Last news in Fakti

20 Септември, 2017 12:24 2 823 18

Собственик на сладкарница: 15 лева такса "нож" е нормална

  • такса-
  • нож-
  • сладкарница

В столична сладкарница поискаха 15 лева за нарязване на закупена торта. За тази необичайна услуга стана ясно от публикация в социалните мрежи.

Жената разказва, че закупила торта от голяма верига сладкарници, като по-късно поискала да й отрежат само едно парче предварително за 4-годишното й дете.

Оказало се обаче, че тази услуга се заплаща допълнително и то жената трябвало да даде още 15 лв. Постът взриви социалната мрежа, а по-късно беше изтрит.

Според собственика на сладкарниците Георги Минчев това е практика във всички заведения – дори и в чужбина.

„Заплащането на сумата се налагало само, когато човек е закупил цяла торта и иска да я консумира на място, а не вкъщи. Когато човек иска да бъде обслужен от сервитьор или барман в хубава обстановка – тези неща струват пари”, категоричен бе Минчев пред БТВ.

Десетки разгневени публикации в социалните мрежи предизвикаха и проверки от Комисията за защита на потребителите.

Собственикът на веригата твърди, че нарушения до този момент не са открити, като резултатите ще станат ясни в края на месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    9 8 Отговор
    Естествено в случая сладкарницата си е абсолютно в правото си да иска допълнително заплащане върху цената на продукта/тортата/,след като ще се консумира на място макар и частично и ще се заема маса и сервитьорски труд.Дразнещото в тоя и подобни случаи е,че разликата в ценообразуването се назовава с АБСУРДНИ ПРОСТАШКИ НАИМЕНОВАНИЯ ОТ РОДА НА "ТАКСА НОЖ","ТАКСА СТОЛ" и други подобни.А е просто-обяснете на клиента ПРЕДВАРИТЕЛНО че има съответна надценка примерно 15лв за консумация "на място" и няма да има НИКАКВИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ И ПРОТЕСТИ
  • 2 Сбъркана държава

    19 3 Отговор
    Практиката е нормална и отлива на клиенти от сладкарници "Неделя" също ще е нормална ! Нека да продължава да се прави на отворко !
  • 3 Сладкарница Понеделник

    25 2 Отговор
    Лакомията е фалирала много фирми...нека да продължава с бганьовското си" ноу хау " !
  • 4 яжте му пастите ся

    23 1 Отговор
    Сега потрбителите да му въведат една "такса наглост" и да му гледат сладкарничките само от тротоара и бързо, ще получи дивиденти от селския си маркетинг ;) Тук не става въорос някой да си внесе торта от улицата !
    По цял свят, когато някой купува много и пр. му правят отстъпка за количество за обем и т.н., а тук те наказват!? Като цяло съм забелязъл. че определена група " бг бизнесмени" не обичат лоялните и добри клиенти и умират от кеф, когато случат на гаден клиент, клиент мутра и подобни, които им се гаврят и накрая дори ги цакат с плащането! Що за манталитет е това не знам, но е факт !
  • 5 Тъпак

    13 2 Отговор
    Какво ще ми сравнява нещата с европейските. Тук още не е Европа. И сигурно не е било написано че ще иска още пари. Тоя няма да го бъде. По-добре му напишете името на сладкарницата, че да си загуби клиентите европееца ниеден. '.аси мародерите! А тая "Неделя" какво и харесват, не знам. Три торти съм вземал и сигурно са били трите най-лоши на вкус. Прекалена реклама май
  • 6 ....

    13 0 Отговор
    Идиот!
  • 7 112

    4 6 Отговор
    нормално е да има такса за услугата но ми се вижда малко висока

    Коментиран от #10

  • 8 стоян георгиев

    3 6 Отговор
    няма как да си купиш торта при което цената на парчето да е много по-ниска от цената му на дребно в сладкарницата и да накараш да ти режат от нея и да я ядеш там.тва е все едно да си купиш бира и да идеш в някои ресторант там и да ги накараш да ти я отворят и сервират.много некоректно е написно заглавието.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Сбъркана държава

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Давай акъл...само това чакат "честните" бизнесмени ! Сега,като си поръчам бира в кръчмата ще ми искат такса за отварачка или тирбошон за виното !

    Коментиран от #12

  • 10 Борис

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "112":

    И каква е услугата?Купува торта за 25 -30 л.ва с молба да отрежат 1парче което отнема 5секунди време,3л.ва на секунда.Току що г-на загуби един клиент.
  • 11 Борис

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Стояне сравнението ти не е точно.Копуваш си бира в ресторанта и сервитьора ти иска 15 лева за да ти отвори бирата.Претполагам че ще се опулиш.

    Коментиран от #13

  • 12 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сбъркана държава":

    вземи прочети статията.сега ако идеш в кръчмата с бира от магазина и искаш да ти я отворят и сипат вчаша ще трябва да си платиш.тва е идеята .няма как да носиш в кръчмата бира купена на цена на едро.

    Коментиран от #17

  • 13 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Борис":

    борисе, всяка сладкарница продава торти на парче и такива цели за вкъщи.ако си купиш парче торта струва да речем 4 ри лева,а ако купиш торта и си я нарежеш струва 1,5 лева парчето.та няма как ти да речем да правиш рожден ден в тази сладкарница купуваики торта за вкъщи и караики да ти я нарежат там и да ти я сервират.самата идея на клиента е порочна и цели заобикаляне на цените в самата сладкарница.

    Коментиран от #14, #18

  • 14 Борис

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Приказката е за едно парче ,а не за рожден ден с цената на една торта.

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Борис":

    виж има обяснение на собственика и обвинение на клиента.клиента винаги е прав,но собственика обясни за какво иде реч.щом има такава практика заведението едва ли тва е прецедент и едва ли парчето е било само едно.няма логика жената да го кара предварително да отреже едно парче ,което детето ще яде вкъщи.ако все пак клиентката не лъже наистина е нередно,но се съмнявам.въпроса бе че името на статията е подвеждащо .такса нож,а всъщност става въпрос за недопускане на двоини цени на тортите в самото заведение.
  • 16 Колю

    3 0 Отговор
    В дадения случай ситуацията е следната : Купуваш цяла торта за вкъщи за рожден ден. Детето я вижда на една ръка разстояние и поисква малко от нея сега,на момента. Помолваш да му отрежат малко и плащаш за услугата. Никъде не съм видял някой да пише ,че след закупуването влиза компания и иска да нарежат тортата за да си правят почерпката там. Има голяма разлика в двете ситуации. Какво всъщност се е случило ? А за тази сладкарница- излишно надути цени за съмнително уж домашен вкус. Дрън-дрън. Просто още едно снобарско място дето някои хора сядат за да ги видят другите как пият кафе за 3лв с парченце торта за 10 лв. Лъскавата колица спряна пред масичките и общо взето като " Бях на мола и си купих чорапки ". Няма значение ,че са същите като на битака и двойно по-скъпи. Личен избор.
  • 17 Борис

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Явно ти не си прочел че става дума за торта купена от слаткарницата и Кольо много точно ти обяснява какво се случва като си смалко дете .А иди му обясни че ще яде торта като се прибере в къщи ,щото каката иска пари за още една торта за да отреже едно парче.
  • 18 Дошоо

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Деси, а ако клиента си носи нож и отреже парчето в сладкарницата, трябва лида извикат СОТа, за да изгони наглият клиент или се смята, че щом все пак си извършил покупка на продукт от самата сладкарница, може и да го консумираш на място? Не бе, нали не бивало да се яде нещо купено отвън - ами ако е купено там? За един приятел питам, дето обича да си ходи с ГоПро камера и налива мозък на заблудени "бизнесмени", точно по начина, който най- боли: ЧРЕЗ МЕДИЯ И ПУБЛИКУВАНЕ В СОЦ МРЕЖИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове