9 Февруари, 2017 09:32 1 131 5

Дончев: БСП влиза във властта през задния вход

  • бсп-
  • герб-
  • област-
  • управители

Това, че са сменени областните управители е напълно нормално, по същественият въпрос е с кого са сменени - а това са кадри на БСП. Това коментира Томислав Дончев от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова телевизия.

Защо левицата се срамува от своите кадри, това лицемерие ли е, каза той. Според Томислав Дончев от БСП се срамуват от другарите си. Жельо Бойчов от БСП своя страна заяви, че няма да влизат в обяснителен режим.

Според Бойчев ГЕРБ нямали програма, затова се занимавали и анализирали тяхната. Дончев пък заяви, че програмата на БСП поскъпва с 300 милиона на ден. Жельо Бойчев от своя страна заяви, че ГЕРБ спекулират с цифрите.

„Когато нямаш програма, четеш тази на опонентите си, критикуваш и спекулираш с числата. Няма и смисъл ГЕРБ да предлагат нещо. До вчера бяха в управлението и видяхме какво направиха”. Това заяви в ефира на Нова телевизия Жельо Бойчев, член на НС на БСП и депутат в 43-то Народно събрание. Социалистът посочи и няколко основни спекулации на ГЕРБ. Той обясни, че БСП е поела ангажимент да осъвремени пенсиите, като средноосигурителният доход, взет за база, ще доведе до завишаване на разходите с около 800 – 810 млн. лв., а сметката, която показа ГЕРБ е 1,7 млрд. лв. „Поели сме ангажимент да стимулираме млади предприемачи, като бъдат освободени от данък 2 години. ГЕРБ твърдят, че това ще ощети бюджета с 200 млн. лв. В програмата ясно сме казали, че те трябва да имат оборот от 150 хил.лв и щетите за бюджета ще са пренебрежимо малки”, обясни още Бойчев. Той заяви, че ГЕРБ говорят за 600 млн. лв. първоначална такса при концесията на летище „София”, но по тази логика трябва да продадем цялата държава, както те са правили до сега. „Ние ще сложим край на тази политика. Всяко едно от нашите предложения е много добре разчетено”, категоричен бе социалистът.

Бойчев подчерта, че БСП заявява ясно, че България има нужда от друг тип политика, която да стимулира икономическия растеж, да се бори с бедността, да търси преодоляване на големите социални неравенства и изход от тази демографска катастрофа, в която се намира страната. „Това е голямата разделителна линия между програмите на БСП и ГЕРБ”, допълни той и припомни, че в рамките на своето управление по нито един от тези въпроси ГЕРБ не са направили нищо. Социалистът подчерта и че в бюджетната прогноза, която ГЕРБ са заложили като управляващи, минималната работна заплата не е предвидено да се покачи с нито един лев. „Един месец след като подадоха оставка и отиваме на избори, те се сещат, че може да има активна политика за доходите”, коментира Бойчев. По думите му отричането на предложената националната цел от левицата за 8 милиона българи показва само, че ГЕРБ имат мандатно мислене, но не и дългосрочно. Като резултат от управлението на кабинета „Борисов-2” Бойчев посочи, че в една тежка зима имаме проблеми с проходимостта на пътищата, с проводимостта на електропреносната мрежа и половин София е без парно и топла вода.

Бойчев подчерта, че БСП е последователна в своите приоритети и голяма част от записаните мерки в платформата са надграждане на предложения, които левицата многократно е внасяла в НС. Той припомни, че БСП държи на подкрепата за българските предприемачи, за българските земеделски стопани и е внесла в 43-то НС Закона за храните, който да ги защити. Левицата е предложила и закон за публичните предприятия, с цел нов тип управление на държавната и общинска собственост. „На база на това очакваме доверие от българските граждани. Не до вчера да правим едно, а сега да се сетим, че може да има активна политика за доходите и преодоляване на бедността и социалните разслоения”, заяви Жельо Бойчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4444

    8 6 Отговор
    А вие като назначавахте беше добре.
  • 2 "медарката"

    9 3 Отговор
    Те влизали, а вие от къде излязохте ... от задния вход !
    Нали знаеш, какво излиза отзадните отвърстия ?
  • 3 Гост

    6 0 Отговор
    Това статия за Томислав Дончев ли е или за Бойчо Желев ааааа исках да кажа Жельо Бойчев !!!!! Айде ТРОЛОВЕТЕ почвайте
  • 4 БОКО

    2 0 Отговор
    Та те са леви, от де да влиза.
  • 5 неутрален

    1 1 Отговор
    Абе Дончев , нямаш ли срам и партията ти. Вие как и какви назначавахте? Нека да не изписваме имената на калинките. Какво искаш да кажеш, че вие не назначихте Ваши хора, хайде стига глупости. Омръзнахте ни с Вашите простотии. Дано нямате шанс да изманипулирате изборите, за да не сте никога на власт и Тиквока да не стане премиер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове