Наденичките са много универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за закуска, обяд, вечеря. Консумират се за всякакви поводи, на улицата, в офиса, вкъщи. Приятният им аромат и вкус ги правят привличащи и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие. Обикновено се приготвят от свинско или телешко месо и подправени със сол и галета. Foodpanda подбра някои забавни факти за този неустоим колбас.
Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.
- 11 октомври е световният празник на пицата с наденица.
- Най-популярното българско ядене, включващо колбаса, е боб с наденица.
- За първи път този колбас е спомената в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години.
- Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война.
- Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.
- Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено.
- Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици.
- Денят, в който се консумират най-много наденици е Събота.
- 18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.
- 83% от колбасите са произведени от свинско месо.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 гощо
07:04 27.04.2017
2 Скорпион29
Коментиран от #4
12:06 27.04.2017
3 tost
13:31 27.04.2017
4 аааааааа
До коментар #2 от "Скорпион29":
ааа, сланината е скъпа - има къде-къде по-евтини заместители.18:13 29.04.2017