8 Април, 2017 11:09 9 050 38

Лиляна Павлова: И аз искам майка ми да взима по 500 лв, но...

  • лиляна павлова-
  • скандал-
  • железница-
  • струма

Бившият регионален министър коментира скандала с тунела "Железница и темата с пенсиите

Лиляна Павлова: И аз искам майка ми да взима по 500 лв, но... - 1
Снимка: bTV

Скандалът около обществената поръчка за тунел „Железница” от магистрала „Струма” може много да забави строителството на магистралата. Това обяви в ефира на bTV Лиляна Павлова, която беше министър на регионалното развитие в двата кабинета на Бойко Борисов.

Търгът на стойност 250 млн. лв. се провали заради открадната папка с предложението на един от кандидатите. Полицията все още не е намерила изчезналите документи.

Прокуратурата привлече като обвиняем външния експерт на комисията по обществената поръчка Стефан Гайтанджиев, в чието жилище бяха открити документи на един от кандидатите за строителство на тунела.

Преди години Гайтанджиев е бил главен секретар на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

„Той беше нещо като главен секретар на АПИ по време на Тройната коалация - времето, когато на България бяха спрени пари от европейските фондове. Тази ситуация ни връща 10 години назад. През тези години АПИ изчисти името си”, коментира Лиляна Павлова.

Тя припомни, че безвъзмездната помощ от ЕС за „Струма” е около 1 млрд. лв. Строителството трябва да приключи до 2022 – 2023 г. По думите на Павлова процедурата по избор на изпълнител за тунел „Железница” може да се забави повече от година, ако някоя от фирмите обжалва.

Относно преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти за нов кабинет тя каза, че вървят много добре. Единствената тема, по която трудно ще се разберат двете страни е за минималната пенсия от 300 лв.

"Haй-гoлeмият ни пpoблeм oбaчe e тeмaтa c пeнcиитe. Bcичĸи иcĸaмe пo-виcoĸи пeнcии, нo въпpocът e мoжeм ли дa cи ги пoзвoлим. Maйĸa ми пoлyчaвa минимaлнaтa пeнcия. И aз иcĸaм тя дa взимa 500 лeвa, нo зa цeлтa ни e нyжнa дoбpa иĸoнoмиĸa. Bceĸи eдин oт тpимaтa лидepи на "Обединени пaтpиoти" cи имa cпeцифиĸa, вaжнoтo e, чe и тpимaтa ĸaзaxa: "Бългapия ни e вaжнa. Щe вoдим диaлoг, зa дa нaмepим дoбpoтo зa cтpaнaтa", сподели още бившият peгиoнaлeн миниcтъp.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цък цък

    63 3 Отговор
    " И aз иcĸaм тя дa взимa 500 лeвa"
    Ми ти нали прибираш 500х100х1000... ми дай и малко на жената
    Кефи ме тая демонстрация на благополучие чрез фигура при политиците грух грух...
  • 3 Гост

    51 2 Отговор
    Абе хубаво спечелихте ама не ни правете на глупаци !!!!
  • 4 Къртев

    51 2 Отговор
    Все едно майка и няма, какво да яде. Тези безсърдечни егоисти ни управляват. Ми няма, как да бъдем добре.
  • 5 госта

    42 1 Отговор
    Така се е угоила дебеланката, че едва се побира в дрехите
  • 6 Мръсни крадливи а и лукаво усмихнати

    34 3 Отговор
    Кажи Лиленце как гаджето и от какво натрупа лична сметка 4 милиарда Тиквата! Всички общински и държавни поръчки минават през него. Той е фирмата която одобрява чрез рушвет дадена поръчка. 4 милиарда има тоя, не милиона...МИЛИАРДА! И още ламти! не те е срам, бе! Беше бодигард на бай Тошо навремето. Човекът нямаше 1 стотинка спестена в банка за 40 години на власт!
    Не 4 000 000 000, наближават 15 /ПЕТНАДЕСЕТ/. 4 ги направи още през 2012. Той и изгората му през 2015 празнуваха в Драгалевци, че са най-богати в България

    Както Луканов някога беше ликвидатора на България, тези години БМБ е такъв. Всеки ден по няколко милиона му се носят, всеки ден! От всичко и всеки който има бизнес, държ.поръчки, охранителни фирми, бизнеси, фирми, всичко. Ако не му снасят се прощават с бизнеса и срещат държавата.

    Коментиран от #10, #15, #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 кроко

    29 3 Отговор
    Ама, процедурата е почнала в началото на 2016, документите са подадени Август 2016, хората в АПИ са назначени от вас, не с еопитвай да се оправдаваш със тройната коалиция или слъжебния кабинет на Радев, да беше направил плювнята служебен кабинет вместо да ви дава повече от 2 месеца безвремие да крадете и вършите далавери.

    Преди няколко седмици се надцаквахте с предложения за пенсии и заплати, а сега почнахте да давате заден и с вечните оправдания - тройната коалиция виновна, патриотите много специфични...
  • 9 Не се наяде

    28 2 Отговор
    Свинетке по-добре помогни на майка си вместо да се правиш на жертва!Дай й някой лев от милионите си, че както е тръгнало ще започнеш да се търкаляш!
  • 10 Гост читател

    4 21 Отговор

    До коментар #6 от "Мръсни крадливи а и лукаво усмихнати":

    Ти от де знаеш колко има?Да не си му личния банкер?Като си умен ,къде са ти парите?
  • 11 Насо

    26 2 Отговор
    Няма лошо майка и да взима 500 лв. пенсия ако до сега е взимала 200-300, но разликата е там ,че дъщеря и взима 7-8 бона и и дава и помага. А аз с мойте 800 лв. в София как да дам на майка си като не стигат за мен ,а имам и дете на 3г. То най-лесно да плаче човек на чужди гробища и сития не вярва на гладния. Бъдете сигурни, че майка и не стои на студено, а всичките и радиатори са 5-та степен. И майка и не яде хляб и кисело мляко както повечето пенсионери ,а папка по хубави работи.
  • 12 Дон Тони

    16 3 Отговор
    ---------------------------------------------------------------------- Алоооо .......... бившите кадри на ДС ограбиха държавните активи още през 90-те = изработеното от нашите бащи и деди , затова пенсиите са ниски, защото нямат покритие

    Коментиран от #27

  • 13 Българин

    18 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: да взима по 500 лв, но..."Но няма нужда в твоя случай с твоята заплата.И евентуално с всички далавери на партийката с ремонтите на пътищата от които пада сигурен доход.Но иначе нормалните хора заслужават увеличение на пенсии и заплати и то не с някакви смешни 20-30-или 50 лв а с 500 най малко защото е срамота вече най бедна държава в европейския съюз и вероятно с най ниски пенсии и заплати в света.Лично мое мнение.
  • 14 семи проф

    17 0 Отговор
    След като свинетка е внучка на партизанин значи може би майка и е чедо на партизанин ...а пък най малка пенсия звучи много фалшиво ...Това котило са живели добре преди в Живково сега и в Герберско..Остава да каже че и тя е отрасла с филии с мас Няма пари за пенсионери а има за саниране има за МВР има за подслушване и какво ли не още...
  • 15 семи проф

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мръсни крадливи а и лукаво усмихнати":

    Няма да се учудя ако списание ФОРБС съобщи новината Най богатия източно Европеец.. ТЪПОУМНИЯ ПРЕМИЕР БОРИСОВ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 tost

    14 0 Отговор
    Пари за пенсий няма да има ,тъй като управляващите нямат наяждане.

    Няма значение БСП,ГЕРБ,ПАТРИОТИ,„ИДИОТИ“ДПС,ДОСТ,„ПРОСТ“,АТАКА и другите лапачи в парламента.

    И едните и другите са МАСКАРИ.
  • 18 onq s konq

    1 20 Отговор
    Кво лаете срещо Бойко?Има ъкъл-има пари!Вие като немате ъкъл кои ви е криф???Аз съм учил и имам едно више и едно наполовин више и си имам пари!!!Да сте учили бе!!!!Цела добружа ме познава и знае че заслужено си имам пари!!!

    Коментиран от #19, #23

  • 19 Дейниъл

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    ЦЕла добруджа те познава като промит мозък и платен трол знаят че сиабсолютен патологичен случей.
  • 20 Гого

    12 0 Отговор
    И аз искам майка ми да взима по 500 лева ама трябва да лапаме тлъста субсидия да крадем и да живеем на гърба на данъкоплатеца. Що не каже с колко си вдигнаха заплатата депутатите и останалите държавни служители?
  • 21 CL500

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "Мръсни крадливи а и лукаво усмихнати":

    Много си филмиран, пич! Няколко милиона на ден :-) , милиарди и т.н. Май четеш само някакви жълти медии или сам се филмираш. Махни три нули от цифрите си и по- може да си в реалността.
  • 22 кучето шаро

    11 1 Отговор
    С Баба Меца на Лазаровден и Цветница
  • 23 Кольо

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Катъркин този път до някъде си прав. Наистина нямаме пари и акъл щот си го преизбираме този селски тарикат да продължава да си ни дои.....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 некойси

    14 0 Отговор
    Интересно ми е как такива плоски елементи попадат в политиката и стигат до ниво да взимат съдбоносни за нас решения.
    Колко трябва да са нагли и пробивни за да успеят.
  • 26 ххх

    8 1 Отговор
    Ние какво сме виновни, че нейната майка взима минималната пенсия. Едно време да е работила повече и в по-висока категория на труд, за да взима сега по-голяма пенсия.
  • 27 Лупи

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дон Тони":

    Не, не са ниски затова. Ниски са защото нямаме положителен приръст в демографски план, но това ще усетим по-късно и най-вече са ниски поради сивата икономика, която се държи от тия същите дето не искат да вдигнат пенсиите. Т.е. тия взимат милиарди от европейските пари и заемите, а на работниците си дават смешни заплати от сорта на 800-1000 лв съответно % за пенсии е малък и понеже работещите на чисто са малко и крайния резултат са ниски пенсии. Ако всичко е на светло и дохода е реален на положения труд т.е. ако някой построи магистрала с европейска цена за 500 милиона, то работниците построили магистралата трябва да вземат европейска заплата следователно % за пенсии ще е вропейски. Всичко тръгва от собствениците на фирми, от тях зависи всичко. Ако няма желаещи да плащат данъци и високи заплати(а те могат) няма да има и пенсии. Има още един начин за увеличение на пенсиите, например всичкото укрито и източено ДДС да се събере и да се раздаде на пенсионерите, тогава пак ще се вдигнат пенсиите, ама пък фирмите под шапката на Боко нямат сметка да го правят. Излиза, че мегдан има за високи пенсии, желание няма защото тия пари ги взимат шайка обирджии на чело на държавата и на мафията с техните си фирми. Иначе ако не бяха окрали държавата 90-те, а само преструктурирали икономиката по честен начин(което е утопия) щяхме да сме на много високо ниво, понеже имахме много добра основа с развита енергетика, здравеопазване, образование и други добри неща, които затриха

    Коментиран от #28

  • 28 Дон Тони

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Лупи":

    Прав си че ако вдигнат пенсии и минимални заплати тези пари ще се върнат в икономиката и ще потръгнат нещата, това е чудовищен грях на Борисов
  • 29 Гост

    4 0 Отговор
    Лило искаш майкати да взима 500л пенсия за да несе налага да и даваш от заграбените от теб пари ли?Смешна си ,ама не си виновна ти а ние. Затова че въпреки всичко пак ви избрахме да ни мачкате.Но какво даочакваш от мазохисти какъвто е почти целия български народ.
  • 30 пенсионер

    6 0 Отговор
    Ми ако се дадат на всички като майка ти по 500 лв. ще остане по малко за лапаница и тогава няма смисъл да служиш на мафията.
  • 31 Иван

    2 0 Отговор
    Крадло, слез на земята и виж как пенсионерите се молят за 20ст и тогава говори глупости! Пожелавам ти да просиш един ден като тях пред някой МОЛ! Дано и Тиквата да я видим да рови по казаните в Банкя!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 siso

    2 0 Отговор
    големи обещания преди изборите а сега обърнахте палачинката,пак ще ви изхвърлим
  • 34 Gost88

    2 0 Отговор
    До коня,АШКОЛСУН ! Добре че си ти та да е весело.БРАВО
  • 35 неутрален

    2 0 Отговор
    Тази наглечка защо ни прави на глупави? Та нали дядо и - Георги Павлов, бивш член на ЦК на БКП и бивш министър на "Околната среда и водите" даваше хубави постове на родата, а нейната майка каква му е щом тя е внучка. Стоеха на хубави постове, лапаха от комунистическото корито, а сега се преправя на правораздаваща и с Тиквока делка комисионни от магистрали, тунели и т.н. Видя се какъв е капацитет - ремонти никакви, само нови участъци откъдето може да се краде. пак ще я показват все да дава акъл и да лае глупости.
  • 36 госът

    0 0 Отговор
    Лиляно няма никога да е 500 лв пенсията само лъжеш и мажеш направи нещо да се виде а не да крадеш и да ревеш все хората са вече са доверчиви много странно ства ААА нека се започне трета световна война ще рипате и нищо

    Коментиран от #37

  • 37 Мария

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "госът":

    Da maika ti vzema minimalna no ti sigurno vzema6 5-6 hilqdi
  • 38 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    МНОГО НАГЛА КОМУНИСКА .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове