Last news in Fakti

18 Май, 2017 08:27 15 427 50

Борисов погва джигитите

  • бойко борисов-
  • катастрофи-
  • загинали
Борисов погва джигитите - 1

Правителството започва война срещу катастрофите и жертвите на пътя, искам да призова в нея да се включи цялото общество. За това призова премиерът Бойко Борисов преди да открие годишния бал на КРИБ.

Това е част мерките за справянето с демографската криза, както бе и вчерашното решение на Министерски съвет за безлимитното финансиране на инвитро процедури, пише "24 часа".

"Всяка година по пътищата загиват близо 1000 човека, това трябва да се спре и правителството ще направи всичко необходимо за подобряване на инфраструктурата, средства няма да се пестят", каза още Борисов.

И допълни, че докато идвал за бала на КРИБ колата му била изпреварена от бясно каращи мотористи. Поръчал съм да ги издирят кои са, но те нямаха номера, така че не знам дали ще стане, каза премиерът.

Борисов допълни, че не трябва да има никакви компромиси към нарушителите на правилата за движение по пътищата и че обществото също не трябва да проявява търпимост към тях.

Премиерът коментира и скандала със зам.-министър Павел Тенев. Запитан дали и вицепремиерът Валери Симеонов трябва да подаде оставка, Борисов отговор защо никой не е поискал оставката на Корнелия Нинова, когато е потупала Крум Зарков по рамото след шегата му в тв студио, че до преди малко обсъждал с ченгета кой дядо още да измъчват.

Явно визираше с тази шега моя дядо, допълни Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВО

    65 21 Отговор
    ТИКВУН СЕГА СЕ СЕТИ СЛЕД 27 ГОД. БЕШЕ МИНИСТЪР , ЗА ТРЕТИ ПЪТ Е ПРЕМИЕР И ЧАК СЕГА.ЩЕ ВИДИМЕ ДО КОГА С ТОЯ САПУНЕН БАЛОН.ИЛИ ЩЕ ИМА ПО ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ В КАТ.НЯМА ЛИ КОРУПЦИЯ В КАТ , НЯМА КОГО ДА ПОГВА ВСИЧКО ЩЕ СИ Е НА МЯСТО

    Коментиран от #5

  • 2 РАСО

    76 8 Отговор
    Бойко, много хубаво, но не става само с изкарване на ченгетата на улицата и с безумни ограничения на скоростта ......правете адекватни пътища,инфрасруктура и мислете с главите си ......

    Коментиран от #30

  • 3 БАЙ МИЛЕ

    53 2 Отговор
    БЕ ТО ХУБАВО,АМА ДА НЕ ОСТАНЕ САМО НА ДУМИ....?
  • 4 Кадиевски

    48 22 Отговор
    Този на снимката съвсем е изкрезил. Пратете го да го прегледат в психиатрията? Не знам дали помните директивата на Конрад Аденауер- някогашен канцлер на Западна Германия: "Българите са неблагодарни предатели. Ние няма да воюваме с тях, защото ще дойде време да им пробутаме старите си автомобили и те сами ще се изпотрепят един с друг с тях!?!?
  • 5 Моамар

    24 53 Отговор

    До коментар #1 от "ИВО":

    Едно време Цецо ловеше всякаква престъпна дейност ама се разпищяхте - подслушвал бил, репресирени сте били ..... май не знаете какво искате ?

    Коментиран от #32

  • 6 Япак

    51 16 Отговор
    Пожарникар, бе! К'во да го правиш!
    Щели да борят демографската криза! Какво общество, бе? Само за комфорта на задниците си мислят!
  • 7 Киро

    44 28 Отговор
    Яки глоби, много яки, конфискуване на МПС-то и лежане в затвор - само това ще помогне!
  • 8 Пашата

    71 7 Отговор
    С луксозните джипове на горските стопанства ли ги погва?
  • 9 некойси

    54 17 Отговор
    Мисля че е крайно време да погнат него за далече по-сериозни неща.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Враг

    45 14 Отговор
    А кой ще поне него,като той също е един от джигитите.
  • 11 Доктор Ох Боли

    8 19 Отговор

    До коментар #9 от "некойси":

    ....Ти изобщо можеш ли да мислиш? ха хаха.... Пак не си си пил/а хапчетата..... ха ха ха.....
  • 12 София

    25 7 Отговор
    Премахване на условни присъди и работещо правосъдие. Полицията трябва да е по агресивна-като телефонните измамници. И без 50 акта да не се връща в КАТ да отстъпи смяна. А ББ какво ли щеше да каже ако моторите го беше изпреварил с около 100 км.
    на задна гума на Шел Бояна!
  • 13 Скорпион29

    37 16 Отговор

    До коментар #9 от "некойси":

    Съгласен съм с теб, тоя е за НАРОДЕН СЪД и цялата компания около него
  • 14 МНКТГАГ

    40 3 Отговор
    А ПРАВИ4ТЕЛСТВЕННИТЕ ЕСКОРТИ ЩЕ СПАЗВАТ ЛИ ЗНАЦИТЕ. ТОЙОТИТЕ ОТ 5 ТОНА ЩЕ НАМАЛЯВАТ ЛИ НА 40 НА БЕЗБРОЙНИТЕ КАТАДЖИЙСКИ ХРАНИЛКИ ПРЕЗ КИЛОМЕТЪР ДВА.ДО СЕГА ГИ ВИЖДАМ ДА СПРИНТИРАТ С П МРЪСНА ГАЗ И НИКЪКАВ ЗНАК ДА НЕ ПРИЗНАВАТ.КАК НИЕ ДА СПАЗВАМЕ.ЦЯЛ ДЕН ГЛЕДАМ ЕКШЪНИ С ХОЛИВУДСКИ ГЕРОЙ И НИКОИ НЕ СПАЗВА ЗНАЦИ И ПРАВИЛА.КОЙ БЕ КОЙ ОТ ШОН КОНЪРИ ПРЕЗ ЛАМАС,СТАЛОУН ЧЪК НОРИС,ВАН ДАМ,СПЕНСЪР,БАНДЕРАС,АРНОЛД ШВАНЦЕНЕГЪР КОЙ ГИ ИМА ЗНАЦИТЕ ЗА НЕЩО.ВАЖНОТО Е ДА УМИРАШ ТРУДНО И ДА СИ НЕДОСТИЖИМ.ДРУГОТО Е КРАТЪК ПЛЕБЕЙСКИ ЖИВОТ ПО НЕЧИИ ПРАВИЛА А КЪДЕТО ИМА ПРАВИЛА НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ. ТОВА СА САМОИЗКЛЮЧВАЩИ СЕ ПОНЯТИЯ.
  • 15 гост

    35 4 Отговор
    Всеки дръзнал да си направи капанче или автоморга край пътя има право на ограничение то 40-50км/ч знак? Задължете ги да са с локално платно и отбивка, така че другите да не намалят, това ще спести много рискови ситуации и потенциални катастрофи. Направете прегледите на автомобилите адекватни с реални изисквания, а не театър за пред камерата. КАТ да проверява спряните коли и след като изглежда технически неизправна да я спират от движение до минаване на преглед, защо да е толкова трудно това? 1/3 от колите у нас не са годни за употреба и са потенциално опасни при катастрофа, това не е ли по-голям фактор и не би ли намалил жертвите? Докога актовете ще отпадат по давност и рецидивистите ще могат да си карат без книжки, документи, застраховки и с една чанта актове за десетки хиляди левове? И вскичко това може да се реши с няколко подписа и нищожни разходи, ала не му се мисли на политика.
  • 16 Къртев

    25 6 Отговор
    Хубаво, но няма да стане. А като стана дума за возене, каране, къде е бронираната "Лада Нива". Или и това, като още други обещания е вятър и лъжа.
  • 17 Morgoth

    46 4 Отговор
    Боко, 50000 напускат страната годишно. Да ти го напиша с думи - ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ. Ако намалиш жертвите на половина ще влезем в топ 5 на най-малко жертви в Европа и ще си спасил 300 души!
    2 милиона българи са в чужбина - единствения начин да си оправим демографията е тези хора да почнат да се връщат, а за да се случи това ни трябва икономически разтеж, който да ни класира до Хърватска, Словакия и Словения.
  • 18 Лада Нива

    39 3 Отговор
    Ескорт на НСО-джигити ..
    Тойота Тундра-с отличителни светлини, лично шофирана..и надлежно ескортирана от НСО - джигити...
    Това МПС-та със специален режим..и привилеги - джигити..
    ....Да почнем от там другарю генерал-премиер..
    Да заменим изцяло съдиите и прокурорите, МБР-кадрите и Катаждиите с такива от Германия/командировани тук с двойна заплата на тяхната/..и тогава ще настъпи лека промяна..и паника сред вашите другари и среди, дето са гарантирано независими, неподкупни , некорумпирани..
    Борете се.., борбата е спорт- а другото е решаване на проблем, които е генериран от некадърността и лицемерието което е повсеместно, другарю геНерал.Демагогията-и демонстрацията - е това го разбирате и умеете, за разлика от другото..
  • 19 Глупости!!!

    24 2 Отговор
    Тия елементарни с нарушения, като "Престоят и паркирането забранени" не могат да се оправят, та с джигитите......
  • 20 onq s konq

    3 14 Отговор
    Правилно е това!Бързо се кара само по междуселските - повтарям МЕЖДУСЕЛСКИТЕ пътища кадето няма опаснос да направиш ПТП и наи много да сгазиш некоя заблодена офсъ
  • 21 кат

    10 3 Отговор
    Боже,слез и си прибери.... джигитите!!!
  • 22 Баш Гост

    21 1 Отговор
    Да каже овчият калпак, как караше джиповете на горското.Не може да се дава личен пример, а после да се казва, че така не може.
  • 23 1234

    22 2 Отговор
    Това означава ли, че ще погле и смешните шофьорчета на НСО с любителска книйка и куп ПТП-та?!!!
    А какво да кажем за баровците с лимузини, които си плащат на "мой човек в КАТ", за да изтриват от системата фишове и актове - и тях ли погва.
    Или просто за пореден път се прави на мъж пред очукания беден български гражданин.
    Смешен си, Биби.
  • 24 doktora

    10 2 Отговор
    Подкрепям написаното от РАСО и допълвам.Когато направите адекватни и нормални пътните условия;кръстовища с мисъл в тях и резонни светофарни уредби;настилка равна и безпрепятствена;гърбици,които са уеднаквени и нормално направени,а не все едно минаваш през тротоар;трамвайни линии с гумена настилка за улеснено и сигурно преминаване;прелези със същата настилка и прочие...тогава ще имате право да изисквате спазване!А не само щавене и душене от КАТ.Те са Контрол,а не Кастрене на Автомобилния Транспорт.
  • 25 Vasik Atanasova

    7 1 Отговор
    кво общество сме ние

    БОЛНО
  • 26 Тодор Живков

    3 1 Отговор
    навсякъде и по всяко време ще има матриал.

    Коментиран от #36

  • 27 Аз за герб НЕсъм гласувал

    18 3 Отговор
    Така ви се пада глупави хора - ВИЕ СИ ГО ИЗБРАХТЕ А СЕГА ГО ПЛЮЙТЕ
  • 28 Тодор Живков

    6 2 Отговор
    Да погне цялата тази збирщина подчинени братовчеди роднини дето ги е назначил да си вършат работата за да има ред в държавата пак тогава да видим дали ще има джигити дали ще има корумпирани полицай депотати и какви ли не познати
  • 29 Тодор Живков

    4 3 Отговор
    Аз пък за никой не гласува па какво не че нейсках нямаше за кой всички тези са минимум от 30-40 години едни и същи който ни лъжат и само крадът и няма как да ги хванат защото съдиите и прокурорите са под тяхно ръководство.Някой от вас господа били наплюл Шефаси следкато утре пак ще чакаш за заплата.
  • 30 Хайко

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "РАСО":

    По-скоро трябва да се справи със манталитета на народа ни...
    Най-вече безнаказаността в симбиоза с манталитета ни води до такава статистика...
  • 31 порицай полицай

    17 2 Отговор
    Полицаите спят и ще се събудят с 20 заплати в банковата си сметка и 940 лева пенсия.Ох бабаца.А Боко ще си ходи с охрана докато умре.В същото време бабички биват ритани,изнасилвани,измамвани от ало измамници и всички благославят вожда Борисов.Халал да им е.А младите ще бягат в чужбина.Тук ще останат малцина олигарси с нацепените батки.Ашколсун вожде машалла.
  • 32 София 1881

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Моамар":

    ти нормален ли си на какви хапчета си никога никой не е погвал никой той сами ц.ц е за затвора ама както и да е има и текива като тебе болни мозъци явно
  • 33 системата не работи

    2 3 Отговор
    Проблема е, че НЯМА КОНТРОЛ и мигновени наказания, трябват повече камери, както и ГОРЕЩИ ТЕЛЕФОНИ, на които може да звъним и да задържат веднага нарушителите.
    Другият проблем е корупцията в полицията и неефективната съдебна система.
    Ако всеки нарушител без оглед на парите и политическата му принадлежност си получаваше наказанието по бързата процедура всичко щеше да бъде наред.
  • 34 системата не работи

    13 2 Отговор
    Искаме гражданско общество, но примерно сме видели, как някаква мутра с жип нарушава закона и сигнализираме, след това ни викат в полицията на очни за свидетел. Батката също разбира кой е и съответно ни пребива по-късно.
    Хората ги е страх да свидетелстват, защото нямат доверие в институциите и с право. Бълхария е на нивото на латиноамериканските държави, примерно Колумбия, където Ескобар си правеше, каквото си поиска, докато не дойде Чичо Сам да му пръсне главата.
    При нас положението е още по зле, защото ни управляват БАТКИ! Значи сме по зле и от Колумбия през 80 -те години на миналия век.
  • 35 Гого

    5 1 Отговор
    Алоооооо Рапоне къде бяхте като книжките се купуват на кило повечето карат без книжки или пияни и с по 30-40 акта. А после викат хората не карат със запалени фарове през деня и си измиват ръцете а проблема е друг!
  • 36 Къртев

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Тодор Живков":

    За митингова демо краДция
  • 37 Бойко бойко бие катаджии

    10 1 Отговор
    Бойко пак си прави ПиАр :) Вместо да се дуе, да изкара КАТ на улицата и кротко да почнат да наказват ВСИЧКИ нарушения - няма малки, няма големи. Примерно могат да започнат със спрелите през МВР на Мария Луиза в София, или със съдиите, които карат по Екзарх Йосиф от Женския пазар към Халите. Като се почне с малките нарушения, ще намалеят и големите. А иначе с акции нищо не става.
  • 38 gnida

    5 1 Отговор
    Ако и това не помогне срещу демографската криза ? Не ми се мисли какъв ще е следващият ход , сигурно деца да правят . Типично по Тошовски ....... Но тогава имаше държава , а сега има грънци .....
  • 39 уау

    7 1 Отговор
    "Поръчал съм да ги издирят кои са, но те нямаха номера, така че не знам дали ще стане"
    Ама как така без номера карат бе, то все едно да кажеш че КАТ са само за да се усвоява бюджета.
    И не забравяй, пази мотористите!
  • 40 за Боико

    3 3 Отговор
    Има начин да се оправят нещата защо се регистрират превозни средства с обратна дирекция /ВОЛАН/за доходност на държавата 90 процента от катастрофите са участници умират хора никои ни му пука един офицер не направи статистика за причините а гледат само лични интереси с държавни постови с 3 служителки които пишат заевление за регистрация на мпс в кат пловдивска област и 30 офицера които създават схеми за лични интереси Данъкоплатеца чака по два дни или дава подкуп за да се свършат работата служителите в коя европейска държава има КАТ държавна служба за лични интереси убиха полицаи на магистралата и пак убиха полицаи на булеварда и пак убиха полицаи и пак убиха полицаи 2020 година ще останат само офицери и цигани едните продават ред пред кат /цигани/ другите другото Няма такава ДЪРЖАВА
  • 41 ЙОНАК

    1 4 Отговор
    ДА АМА ТРЯБВА НАИСТИНА ДА СЕ ПРОМЕНИ КОНТРОЛА ПО ПЪТИЩАТА И ТУРСКИТЕ ТИРАДЖИИ ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ И ГЛОБЯВАТ И ВСИЧКИ НАРУШИТЕЛЕ НЕ САМО ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ
  • 42 Бай Тошо

    10 3 Отговор
    Бързото каране не е опасно, а некадърното зад кормилно устройство с кофти преценки или липса на такива водят до ПТП
  • 43 Хондаджия

    13 3 Отговор
    ДЕБЕЛОВРАТИТЕ ДЖИГИТИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ КАТАДЖИИТЕ,НАЛИ?!Не е забавно в рамките на една седмица да те хванат,че си карал в града с 67 и 68 км/ч при ограничение 50,но мутрафоните които летят с по 120-180 в града(във всяка отсечка по която няма "легнал полицай").От една страна е хубаво да се афалтират качествено пътищата,а от друга страна,дупките играят ролята на тези "легнали полицаи"
  • 44 Vietnamka

    12 2 Отговор
    Забележете, ще се оправя демографския баланс със спасяване на жертви от катастрофи. А тези, които са живи да ги щавят до дупка. Или докато не емигрират. Балансът е...само едно....добра среда за бизнеса.

    Коментиран от #45

  • 45 гаден мързел

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Vietnamka":

    Абсолютно е така, виде се че разните "бежанци" не стават да бачкат и изведнъж се загрижиха, че хотелчетата им без персонал им останаха на горкичките те, а те толко далавери изпраскаха, че да ги построят...
  • 46 Пострадал

    5 4 Отговор
    До господин Борисов
    Не смея да правя забележка ,Защото 4 пъти ми налитат
    А ВИЕ два мандата не спряхте ФАКТУРИСТИТЕ НА ИЛИЕНЦИ край които цял ден минават полицай
  • 47 МВР

    4 3 Отговор
    Г-Н БОРИСОВ ЗАЩО ОРЯЗАХТЕ ПРАВАТА НА ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ ДА СЪСТАВЯ АКТОВЕ ДА ДА НЕ ВЗЕМА ЛИ ПАРИ ДА КАТО ГИ ХВАНАТ В КОРУПЦИЯ ДА СЕ УВОЛНЯВАТ НО ПО ТОЗИ НАЧИН СПИРАТЕ МНОГО ПОЛИЦАЙ ДА НЕ СЪСТАВЯТ АКТОВЕ КОЙТО СЪВЕСТНО СИ ВЪРШАТ СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ИМ ОРЯЗАХТЕ ПРАВАТА
  • 48 Пешо

    2 0 Отговор
    Каква война ще води всичко е много просто от него се иска да накара министерствата да работят и всичко ще си дойде на мястото. Нека да влезе в едно министерство да се поразходи по канцелариите да попита всеки един какво работи в момента и ще види, че 10% извършват реална и ефективна работа, а останалите бездействат дори пречат на тези които работят. Чиновниците вземат незаслужено високи заплати. Нещата ще се оправят когато администрацията започне реално да си заработва заплатите.
  • 49 Скорпион29

    2 1 Отговор
    Бандита ще лови бандити много ,,справедливо"
  • 50 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Тоя има два пъти по-висок дял неодобрение, отколкото одобрение, още преди да е станал премиер... И къде е тръгнал?!?!?!...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове