Last news in Fakti

13 Ноември, 2017 09:02 7 396 35

22-годишна отстреля 100-килограмов глиган в Монтанско

  • ловджийка-
  • глиган-
  • монтанско

Момичето работи като търговски представител

Момиче, нарамило за първа година ловна пушка заедно с мъжете, повали двойно по-тежък от него глиган в горите край Монтана, съобщи "Булнюз".

Неравната схватка се е разиграла в гъсталаците над село Горно Церовене. 22-годишната Кристина Живкова излязла на лов за диви свине с мъжете от местната дружинка и застанала на пусия в местността "Неволкево".

След като гоначите пуснали кучетата из шубраците, млад нерез изскочил на съседната до момичето засада. Ловецът Недялко Йорданов стрелял по прасето, но само го ранил. Кристина взела глигана на мушка и го покосила с изстрел на "Ижовката" си.

Прасето е към 100 кила, а Кристина само 50, но не се уплаши, ще стане добър ловец!", коментираха опитни ловджии.

Младата ловджийка е търговски представител и кръстосва по пет дни в седмицата с автомобил Северозападна България. А в почивните дни облича камуфлажа и тръгва към горите. Любовта към лова и общуването с природата у нея запалил още от детските години баща й Светослав, сподели Кристина Живкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    59 2 Отговор
    "Неравната схватка" - в смисъл, че глиганът не си е бил взел пушката и дивите зайци, обучени да преследват гончета?
  • 2 Петко

    29 3 Отговор
    На 22 и търговски представител? Глей ти!

    Коментиран от #9

  • 3 гърмян заек

    12 7 Отговор
    Оня го ранил, пък тя го била доубила и вече голямата новина. Знаем и как се става ловец между другото и как се взема тапиь за такъв. Връзки, много връзки, пари и трябва някой да се откаже от ловната дружинка или умре, за да може да му заеме някой мястото. А тази ИЖ-жовка, това момиче как го държи и стреля с бренеке не ми е съвсем ясно. Да не са и направили олекотен модел или да е слага на четал, като стреля. А и отката общо взето доста здраво ще е разклати или направо събори. Както и да е браво на "ловджийката"!

    Коментиран от #18

  • 4 АйСтигаВе

    28 0 Отговор
    "Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов" - Бисмарк. Отстрелях мастодонт 2002 г. оцелял в Родопите като по чудо и още в наше село от 2 400 жители ядем от него ::)) :Д
  • 5 НеуморнатаЮтка

    8 12 Отговор
    5 дни в седмицата кръстосва северозапада, а събота и недяля става авджийка. Да седи на стол цяла седмица и хобито да и е това, еди-речи, ама цяла седмица да се е утрепала от път и с кеф уикенда да изследва шубраците, някак си ми е странно.
  • 6 Ицака

    18 14 Отговор
    Браво на девойката,
    всички които пишат тези коментари само може да и завиждате.
    Недейте да злобеете толкова много!!!!!
  • 7 jullliann72

    4 8 Отговор
    Евалата на мацето,нема лошо.Само дето ранения глиган е доста по-агресивен от здравия,но и по-бавен и слаб.А пибула въобще не е ловен пес.
  • 8 ганьо глигана

    34 6 Отговор
    Пълна изродия е да трепеш животни, всеки полуидиот може да убие животно с оръжие в ръка.
    Не знам, какъв кеф им доставя на тия "хора", да отидат в гората и да застрелят нищо неподозиращо животно, това си е форма на садизъм и жестокост и въобще не е повод за хвалба.
    Всеки "ловец" има нужда от психолог или психиатър.

    Коментиран от #10

  • 9 Бесен Язовец

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Петко":

    На тате у фирмата, то ловец не се става толкова лесно някой е бутнал някой лев тук там та комплексарката да се почуства по голяма жена с чифтето и да има по ,,терикатски " снимки у фейса
  • 10 Скорпион29

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "ганьо глигана":

    Комплексари задоволство от убийството лалки атрибути в гащите при жените обаче ???.
  • 11 Мразим ловджии

    22 5 Отговор
    Т'ва ловджиите са гадна порода....

    Коментиран от #24

  • 12 dr6cfvtgbuhinj

    8 22 Отговор
    ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е ЛОВЕЦ И НЕМА ВЪТЪК ДА УБИЕ ДИВО ПРАСЕ ИЛИ СКИТАЩО КУЧЕ Е ЗА ПСИХИАТЪР ЗАЩОТО ЛОВЦИТЕ МИНАВАТ НА ПСИХИАТЪР ПО ЗАКОН ПРЕЗ 5 ГОДИНИ.
    БРАВО НА МАЦКАТА ТЯ Е МЕЧТА ЗА ВСЯКА ДРУЖИНА.
    .
  • 13 Прецедатела на дружинката

    15 8 Отговор
    Она идва на лов да се налюска и после да си натъпче суджуците на ловците у сурата. Ей тоя северозападнал район диви прости селяни нищо не става и от жените ви
  • 14 Гост

    24 4 Отговор
    Много добре си общува с природата - убива я. Иначе ловците са голяма работа, няма да преживеят ако не убият беззащитно животно. Тия които се гледат за месо, не ги броя, а и никой не се хвали, че е заклал 200 прасета в кланницата.
  • 15 Пазарен Либерализатор

    7 10 Отговор
    Браво, те това е жена с хъс, а не някаква напудрена чалгарка, дето рязнася кофи с помия да храни уличните мастии.
  • 16 ИВАН

    21 2 Отговор
    Нормално е това момиче да си ражда и гледа децата, а не да трепе беззащитни животни и да се тика между мъжете комплексари.
  • 17 тъпо много тъпо

    16 1 Отговор
    От колко години ходя от време на време по балкана на разходка, на пикник или за гъби и диво животно, ако щете ми вярвайте не съм виждал, даже и заек.
    Време е ловът на диви животни да бъде забранен, а дивите селяни, които ги избиват да си намерят друго занимание.
  • 18 Шпек Салам Народен

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "гърмян заек":

    Личи си,че хабер си нямаш нито от лов,нито от оръжие,което обаче не ти пречи да се цепиш в теми,където си гола вода. Типик Булгар...
  • 19 MasterBoy

    13 1 Отговор
    Ами ако "100-килограмов глиган беше изял 22-годишна"? Като и се стреля по животни да си гръмне кучето
  • 20 bob

    9 3 Отговор
    за Монтана и Враца е нормално!!!! Там е трагедия!!!!
  • 21 KROMAZON

    17 2 Отговор
    Да убиеш животно, за да не умреш от глад, това го разбирам, ама да убиваш за удоволствие.........
  • 22 евала

    7 10 Отговор
    Познавам лично Криси, и мога да потвърдя, че всичко, което е написано е вярно. Тя още от ученическа възраст ходеше с баща си на лов, докато например брат и, не го влече, но тя наистина в ловния сезон почти всяка седмица е на лов.
  • 23 Антиловец

    14 4 Отговор
    Има нещо сбъркано в това да позираш усмихнат до убито от теб животно. Колко горд можеш да си, след като си станал убиец на беззащитна горска твар. Ще го превърнеш в кюфтета и суджуци, а гората ще продължи да осиротява. Погубваме природата, това е.
    Тази мома може по друг начин да покаже любовта си към нея.
  • 24 Сеан

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Мразим ловджии":

    Много си краен? Аз не съм ловец и не бих тръгнал да убивам животно за кеф и трофеи. Но ако нападне селото глутница вълци, гладни мечка с мечета и това се случва често, тогава няма ли да се радваш, ако някой те отърве от тях? Не мисля, че убийството на звяр, при определени условия е грях. В стари времена, нещата са били по-справедливи - вървиш си с оръжието и ако те нападне звяр се защитаваш. Ала сега не можеш ако не си ловджия да носиш огнестрелно, а пък копие едва ли ще мъкнеш постоянно с теб...не е удобно. Крайното отрицание на тия неща не винаги е за добро... Ще ми е любопитно, ако срещнеш избягал лъв или тигър от клетка и се озовеш лице в лице и той е ядосан и се насочи към теб, за да скочи отгоре ти, но в тоя момент някой го застреля как ли би категоризирал стрелеца? Едва ли би го нарекъл луд, или гадна порода? Има цели села в джунглите, които са нападани от леопарди, гладни лъвове и тигри- то тигрите вече яко намаляха от бракониери. Там нещата са под друг ъгъл. Мини нощем без оръжие през горите в Родопите, когато вият вълци и чакали, повечето са чакали, но и вълци има и ще е готино да се види лицето ти на сутринта....!

    Коментиран от #25

  • 25 чистача

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "Сеан":

    Пич, едно е да убиеш помияр, който напада хора в градовете, вълк, който напада кошарите и овцете, кръвождана мечка, която атакува хора и животни и е опасна, ама да убиваш животно, което нищо не ти е направило и се разхожда спокойно в гората, хапва си жълъди и гледа малоумно, ей това е жива простотия и слабоумие.
    За това не останаха вече животни в гората, щото разни "герои" ги избиват за кеф. Глигана просто си живее в гората кротко, докато жадната за кръв дружинка не го е издебнала да му тегли куршума! На всичкото и отгоре ловджийката се хили мазно и се гордее с постъпката си, че теглила куршума на горкото животно. Комплексарска история!

    Коментиран от #27, #28

  • 26 ААА

    3 10 Отговор
    Браво и честито на колежката , дълги години здраве и слука. Само колегите да не и дават да извади тя жлезите(белите бъбреци) , щото като ги погледне и ги сравни с тези на своя приятел , направо ще го остави.
  • 27 Ловеца

    2 8 Отговор

    До коментар #25 от "чистача":

    Виждал ли си глиган наживо? Това свирепо прасе всява ужас дори у мечката и тя дори с мечета ще го заобиколи. Нанася пакости всякакви, а вълците го ловуват в караен случай, защото после има умрели.Това не ти е свинята за коледа...

    Коментиран от #29

  • 28 ААА

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "чистача":

    Пич хабер си нямаш . Дивото прасе е като плевел размножава се страшно бързо . Мори го само болест , като чума по прасетата . Скоро не е имало такава, и популацията е застрашително нараснала и , ако продължава с тези темпове след 10-тина години ,няма да се събира реколта , и ще започнат да влизат в градовете. Вчера през мен минаха няколко майки с над 40 прасета.

    Коментиран от #30

  • 29 чистача

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ловеца":

    Ами как да видя жив глиган, като ги избивате брутално. Досега не съм чул глиган да е напднал и убил човек в гората, а не съм на 5 годинки, така, че ти страшни истории ги разправяй на бабичките в махалата.
    "Свирепо" прасе става, като го раниш, животното се бори за живота си.
    Абсолютни комплексари сте ловджиите, взимате пушките и гърмите по безобидните диви животни. Като искаш да убиваш си отгелдай няколко прасета и ги заколи по Коледа, не да ходиш из гората да дябиш заблудените глигани.
  • 30 чистача

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "ААА":

    Дааа, вЕрвам ти, в гората е пълно с глигани, толкова са много, че един не съм видял досега, а не съм толкова малък.
    Значи помиярите в градовете се разхождат необезпокоявани, ама глиганите не могат?
    Размножили се малко и сега гледайте да ги избиете, браво.

    Коментиран от #31

  • 31 ААА

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "чистача":

    Като ходиш денем по утъпкани пътеки, няма да ги видиш.
  • 32 Баста

    4 2 Отговор
    Евала на момичето,че на 22 вече се е научила да убива животни..........................„Чл. 325б. (1) Който "противозаконно" умишлено умъртви животно, се наказва с лишаване от свобода до една година и с глоба от хиляда до три хиляди лева.

    Коментиран от #34

  • 33 Патето Яки

    0 0 Отговор
    22-годишна отстреля............

    Това прасе е русофоб и падна първа жертва на призива....за отстрелване....
  • 34 Шпек Салам Народен

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Баста":

    Умник,животното не е убито противозаконно.
  • 35 асен Димитров

    1 0 Отговор
    така като я гледам може да отнесе едно ,,бренеке,,м/у крачетата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове