Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 13:08 2 332 12

Спешни проверки на МПС-та заради замърсяванията

  • спешни-
  • проверки-
  • мпс-
  • замърсяванията
Спешни проверки на МПС-та заради замърсяванията - 1
Снимка: БТА

По молба на столичния кмет Йорданка Фандъкова, от днес служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, съвместно с представители на отдел „Пътна полиция” при СДВР и Столичен инспекторат, предприемат действия за организиране на спешни проверки за замерване на емисиите от пътните превозни средства в града.

Повод за спешните действия са регистрираните през миналия месец на територията на Столична община значителни превишения на концентрацията на фини прахови частици в атмосферния въздух и факта, че движението на моторни превозни средства е един от основните източници на фини прахови частици.

Проверката ще е на бул. „Ботевградско шосе“, посока изход София, непосредствено до бензиностанция в близост до бившия интернат „ Надежда Крупская“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един работник

    10 0 Отговор
    фини прахови частици: явно има автомобили които отделят такива като печка на въглища от ромските махали ... Тях кога ще ги спрат ?

    Коментиран от #4

  • 2 гощо

    11 0 Отговор
    А старите автобуси в градски транспорт?!?!? Печките в които не е ясно какво се гори?!?!?
  • 3 onq s konq

    3 0 Отговор
    Таман мислех да ходя до София с бавареца за да си купя зелье от женския пазар ама се отказах щото гледам отзад зе да понапушва малко

    Коментиран от #6

  • 4 СМЪРТ ЗА МПСтата

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Един работник":

    Добре бе, кво значи да спрат на м....лите въглищатата, ако ти и твойте съседи решите да ползвате градски за 1 ден, вместо да комплексарствате и всеки да си се вози сам в дизела на 15 годни, дето му е махнал и катализатора, че виж ти давали 120 лв за него ако е нов. Стига гледали в чуждите паници, хванете и свършете нещо и вие. Аз пътувам само с колело в София, като до преди 5 дни бях с градски просто, защото няма условия. Но вече има и трябва да карам с маска или противогаз, защото все още има хора като тебе които ще чакат да се угаси и последната печка на дърва, за да се сети, че вече е лято, а София е все още мръсна. Така, че уважаеми селяни взимайте си кошниците и обратно на нивата, че ни станахте много през последните 3 години, а не е редно децата ни да мрат от белодробни заболявания, за да може пешо да си стигне като пич с 320D то на работа, вместо да е поредния балък с метрото и да го чака 5 минути !

    Коментиран от #9

  • 5 Гост

    4 2 Отговор
    ГРАЖДАНИНО Смърт.Като гониш селяните от София ,ти майкати и бабати кореняк софиянци ли сте?Или адресна рег.София а жител на крива бара Ломско.
  • 6 муле скопено

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    https://fakti.bg/avto/223217-odrusaha-bmw-s-500-mln-za-tech-v-bagajnika
  • 7 гостенче

    1 4 Отговор
    Няма голямо значение кой е селянин. Достатъчно е да се обединим около обща кауза с цената на здравето на нашите деца.
    1. Поощряване на населението (с всички инструменти като данъци такси облекчения и т.н.) за покупка на нови автомобили или ако не нови то бензинови, които рабтят на екологично чисто гориво.
    2. Въвеждане на еко норми, на които да отговарят автомобилите за движение в големите градове.
    3. Пълен контрол по ГТП пунктовете
    4. И не на последно място са автомобилите и автобусите на ток. Но имайки предвид, че този ток в нашата държава за съжаление ще бъде доставен пак чрез въглищата...... работата на половина се обезсмисля.

    Коментиран от #11

  • 8 Гост

    5 2 Отговор
    Гостенче,може ли да попитам?По точка първа . С 550 лв заплата кава точно нова кола мога да си взема.Ако си мислите че на 80%от шофиорите им се карат таралясници се лъжете.А да живееш на село без автомобил си ежив зян.

    Коментиран от #10

  • 9 Лъчо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "СМЪРТ ЗА МПСтата":

    Ей тарикати, много се загрижихте изведнъж за тая планета екото бе? Как стана така, че десетилетиян е ви пукаше, а откакто евротарикатите в Брюксел и други в Дания и Швеция въвеждат забрани, то местните паразити по техен образ и подобие ги въвеждат и тук? А как да вляза в града от село, да си натоваря багаж от апартамента и да си купя 4 торби цимент, после какво? Да оставя колата в края на града и да нося на ръце или с такси ли не схващам? Аз карам много рядко. Моето замърсяване е по-малко на година от дневното на някои хора пърпорещи с колата нон стоп. Е, трябва ли защото имвам по-стар автомобил да плащам греховете и простотиите на законотворци? Ами карайте пеша! да ама общинарите ходят с коли на работа гледам паркингите? да ама всеки иска кефа си? да ама заплатите не стигат за храна и ток и телефон и данъци? С какво да купим еко? Да ви и скапаното човечеснтво и държави и държавници скапани вредни! С едната ръка пречите с другата довършвате хората. Ами да мра и да се махам от гадния ви свят. не мога да гледам вече парапитеци човешки честно. само зло сеят и само те излизат невинни?
  • 10 Алфата

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Като си с 550 лв. заплата няма да си взимаш 15 годишен дизел, евро 2 или евро 3 на милион километра с избушени катализатори, егр и др. След теб... "Заразно зло"! Ще си купувате бензинови коли. Хем са и по-евтини. Хем винаги са на по-малък пробег от дизела! С разликата в цената слагате АГУ и чиста работа! Е, на 2-ра и 3-та не дърпа като комън рейл-а, ама нали не сте на рали, пък и на аутобана като набере, бЕга повече от нафтата.
    Абе със закон дизел без фап/дпф/ филтър, т. е. под евро 4 в широк център на големите градове - тотална забрана! И яки проверки на прегледите! Не само спирачки и давай!
  • 11 аман от псевдо еко

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "гостенче":

    Пропуснал си най-важната точка, а именно драстично вдигане на доходите за да могат хората да си позволят да купуват и изплащат нови коли и да водят нормален живот !
    Сега болшинството нямат пари за катализатор да си купят , камо ли за нова еко кола.
    Всички сте големи демагози и сте много силни по мерките, ама защо тази точка най-важната винаги я пропускте и ти гражданино и кметицата и другаря Батман Бойко Борисов !?
    Ай оправете първо работните места, доходите, жизнения стандарт и тогава може с балтията за еко нормите или ,ся какво искате да си разчистите улиците от возила да може спокойно да си карате луксозните возила с "0-ви" емисии, а народа да се качи по градски вя ви транспорт, който и сега не смогва.
  • 12 Лупи

    0 0 Отговор
    А какъв е проблема да се кара на газ, хем по-лесни ремонти, хем по-изгодно излиза? Дизелова кола с изрязан катализатор и демонтиран ФТЧ трябва да се спира от движение! Тука не става въпрос да се купи нова кола при средна заплата 600-700 лв и да даваш 300-400 лв на месец за тая кола. Ако искаш си карай москвич или лада ама да са в ред емисиите, това е. Друг е въпроса, че не само колите са виновни за тоя смог, в малките градчета дето има по 0,5 коли на къща не се диша привечер, като са се върнали всички и са палнали печките на кюмюр и дръвца. Има 5 коли на кръст по улиците, а не се диша... Ами ТЕЦ-овете и фабриките дето бълват без филтри или със остарели такива? Въпроса е комплексен, колите не са само те виновни ама също така не и нормално да си изрязал катализатора на 20 годишен дизел, да си го чипнал и да бълва смърт след себе си!
    Ами камионите дето бяха "бракувани" 90-та година щото били соц, гледам още се движат някой. Тях кой ще ги регулира?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове