6 Декември, 2011 10:21 641 0

Директорът на АЕЦ "Козлодуй": Не съм нападнат заради работата си

  • аец-
  • козлодуй-
  • нападение

"Считам, че инцидентът е на лична основа. Като си направих ретроспекция за последните няколко години, не можах да открия нищо, сторено от мен, с което да съм провокирал това нападение". Това заяви пред БНР изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Александър Николов. Той изключи нападението срещу него да е свързано с работата му. "До този момент съм в неведение за мотивите на нападателите. Нападението в никакъв случай не е заради сделки с електроенергия с оглавяваната от мен АЕЦ "Козлодуй".

„Действително в последните два-три месеца количествата електроенергия, която предоставяме на търговци, намаляха, защото се съсредоточихме основно в изпълнението на държавната поръчка. Но това не означава, че ние имаме нарушение в изпълнението на сключени договори. Всички договори, които са сключени за предоставяне продажба на електроенергия се изпълняват. На всички търговци, на които предоставяме електроенергия продължаваме да предоставяме. Просто не удовлетворяваме допълнителните искания. Договорите с всички търговци приключват до края на тази година. Следващите няколко дни АЕЦ „Козлодуй” ще обяви търг за следващото полугодие, което е втората част от регулаторния период”.

Николов за първи път говори публично след като преди две седмици бе нападнат пред дома си в Козлодуй от двама все още неизвестни извършители, които го бяха удряли в областта на главата и разкъсаха дясното му ухо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА