откраднеш и взаимстваш, а не за да го направиш.

„Въпреки че бяхме в ограничен състав в коалиция ПФ от 17 човека, все пак успяхме да прокараме от програмата на НФСБ от 2013 година редица основни наши идеи“, посочи Валери Симеонов и даде примери с довършване на оградата по границата, задържане на цената на тока, промяната в закона за горите, промяната на Изборния кодекс и въвеждане на задължителното гласуване, както и ограничаването на секциите в Турция.

Лидерът на НФСБ се обърна към гражданите с призив да гласуват не за хубавите идеи, а за тези, които биха могли да ги изпълнят.

Валери Симеонов запозна присъстващите журналисти с приоритетите, залегнали в програмата на НФСБ за изборите през 2013 година, копирани предизборно от ГЕРБ и БСП. Ето и подробности:

БЕЛЕЖКИ

ОТНОСНО ПРЕДИЗБОРНОТО КОПИРАНЕ НА ПРОГРАМАТА НА НФСБ ОТ ГЕРБ И БСП

І. ИКОНОМИКА

ГЕРБ 2017г. - Борба с бюрокрацията, първите две години без данъци, връщане на инвестициите. Въвеждане на мълчаливо съгласие.

Изборна програма (ИП) на НФСБ 2013г.,раздел І , стр. 1, т. 1 - Въвеждане на данъчни и лицензионни облекчения и въвеждане на правилото за „мълчаливо съгласие“ при издаване на разрешителни.

На 05.03.2015г. от В. Симеонов и групата на |ПФ е внесен ЗИД на АПК за въвеждане на мълчаливото съгласие.

Отхвърлен е на 13.01.2016г. без мотиви от ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ.

Нито дума за борба с монополите и картелите и за корупционния Закон за концесиите.

Нито дума за 2 милиарада за саниране на цена 2-3 пъти по-висока от пазарната.

БСП 2017г. - Създаване на фонд „Индустрия“ с капитал 500 млн. лева и фонд „Иновации“ с капитал 150 млн. лв. Нулева ставка на данък "печалба" при годишен оборот от търговска дейност до 150 хил. лв. за стартиращи предприятия на предприемачи до 35 г., които за 24 месеца открият пет работни места. Грижа за малките и средните фирми.

ИП на НФСБ 2013г. раздел І, стр. 1, т. 1 - Създаване на Национален фонд за подпомагане на малки и средни предприятия (МСП). Въвеждане на данъчни и лицензионни облекчения.

стр. 2, т. 2 – Създаване на Национален гаранционен фонд за селските райони.

ІІ. ЕНЕРГЕТИКА

ГЕРБ 2017г. - „По-евтин ток за всеки.“

ИП на НФСБ 2013г. Раздел І стр. 2, т. 3 – Намаляване на непосилно високите цени на енергоносителите – ток, газ, парно, горива и др.

Ултиматум на ПФ към коалиционното правителство от 27.05.2015г. - Недопускане увеличаването на цената на електроенергията и предприемане на административни мерки от енергийните дружества и Министерство на енергетиката за прекратяване на мащабните злоупотреби и кражби в бранша.

Доклад на Временната комисия за контрол и оценка на енерегетиката

Разкрити мащабни нарушения – Докладът е предаден в прокуратурата.

ЗИД за прекратяване на дългосрочните договори на американските централи ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 от 08 юли 2015г.

Неразгледан в Комисията по енергетика, отложен в Комисията по КЕВР.

ГЕРБ 2017г. - „Ограничаване изграждането на нови недоказани енергийни мощности.“

ИП на НФСБ 2013г. раздел І стр. 3, т. 3 - НФСБ счита, че развиването на ядрената енергетика е неудачно за България поради свитото потребление и ограничените външни пазари.

ГЕРБ 2017г. - „Проучване на нефт и газ в Черно море.“

ИП на ПФ 2014г. раздел І,стр. 3, т. 3 – Ние считаме, че първостепенна задача на всяко правителство е незабаното проучавена и добив на природен газ от находищата в Черно море. Противното е национално предателство.

БСП 2017г. - Държавна подкрепа за АЕЦ "Белене", нефтопровода Бургас - Александруполис и газови връзки, и коридори с доказана икономическа ефективност. Удвояване на домакинствата с енергийни помощи до 500 хил.

НФСБ – Поздравления текста е автентичен и не копира нашата програма.

Ние сме за недопускане на хиените от т. н. „Голям шлем“ до държавни средства и за въоръжено въстание в Бургаска област срещу отхвърления с местни референдуми проек за нефтопровод Бургас– Александруполис.

ІІІ. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ГЕРБ 2017г. - Демонополизация на здравната каса.

ИП на НФСБ 2013г. раздел III, стр. 6, т. 3 – Трябва да бъде премахнат монополът на здравната каса.

Въпросът е поставен по време на преговорния процес с ГЕРБ преди съставянето на коалиционното правителство през ноември 2014г. и категорично отхвърлен!

ІV. ОБРАЗОВАНИЕ

ГЕРБ 2017г. - Спиране на помощите за семейства, чиито деца не посещават училище

ИП на НФСБ 2013г., раздел ІІІ, стр. 4, т. 3 НФСБ е против превръщането на майчинството и бедността в доходен бизнес. НФСБ обявява нулева толерантност при отказ за интегриране. Владеенето на български език е първа стъпка към интеграцията.

На 13.05.2015 г. от Д. Байрктаров и група н. пр. е внесен ЗИД на Закона за семейни помощи за деца. Целта е да се предотврати феномена "деца раждат деца" и преустановяване на бизнеса с помощи за деца.

Законопроектът е отхвърлен на 17.06.2015г. от ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ

V. ОТБРАНА

ГЕРБ 2017г. Създаването на доброволна военна служба, както и въвеждането на военно обучение за учениците от средния курс и университетите.

ИП на НФСБ 2013г., раздел ІХ, стр. 12, т. 1 НФСБ е за възстановяване на наборната служба с продължителност минимум 6 месеца, за възстановяването на трудовите войски. Възобновяване на военното обучение в средния образователен курс.

На 07.07.2016 г. е внесен ЗИД на Закона за отбаната и въоръжениет сили с аналогични предложения за създаване на доброволна военна служба и военно обучение на учениците.

Законопроектът е отхвърлен на 14.09.2016г. от ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ

ГЕРБ 2017г. Армията и войниците да могат да задържат нарушители в 30 км. гранична зона (Ек. Захариева).

В Закона за отбраната и въоръжените сили бяхме заложили такъв текст, който мистериозно отпадна в зала и закона бе приет на 25.11.2016г. без него!? (Михо Михов, Валентин Радев)

VІ. ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ

ГЕРБ 2017г. - Борба с битовата престъпност

ИП на НФСБ 2013г., раздел VІ, стр. 7, т. 2 и Ултиматум на ПФ към коалиционното правителство от 27.05.2015г.

Една от основните задачи, заложена в програмата е борбата с битовата престъпност. Тази задача е един от приоритетите, които Патриотичният фронт постави като условие за подкрепа на настоящото коалиционното правителство.

На съвещание на парламентарните групи и ръководството на МВР в НС през м. юни 2015г. е поставено искането за полицаи във всяко населено място, което до момента не е изпълнено.

ГЕРБ 2017г. - По-добра охрана на границата срещу бежанци.

Изграждането на оградата по границата с Турция един от успешно реализираните приоритети на ПФ и основно искане в Ултиматума на ПФ към коалиционното правителство от 27.05.2015г.

БСП 2017г. - Активни действия срещу мигрантския поток.

Но категорично отхвърлиха промените в ЗОП за ускореното изграждане на оградата на 20.04.2016г.

На 25.10.2016г. евродепутатите на БСП – Сергей Станишев, Момчил Неков, Георги Пирински подкрепиха решението на ЕП за насърчаване на приема на мигранти на територията на ЕС.

БСП 2017г. - Полицейски постове и жандармерия в селата.

Преписано от програмата на ПФ – виж по-горе.

VІІ. ПРАВОСЪДИЕ

БСП 2017г. - Бързи съдебни производства за кражби, грабежи и побои.

ИП на НФСБ 2013г., раздел VІ, стр. 6, т. 1 – Увеличаване на делът на бързите производства за умишлени престъпления и на наказанието за рецидивни престъпления - дребни кражби, хулигански прояви и др.

VІІІ. ДАНЪЦИ И ДОХОДИ

ГЕРБ 2017г. Минимална пенсия от 300 лева

БСП 2017г. - Преизчисляване и увеличенеие на пенсиите

На 03.12.2015г. Д. Байрактаров при разглеждане на бюджета на ДОО за 2016г. прави предложение да бъде увеличена минималната пенсия на 300 лв. като по този начин бъде изравнена с прага на бедността. Без никакви мотиви предложението е отхвълено от ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ.

На 30.11.2016г. при разглеждане на бюджета на ДОО за 2017г. ПФ внася два варианта за увеличение на пенсиите с точни разчети. Единият е за минимална пенсия от 300 лева. Предложенията са отхвърлени от ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ, като ПФ е обвинен в популизъм. Сега обаче и двете наши предложения се пропагандират предизборно и от ГЕРБ и от БСП.

БСП 2017г. - Доходи над 10 000 лева на месец да се облагат с 20 % данък.

Въвеждане на ставка от 20% за облагане доходите на физическите лица с приходи над 120 хил. лв. годишно.

ИП на НФСБ 2013г. раздел І, стр. 3, т. 1 – За физическите лица - НФСБ е за смяна на плоския данък с прогресивно подоходно облагане с освобождаване на най-ниските доходи от облагане. Да се освободят от облагане доходите в размер на минималната работна заплата.

БСП 2017г. - Приспадане до 50 лв. месечно от данък общ доход на работещите родители за дете.

На 28.11 2014г. от ПФ е внесен ЗИД на Закона за данъците върху доходите на физическите лица с цел поощряване на примерните семейства чрез данъчни облекчения за първо, второ и трето дете.

Законопроектът е отхвърлен на 01.04.2015г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    4 1 Отговор
    Как защо крадат? А, какво друго могат освен това и да обещават рая за нас?
  • 2 Иван

    5 2 Отговор
    По-важно е дали въобще някой ще я изпълни тази програма или само предизборно се бият в гърдите че едва ли не те са я измислили
  • 3 кроко

    3 3 Отговор
    Много е зле тоя симеонов, дърли се за авторски права над НЕИЗПЪЛНЕНИ ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ!
  • 4 Факт

    2 0 Отговор
    Крадат всичко каквото им попадне. Това са правили винаги и това ще правят като ги изберете. Защо ГЕРБ и БСП защото са едно и също дясното и лявото крило на БКП.
  • 5 дасдасд

    0 0 Отговор
    Само 1 не ми СТАНА ЯСНО как ТАКА ТОЛКОВА ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ТО ХУБАВИ СА ОТХВЪРЛЕНИ ОТ КОАЛИЦИОННИТЕ ИМ ПАРТНьОри И ТЕ ДО ПОСЛЕДНО С ТЯХ. СЕРИОЗНО СИ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСА ЗАЩО СТЕ БИЛИ В КОАЛИЦИЯ... СЛЕД КАТО ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ВИ НЕ СА ЗАЧИТАНИ... ЯВНО ЗА ДА ПРИБИРАТЕ ОБЛАГИ... И СЕГА ГО ПРАВИТЕ ПАК ЗА ДА ПРИБИРАТЕ ОБЛАГИ... МЕСТО ДА ВИ Е СРАМ ЧЕ ТОЛКОВА СЪВЕСТНО ПОДКРЕПЯХТЕ ГЕРБ А ТЕ ВАС НЕ. ТОВА НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КОЛКО ЗАКОНА НА ГЕРБ БЯХА СПРЕНИ ОТ ВАС И КОЛКО ВАШИ ОТ БЯХА СПРЕНИ ОТ ГЕРБ... МОЛЯ ДА СЕ ОТГОВОРИ... ЩОТО АКО НЯМА СПРЕНИ ОТ ВАС ЗНАЧИ СТЕ КУПЕНИ... ИЛИ СТЕ НАИВНИЦИ ТЪПАЦИ НЕ ЗНАМ... И НЯМА СМИСЪЛ ОТ ВАС... ТО ДА ПОДКРЕПЯШ НЯКОЙ ПЪК ТОЙ ТЕБ НЕ МАЛКО СТРАННО... И ДА СЕ ХВАЛИШ С ТОВА...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове