Last news in Fakti

29 Март, 2017 21:18 6 655 23

Прогноза: Кабинетът ще е ГЕРБ + Обединени патриоти

  • прогноза-
  • кабинет-
  • герб-
  • парламентарни избори-
  • обединени патриоти

Преговорите започват в петък

Прогноза: Кабинетът ще е ГЕРБ + Обединени патриоти - 1
Снимка: Shutterstock

Преговорите за сформиране на кабинет след предсрочните парламентарни избори започват в петък – 31 март, когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се връща от Малта.

По последна информация форматът ще е само двоен – ГЕРБ и Обединените патриоти, а премиерът еднозначно ще е Борисов, информират от bTV.

По неофициална информация в петък се събира Изпълнителната комисия на ГЕРБ заедно с екипа, писал програмата. Патриотите са поискали немалко министерства - отбраната, икономиката, енергетиката, туризма, екология, култура и земеделие. ГЕРБ обаче не са склонни да отстъпят от някои от ресорите. Твърдо ще запазят спорните към момента енергетика и екология, няма да дадат и образованието, и здравеопазването. Имена още не са обсъждани.

Отрича се опцията широка коалиция между двете първи партии на вота ГЕРБ и БСП, предава БТВ. Заедно ГЕРБ и патриотите имат 122 депутати. Затова патриотите вече се виждат в ролята на балансьор и основен фактор.

Към момента опозицията в 44-тия парламент със сигурност включва БСП и ДПС. Само за партия „Воля” мненията в ГЕРБ са противоречиви. От БСП днес отказаха коментар с мотива, че позицията им с нищо не се е променила и коалиция с ГЕРБ за тях е невъзможна.

Все още няма яснота за датата на свикване на новия парламент, най-вероятно ще се случи до две седмици. Срокът по конституция е едномесечен. За председател на Народното събрание се спряга името на Димитър Главчев от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    67 16 Отговор
    Последните 25г са най-лошите за България през последните 150г.
    Дълбоко се съмнявам, че ще преживеем още 4г на нашата територия.
    От Костов насам върви АВТОГЕНОЦИД.
    Вече сме народ без гордост и достойнство.
    Чехия, Словакия, Македония, Сърбия… си измислят история
    А България унищожава своята !!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Антитрол

    14 46 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Троле, айде в ляво за хонорара!
  • 3 Апокалипсис

    36 13 Отговор
    Това е началото на края
  • 4 Грую

    30 5 Отговор
    Ще се състави правителство другарки и другари - няма страшно!...въпросът е сега как да се раздели/спазари, и как да се окраде държавната баница...трябва да се спазарят от една страна мутренско/ченгеджийската хунта, и от другата страна - гладните псевдо патриотини...ше стане сикиша между тях - сигурен съм!...все пак става въпрос за крадене на много пари!
  • 5 Глупак

    33 15 Отговор
    АКО НАРОДЪТ ПОЗВОЛИ НА ГЕРБ, БСП И ОП ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО, Е КРАЙ.
    ТОВА, КОЕТО СОЦА СЪТВОРИ ЗА 50Г Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОСТИЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.
    ИМАШЕ ДЪРЖАВА
    СЕГА НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ
    А МЯСТОТО ИМ Е НА БЕСИЛОТО.
    Интелигенцията е в емиграция
    Останалите в България сме жалки идиоти
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 жужу

    36 1 Отговор
    Та... въпросните "патриоти" вече четири години са във властта, нещо не виждам в гетата да си плащат тока или да са спряли изборния туризъм. Не виждам също нещо да се е направило с битовата престъпност. Явно времето не им е стигнало, сега ще имат още няколко години шанс. Ама защо ли си мисля че на следващите избори пак ще правят сеир и ще се правят на новоизлюпени и нямащи общо със случващото се.

    Коментиран от #20

  • 8 Гого

    26 8 Отговор
    Значи диктатурно картелното управление пак ще продължи с мафиоти+менте патриоти! Ердоган би се гордял с такива депутати като нашите.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Варна

    24 6 Отговор
    За мен този парламент е мъртвороден!
    ГЕРБ и ОП няма да изкарат дълго и това е повече от ясно. Каракачанов и Сидуров дърпат леко наляво и на изток, докато оцеляването на Борисов зависи от това да се прави на Русофоб.
    Симеонов няма да го коментирам като политик, но той ще има основната рола да създава разцепление. Той ще е новата кучка на Борисов по подобие на небезизвестния Яне Янев
    А иначе дори и Патриотите да се превърнат в послушковци на Пожарникаря, той има свойството да се дъни сам! - Два мандата и двата пъти се дъни и си подава сам оставката. Какъв друг пример ви трябва?

    Коментиран от #16

  • 11 кроко

    21 3 Отговор
    Не се притеснявайте, старите дружки от ДПС ще хвърлят по едно рамо в случай на нужда! Матешки и той е готов да помага!
  • 12 КТКолев

    22 6 Отговор
    Ако ОП се коалират с ГРОБ се обричат сами и на следващите избори ще имат настоящия резултат на реформаторите и на АБВ !!!
  • 13 Горчиво

    10 4 Отговор
    🚾🚾🚾🚾
  • 14 стоян георгиев

    13 0 Отговор
    дааааа трябва да отворя студио за гледане на ръка !квото казах стана.сега ако и каракачнката стане военен министър направо ще ме хване страх от собствените ми пророчески качества!
  • 15 Николай

    7 3 Отговор
    До ХХХ Знаеш ли ти изрече съраховете ми които аз не исках или не смеех да изрека!!!
    Но се моля и залъгвайки се си казвам сам :НЕ ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД НЕЩАТА ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ И НЯМА ДА СЕ ЗБЪДНАТ СТРАХОВЕТЕ МИ!!!
    А ВИЕ ВЯРВАТЕ ЛИ СИ?!?!?!?!
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
  • 16 стоян георгиев

    8 13 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    варна ,пак почна с мечтите :)!борисов изкара двата си мандата почти до края и ги прекъсна по собствено желание.всички тук го подценяват тиква бил незнам кво си ,но всъщност е много добър играч прави на трътки всички и сега ще направи прецедент като наи-дълго властвалия министър -председател в историята ни.очертава се и ако се справи с освояването на фондовете поне 2-5 %ръст в близките 3 години ,което може да го направи новия баи тошо.каракачанов не дърпа на изток, а сидеров е заменим и безгласен в коалицията ако си забелязал дори не се изказва прави го нотев ,щото сега и атака се нареди на софрата ,напук на всичко дето сидеров толкова години говори и тук русофилите му припявахте.та коалицията на борисов е битон особено ако патриотчетата топнат човчиците в меда,а се очертава да го сторят.за съжаление обаче няма да се състои реформата в правосъдието и старите лапачи няма да бъдат нито осъдени нито пък изместени,но въпреки това стандарта ни ще се вдигне макар, че пак ще бъде нисък та нисък спрямо европеиския,но докато не доидат корпорациите ще е така,а те ще доидат едва като имаме правова държава ,така че няма да е скоро.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 боркур

    6 13 Отговор
    комунистите газ пикаят че дпс няма да е балансьор
  • 19 Дядо поп

    17 3 Отговор
    Боко иде,припкайте за вазелин докато не е поскъпнал и
    той.И да не забравите-няма картел на горивата.
  • 20 111

    1 11 Отговор

    До коментар #7 от "жужу":

    Патриотите са във властта от миналото правителство, което оцеля около 2г. Направиха голяма глупост, че се обединиха с Волен, който е толкова компрометиран, че няма на къде повече. Щяха да имат по-големи резултати. Точно те бяха на границата, ограничиха изборните секции и т.нар. проблем с попълването на декларациите. И то при положение, че в миналия парламент бяха много по-малко и без министерства. На тези избори, го обявиха, ч са гласували с около 15 000 по-малко изселници в Турция. Но мое лично мнение е, че Волен ще ги закопае, ще им извие ръцете , а че той е жаден за власт и пари и корумпиран до дъното на душата си простак го видяхме. Може и с БСП и с ДПС, за него не е проблем, нали е "патриот". Остава да видим Воля какво ще сътворят. Искрено съжалявам, че реформаторите не влезнаха. В миналото правителство имаше някакви наченки на нещо, но сега...
  • 21 Тушибиян

    7 3 Отговор
    Само тежка ядрена авария в козлодуй ще сложи край на тоз абсурд
  • 22 ПРЕКРАСНО

    6 10 Отговор
    Гответе се българи за сериозни положителни неща. И стига сте мрънкали.
  • 23 Бай Грую

    2 0 Отговор
    Кабинетът ще бъде от гербери и патриоти, бюрата ще бъдат от махагон, столовете ще бъдат от Виена, колите ще бъдат мерцедеси от Германия, кебапчетата в стловата на народното събрание ще бъдат 20 стотинки...................................................................................................... минималната пенсия ще бъде 162.50 лв. на месец , минималната заплата ще бъде 460.00 лв. месечно , минималната сума за оцеляване на един човек ще бъде 500.00 лв., за месец, ще заминат на работа в чужбина и последните ми останали познати, ще изгърми поредната окрадена банка, ще отчетем невероятен икономически растеж, строителството на още няколко магистрали, заради които ще ми вдигнат местните данъци, че искат поддръжка, ще ми намалят заплатата, ще ми увеличат служебните задължения на работното място, поредната държава ще напусне Европейския съюз! Хм май това след точките не биваше да го пиша!, но пък от 2009г. се случи точно това и хората гласуваха пак за него, което мен лично ме озадачава вече не чак толкова много, но все пак като че ли това се е превърнало в нужния дразнител за народа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове