Last news in Fakti

21 Март, 2017 14:34 1 468 21

ДОСТ: Нарушени са права на български граждани

  • дост-
  • права-
  • българи-
  • граждани
ДОСТ: Нарушени са права на български граждани - 1

Нарушени конституционни права на български граждани – право на влизане в родината, с крайна цел отнемане на правото на избор. Това, което наблюдаваме на българо-турската граница Капитан Андреево, е проява на брутален фашизъм с мълчаливото съгласие на компетентните държавни органи.

Разгръща се националсоциалистически сценарий за изграждане на универсалния образ на врага в лицето на Обединение ДОСТ.

Това се посочва в официална позиция на организацията.

Ето и пълният текст на позицията на ДОСТ:

Вчера при Президента на България се проведе съвещание с участието на Прокуратурата, МВР и Специалните служби.

Какъв е резултатът?

Нарушени конституционни права на български граждани – право на влизане в родината, с крайна цел отнемане на правото на избор. Това, което наблюдаваме на българо-турската граница Капитан Андреево, е проява на брутален фашизъм с мълчаливото съгласие на компетентните държавни органи.

Разгръща се националсоциалистически сценарий за изграждане на универсалния образ на врага в лицето на Обединение ДОСТ, с който се преследват няколко цели:

ДОСТ да бъде оставена извън Парламента дори с цената на нарушени конституционни права на български граждани.

Ако и това не помогне, създаване на условия за постигане на „консенсус“ между политическите сили в РИК и СИК за манипулиране на вота за ДОСТ, включително и с кражба на гласове.

Масираната медийна атака срещу ДОСТ, репресиите срещу членовете и симпатизантите - арестувани кандидати за народни представители, заплахи за уволнение от работа, потрошен автобус и пр., не срещат противодействието на държавните органи, като дори се създава усещане за държавен „чадър“.

Общественото мнение се подготвя за реализиране на евентуални крути мерки като още по-драстично намаляване на броя на секциите в Р Турция.

Всичко това се реализира въз основа на „принципа“ - врагът в лицето на ДОСТ е толкова опасен, че всякакви незаконни, дори противоконституционни действия срещу него са позволени. Това обаче е краят на правовата държава с изключително тежки последици за българската демокрация.

ДОСТ осъжда остро безпрецедентната фашистка, националсоциалистическа агресия, защото тя дискредитира образа на България като европейска държава, на която й предстои Председателство на ЕС от 1 януари 2018 г.

От днес нататък Обединение ДОСТ ще заведе дело срещу всеки, позволил си да ни нарича „протурска партия“, така както вече бе осъден Божидар Димитров за обидата срещу председателя на ДОСТ г-н Лютви Местан, който бе наречен от него „турски шпионин“.

Обединение ДОСТ призовава всички държавни институции, отговорни за осигуряването на честни и прозрачни избори, вместо да покровителстват фашистки изстъпления, да предприемат решителни действия за гарантиране на конституционните права на българските граждани.

Само така България ще съхрани образа си на демократична държава – член на ЕС и НАТО, достойна да председателства Съвета на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    24 3 Отговор
    Струва ми се, че този няма да оцелее дълго... - Твърде нагъл е и ако се провали на изборите и потъне в забвение някой ден просто ще бъде срещнат от разгневен Българин и резултат ще бъде ясен.
    Единственият му шанс е да се изнася в Бурса
  • 2 я па тоа

    18 3 Отговор
    Сега модерната турска дума е "фашизъм" Ще я чуете как се лае от устите на ер доганя и местаня.....каква ирония точно па тия да говорят за това !?
    Аз пък искам Местан да спре да бичи на на турски при агитациите си, да си спре турското финансиране и т.н. щот и това е нарушение на закона !?
  • 3 Гоуст

    11 1 Отговор
    И нека използването на думите: ксенофоби, расисти, нарушение на права и т.н. да започнат сега!
  • 4 БАТЕ ЖОРО

    19 1 Отговор
    да им отнемат двойното гражданство, че да не мрънкат.

    Коментиран от #14

  • 5 МММ

    23 2 Отговор
    Долен, мазен джихдист разкарай се от България докато можеш.
  • 6 михаил

    3 6 Отговор
    целуваха се по орлов мост,сега се карат.корни иска да спи с доган ага
  • 7 момчилов

    2 13 Отговор
    тези репресии ще доведат до по голяма подкрепа за дост
  • 8 Пеньо

    17 2 Отговор
    Май един същ човек пише речите на Ердоган и декларациите на ДОСТ.
    Партията на агент Павел и сродната му партия ДПС са и ще си останат етнически, противоконституционни и вредни за България. А някои се вързаха на писанията на агент Сава и дори проляха няколко крокодилски сълзи. Това обяснява защо в България върлува телефонната мафия. Пълно е с лековерни до безумие!
  • 9 Наско

    20 3 Отговор
    Тоя мазен фес доносник тръгнал за права да говори.Фурнаджийска лопата която сега е ибрикчия на Ердоган.
    Сега новият парламент трябва да гласува и да махне двойното гражданство на фесовете.Като искат ислям и шалвари да седят при бея в Анадола.Бълагрия е за модерно мислещи хора а не за амуджи.
  • 10 georgi

    7 3 Отговор
    Права на човека и ДОСТ - Ердоганов
  • 11 Горд Българин

    7 2 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.
    Този сега последно знае ли, какъв е българин или турчин ?
    Ако е българин, защо агитира на турски език и защо го счита за майчин?
    И КАТО Е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ПРЕДИ ВРЕМЕ, КАКВО ТЪРСЕШЕ В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО?
  • 12 колю

    6 2 Отговор
    Сам се постави в това положение още като хукна към Турското консаулство и след като елементарни закони не признаваш защото са Български. Всичко което говориш е лъжа и парадиране при това на Турски. Да не говорим за какво и как подстрекаваш хората. Глоби бил плащал постоянно. Изобщо не трябваше да се узаконява етническа и верска партия ,но тавя е друга филия.
  • 13 dodo

    8 2 Отговор
    Мазен долен предател! Пижамата му в чуждо посолство, ама бил българин!
  • 14 Тука има тука нема

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "БАТЕ ЖОРО":

    В Турция двойното гражданство е забранено по закон. Изключение има за т.н."български граждани" в Турция Познайте защо
  • 15 Анадолски овце

    4 2 Отговор
    Анадолските стада с овце вече 25години ги мъкнат с автобуси,та не знам как някой ги има за хора.Нови закони и да свършват тия далавери с живо месо!Възродителен Процес -2 по най-бързия начин,че на всички ни омръзна,дори и на тях!
  • 16 Realist

    4 3 Отговор
    Турция влезе с аскера в Сирия и държи на териториалната цялост на Сирия.Тука Аскер на границата няма,но има паника че ни завладяват.Помислете в чия полза е тая паника и как патриотите заобичаха ДПС мафията.На кого служат в момента и КОЙ им плаща!!!
  • 17 Анадолски овце

    6 1 Отговор
    "Ние не сме Български граждани а просто стадо овце тръгнали на водопой от анадола по заповед на нашия Велик Пастир Ерджолан!Не знаем български език,защото блеем и ни стрижат редовно!"
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДогъзДоган

    4 2 Отговор
    БЪЛГАРИНО ГЛАСУВАЙ ДОРИ СЪС ЗАЧЕРКНАТА БЮЛЕТИНА ИНАЧЕ ЦИГАНИ И ТУРЦИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПАК ТВОЯ ЖИВОТ!
    ПО ТОЯ НАЧИН НАМАЛЯВАШ ПРОЦЕНТА И СЪОТВЕТНО БРОЯ БЮЛЕТИНИ "ЗА" НА СЪОТВЕТНИТЕ МАФИОТСКИ ПАРТИЙКИ ПРОМЪКВАЩИ СЕ СЪС ЦИГАНСКИ И ТУРСКИ ГЛАСОВЕ!
  • 20 ДогъзДоган

    3 0 Отговор
    Какви българи са това дето не живеят тук и не допринасят със труд и данъци за държавата! Това са турски м....ли!
  • 21 Янко

    0 0 Отговор
    Това че има турски партии в България е заплаха и нарушение на правата на българите!
    И Местан е заплаха и нарушение на правата на българите!

    КОЙ ДОПУСНА РЕГИСТРАЦИЯ НА ТУРСКИТЕ ПАРТИИ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове