Last news in Fakti

11 Април, 2017 20:59 6 452 16

Над 30 000 шофьори с глоби за превишена средна скорост

  • глоби-
  • превишена-
  • средна скорост

Десетки хиляди шофьори са глобени за превишена средна скорост. Засега този вид глоби се налагат само на магистрала „Люлин”. Скоро обаче тази система ще действа и на други места.

Задача за шести клас: С колко километра в час се движи кола, ако разстоянието в тунела е 578 метра, а времето, за което преминава колата е 18 секунди?

Ако сте забравили формулите от шести клас и не можете да намерите верния отговор, то от полицията вече го знаят.

Тунелът на „Люлин” остава единственото място, на което се изчислява и се глобява за превишена средна скорост. Там тя е 80км/час, съобщи Нова тв.

Тъй като повечето шофьори не знаят, че в България се глобява за превишена средна скорост, много от тях настъпват газта вътре в тунела. Така глоба вече са отнесли повече от 30 000 души, въпреки че в законите у нас не е разписано какво е средна скорост.

„Не е записано средна скорост, но пише, че има ли знак, той важи. Съдът в Перник потвърждава наложените глоби. Когато се направят нови системи в района на Карлово и Хисар, няма да има проблем със законността и ще се глобява”, обясни Владимир Тодоров от Асоциацията на застрахованите и пострадалите при катастрофи.

„Камерите трябва да са на скоростни отсечки, прави участъци, места, от които няма къде да слезе или да се качи на този път. Италия има интересен лош опит - когато Фераритата карат бързо има места за почивка преди втората камера, където пият кафе, след това минават през втората камера и така все едно са се движили бавно”, обясни Владимир Тодоров.

В българския случай между двете камери места за почивка няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Враг

    22 17 Отговор
    Вместо да се чудят какви средатва да харчат за да ни прибират повече пари,по-добре да ги влагат във изграждане на по добра и по качествена пътна инфраструктора.Не е въпроса във ограничаването на скоростта защото това е най тъпото възможно предложение,просто трябва да се завиши контрола над автомобилите и шофьорите както и да се вдигнат данаците на старите автомобили.Тогава ще намалеят прошествията и трафика.
  • 2 глурости

    35 3 Отговор
    Защо лъжете хората?Няма начин в България да ви осъдят за превишена средна скорост.Законът изисква да е засечена с техническо средство моментна скорост над разрешената такава , а не средна.Няма съд , който да наруши закона в този му вид.
  • 3 рес еоод

    20 3 Отговор
    ДА СЕ СЛОЖИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДИ ПИ ЕС НА ВСЯКА КОЛА И ДАННИТЕ ДА ОТИВАТ ДИРЕКТНО В БНБ

    Коментиран от #4

  • 4 dexter

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "рес еоод":

    Сиким, като събереш пари да си купиш кола и ти се налага да пътуваш рак ще говорим ...
  • 5 До Враг

    17 6 Отговор
    Дано проблема ти е,че пишеш бързо,а не че си неграмотен.Като видя мнения с една камара граматични и правописни грешки,но пък иначе със самочувствие,ми става срамно.
  • 6 Враг

    6 13 Отговор
    Ето още един от стадото,но явно човека кара наследствен автомобил който потдържа с бързи кредити.Не комплексартвай
  • 7 Тушибиян

    3 0 Отговор
    Гън диода е кошмара за радарите хахах
  • 8 МАК

    16 1 Отговор
    Враг за едно си прав трябва да се оправят всички пътища и да се достроят всички основни магистрали!! Но за другото не съм съгласен предпочитам по стар модел автомобил който ще си го подържам на високо ниво отколкото нов цифров боклук който при една повреда не мога да го мръдна и 1 метър!!
  • 9 PlimP

    6 2 Отговор
    5, като гледам и ти не блестиш с правопис :D:D:D
  • 10 ЯК КАРАЧ

    3 1 Отговор
    Много хубаво, че се разчу това- сега всички ще знаят и там ще карат бавно. Само че след месец два ще махнат камерите и ще ги сложат на друго място, и хората ще продължат и тук да карат бавно.... те това е целта,
  • 11 гощо

    2 3 Отговор
    Не разбирам какво е това превишена средна скорост?!?! Хем е средна,хем е превишена?!?!? Как е превишена като дори не е висока и само средна?!?!? Що се отнася до тунелите определено 90% от шофьорите не знаят,че в тунел се кара с 80км. Често пътувам и виждам,че в тунела никой не намалява!!!

    Коментиран от #12

  • 12 ЯК КАРАЧ

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "гощо":

    Колега, средна скорост означава, че щом си преминал дадените 7-800 метра там или колкото са между двете камери за по-малко от определените секунди, това автоматически означава, че си карал по-бързо, без да са ти засякли директно скоростта. Тези камери засичат само ВРЕМЕ- секунди за преминаване от едната до дугата камера на дадена кола... Изхода е само един- има го в сайта www.srs.bg- СПЕЦИАЛНА ОСНОВА , КОЯТО С ДИСТАНЦИОННО СКРИВА РЕГИСТРАЦИОННИЯ НОМЕР НА КОЛАТА. Преди тунела или вътре в него го щракваме и готово. Камерата ще чаааааака да излезе същия рег. номер, ама има да чака...
  • 13 интернет мушморок

    1 0 Отговор
    А на тези кратки, прави и относително добре осветени тунели защо трябва да се намаля на 80 от 140, а не на 100, както е в Европа?
  • 14 Никой

    4 0 Отговор
    Никой не го интересува народа важното е да се носят приходи,това си го казват директно във обръщение Маринов със усмивка все едно е Жокера. Защото ако ги интересуваше народа нямаше да му налагат подобен геноцид.
  • 15 Враг

    2 0 Отговор
    МАК благодаря но тук не става въпрос кой какво предпочита важното е обновяване на автопарка и със това и сигурноста защото безспорно е че новите автомобили са във пъти по сигурни от старите.А за хората които предпочитат да притежават страна автомобили това не е проблем просто ще им бъде завишен данъка и това е и всеки сам ще направи своя избор.
  • 16 MasterBoy

    3 0 Отговор
    А защо за ниска средна скараст да няма премия?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове