31 Октомври, 2017 20:45 1 047 7

Петков: Политиката ни е насочена към увеличаване на доходите

  • бисер петков-
  • доходи-
  • производителност на труда

През първото полугодие на 2017 г. средната заплата в България се е увеличила с 10%

Петков: Политиката ни е насочена към увеличаване на доходите - 1
Снимка: Архив

Политиката на правителството на България е насочена към ускорено увеличаване на доходите чрез постигане на по-висока заетост и производителност на труда. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков на среща с членове на комисията по заетост и социални въпроси на Европейския парламент.

През първото полугодие на 2017 г. средната заплата в България се е увеличила с 10% в сравнение със същия период на миналата година. За 2018 г. се предвижда близо 11% ръст на минималната заплата - от 460 на 510 лв., каза министър Петков.

Той добави, че всички мерки и действия на правителството са в подкрепа на усилията младите хора да остават и реализират в у нас. Има тенденция на увеличаване на българите, които се връщат от чужбина. Затова допринася и инвестиционният интерес от чуждестранни работодатели, който държавата ще продължи да насърчава, добави министър Петков.

В срещата участваха заместник-министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров. По време на разговора бяха представени приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на заетостта и социалните въпроси. Обсъдени бяха политиките на българското правителство за повишаване на заетостта сред младежите и хората над 55 години и доходите и мерките за насърчаване на социалното включване и интеграция на хората с увреждания.

Заместник-министър Русинова представи приоритетите на Българското председателство в областта на заетостта и социалната политика. Основните теми, които страната ни ще постави в центъра на европейските дебати през първата половина на 2018 г. са бъдещето на труда, политиките за ранно детско развитие и интеграция на хората с увреждания, както и възможностите за подкрепа от Европейския социален фонд след края на настоящия програмен период 2014-2020 г.

Заместник-министър Лазаров представи мерките за повишаване на заетостта и намаляване на безработицата сред младежите и хората над 55 години, които имат проблеми да се реализират на пазара на труда. Той посочи, че безработицата в България е 6,4%, докато средното й равнище в ЕС е 7,9%.

Заместник-министър Петрова коментира, че развитието на социалната икономика и социалното предприемачество са сред приоритетите на българското правителство. Тя добави, че Министерството на труда и социалната политика ще организира конференция на високо ниво по тези теми в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извън закона

    10 0 Отговор
    Нормално всеки от министрите иска да си увеличи доходите хахах ))) нали за това са се хванали на хорото... някой ще се жертват с оставки други с друго но общо взето цялата групировка си вдига доходите !!!
  • 2 НАДЯВАЙ СЕ Х НА ПИЯНИ ЖЕНИ !

    11 1 Отговор
    ИКОНОМИЧЕСКИ, ДЪРЖАВАТА НИ Е ЖИВ ТРУП ! ЖИВЕЕМ НА ЗАЕМИ И СМЕ ЗАБОРЧНЯЛИ ДО БЕЗУМИЕ ! НИЕ САДИМ НА КЛОН ПОДЛЕЖАЩ ЗА РЯЗАНЕ НО ПРАВИМ ПЛАНОВЕ ЗА ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ. УМНО СЕЛО ОТ Д. ДОНЕВ.
  • 3 gnida

    8 1 Отговор
    Не ви вярвам!
  • 4 Гостенин

    7 0 Отговор
    И аз не ви вярвам.Т.е вярвах ,че не крадете ама???
  • 5 Жужу

    9 0 Отговор
    Г-н Петков, това, с увеличение на доходите на повечето хора тук е лъжа. Ето, погледнете "паритета", на повечето хора - цена стоки и услуги към доход на глава - не броим мафиоти олигарси на власт и зад кадър! Цената на телефонни и нет услуги, цени на яйца и други стоки от първа необходимост са Ъп. Вие вдигнете пенсии и заплати с няколко лева, търговците одерат кожите с повишение цените и ефекта си е нулев като идея. За какви повишения говорите тогава? Например цената на яйцата е скочила с 20 и горе %. Тук ценообразуването е монополистично олигархично и става от централизиран монопол, а дребните производители и търговци се нагажзат и вдигат и те. Как ще увеличите доходите ни, след като цените скачат и обират мижавото повишение? На практика то не компенсира с нищо. В тази държава, задкулисието ни геноцидира и от политически кресла и от мафията зад кадър. Как на практика ще повишите паритета, на населението, след като олигархичния рекет монопол го игнорира за броени часове с вдигане на цени?Това ваше желание е само утопия и нереално. За какво повишение на доходите говорите, след като и с по-високата заплата и пенсия не можеш да си купиш повече от същите стоки и услуги? Мафията тук проваля и от парламента и от монополи всяко добро начинание. Кой и как ще я спре и накаже? ????
  • 6 Някой

    1 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През първото полугодие на 2017 г. средната заплата в България се е увеличила с 10% в сравнение със същия период на миналата година.
    Въпреки усилията на правителството.
  • 7 Хомофоб

    5 0 Отговор
    Заглавието не е пълно. Трябва да звучи така: Петков: Политиката ни е насочена към увеличаване на доходите... на министри, депутати, съдии, прокурори, цигански помощи, герберастки калинки. Работещият българин да духа супата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове