Last news in Fakti

25 Февруари, 2018 16:15 2 281 14

БСП готви скандална Позиция за 3 март

  • бсп-
  • позиция-
  • 3-ти март

БСП настоява МС да изготви поетапен план за пълна отмяна на санкциите наложени от ЕС на Русия и това да се превърне в акцент на българското европредседателство, пише Faktor.bg. Освен това червената партия иска депутати от руската Дума да пътуват свободно в страни от ЕС, като БСП предлагала на Русия да извади от забранителните си списъци европейски политици.

Националният съвет на червената партия настоява и правителството да предприеме конкретни мерки за подобряване на двустранното сътрудничество с Русия - политическо и икономическо. Тези претенции столетницата е формулирала в специална Позиция във връзка със 140-годишнината от Руско-турската война и отношенията България-Русия.

Вчера на проведения Национален съвет на БСП в столицата е бил разглеждан проект за Позиция, която предстои да бъде приета. Faktor.bg получи от свои източници копие от този скандален документ. Много от членовете на партийния форум вътрешно не били съгласни със скандалните формулировки и тези, но в партията витае страх при несъгласие с политиката на Корнелия Нинова.

Обсъжданата Позиция е поредното красноречиво доказателство, че наследниците на комунистическата партия искат без основание да използват и превърнат България в троянски кон на Кремъл и да дестабилизират страната в този важен етап от европейската й перспектива.

В Позицията социалистите отново твърдят, че от санкциите на ЕС срещу Русия страната ни търпи огромни загуби. Правителството е обвинено, че е удължило санкциите срещу Кремъл до юли 2018 г. и води политика само с ЕС. А БСП била последователна и искала тяхното категорично отпадане.

Според социалистите имало политици, които се опитвали да омаловажават или подменят историческите факти около Руско-Турската война, но Плевен и Шипка били в сърцата на всички българи. Скандалната Позиция, с която БСП възнамерява да облъчи обществото в навечерието на 3 март, е поредната смесица от полуистини, откровени лъжи, манипулации и огромна доза лицемерие. Няма съмнение, че родните социалисти, достойни наследници на комунистите, са отново активирани от Кремъл, а целта е компрометиране на България и изваждането и от ЕС.

Тактиката явно ще бъде същата, както след юни 1941 г. – подривна дейност и клатене на държавата с всички средства. Премълчаните истини Първо, хората на другарката Нинова в Позицията не обелват и дума, че тези санкции срещу Русия са следствие от окупирането и анексирането на Крим, от терористичните действия срещу райони на Украйна, заради неспазване на Минските споразумени и агресивната им политика и хибридна война срещу независими съседни държави, Балканите и Стария континент. Русия отказва да се съобразява с международното право и иска да налага силово свои правила и зони на влияние. Това е разбирането на българското правителство, подкрепяйки санкциите на ЕС. За тези истини обаче наричащите се български социалисти не обелват и дума, представяйки Русия като невинна жертва на някакъв международен заговор, който е осъществен и с българско участие.

Днес БСП и ръководството й се представят за най-верните и ревностни бранители на Русия, водили последователна политика за отпадане на санкциите – а мълчат пред електората си и подминават факта, че правителството на Пламен Орешарски през март и юли 2014 година също прие и потвърди санкциите срещу Кремъл. Нима позитанци са забравили, че това правителство беше тяхно и сляпо изпълняваше политиките на БСП. Защо тогава не се противопоставиха на санкциите и не ги осъдиха - имаха и власт и гласове да вземат решение удобно за Москва?

Политическото лицемерие в БСП винаги е било гръбнак на партията им. Както днес екипът на Нинова мълчи за дадената от БСП през 2001 г. оценка, че работническо-мениджърската приватизация е разбойническа, така се правят и на „дебили” за политиката на Орешарски. В проекта за Позиция БСП цинчно прокарва и пореден опит за разделяне на нацията и дори за противопоставянето й и то на връх националния празник 3 март. Хората на Нинова смятат, че той е само техен и могат да го ползват манипулативно за нечестните си политики и домогвания. Никой не омаловажава и не подменя историческите факти, довели до освобождението на България.

Проблемът е, че съвременният българин иска обективна история за своята свобода, без митове и лъжи, с каквито са пълни учебниците ни. И Шипка, и Плевен са част от нашата идентичност, но обществото няма нужда БСП да му бъде посредник, когато говори за съдбовни моменти от миналото. В проекта за Позиция, претендиращата за българска, БСП казва, че 2018 г. ще мине под знака на Руско-Турската война, но и дума не обелват, че това е войната за освобождението на българите.

По тази логика БСП да признаят – на 3 март годишнина от поредната руско-турската война ли ще честват или Освобождението на България? Коментарът е излишен, а безродието не се лекува!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СссереМ

    33 9 Отговор
    Браво за статията но това клатене продължава вече 28 години, това е самата истина. Всички трябваше вече да са в затвора, а БСП-БКП трябваше да се забрани със закон.
  • 3 Гого

    22 26 Отговор
    Между другото по времето на соца в историята пишеше,че Руско-Турската война за нас е освободителна,което никой не може да отрече.А какво пише по този повод в сегашните учебници по история?
    Едва ли не ни побратимиха с турците.
    Що се отнася до Русия,аз съм съгласен с Нинова и следва да се подобрят отношенията между нас и да се настоява за отмяна на санкциите.При това не симпатизирам на БСП,нито на Герб или ДПС.
  • 4 Евала

    9 14 Отговор
    г-жо Атанасова Вашето творение е ярък пример за промиване на мозъци!Чрез тиражиране на полуистини и не толкова.За Орешарски,ако сте забравила- той беше подкрепен от социалистите като Експерт по финанси.Но никога публично не е заявявал съпричастност към социалистите.Интересно освен тъмни очила,око носите и тежък шал около главата си дали няма да сте още по-загадъчна и интригуваща?
  • 5 Бай Кольо

    17 13 Отговор
    Страшни предатели са това комунягите и то открай време , само забрана на тази терористична групировка и затвор за да ни се оправи държавата !
  • 6 БСП

    15 12 Отговор
    Всичко в БСП е лъжа, дори и името. Тя не е Българска, а руска защото винаги е защитавала руските интереси, не е Социалистическа а партия на едрия капитал и защитава неговите интереси и не е Партия а организирана престъпна група за грабеж на националното богатство.
  • 7 БСПто се е объркало

    10 11 Отговор
    Русия през 1878 и 2018 са различни неща. През 1878 - там са били Украйна, Молдова, Финландия, Беларус и много други. На власт е бил Александър II. Сега е Путин, воювал в Грузия, нарушил международните закони с окопирането на Крим и воденето на подмолна война в Донбас. Така че благодарността към Александър II (ако приемем, че той също не си е търсил негови изгоди) не може да се прехвърля към Путин. Тала че БСП да решат дали са бъларска партия или руска, ако е руска, то тя е забранена от Конституцията.
  • 8 Партийци

    4 11 Отговор
    Партийци от всички партии съединявайте се! Ето това е обедителната линия между БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака, Патриоти и други. Любовта към парите. С малко пари от Москва всичките се продават. Народът е лесен за заблуждаване, че Русия (и СССР) ни е била приятел на всяка цена. Никога не е било така. Жалко за народа. Който не верва да погледне в тефтерчето на Левски
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Васил Левски

    7 7 Отговор
    БКП-БСП-ДПС са руски партии и членовете и са Национални Предатели!:)Комунизма е обречен още с раждането си и ТЕ са обречени на духовна нищета!Тяхното място е в калта на Историята!Злото никога не побеждава!:):):)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ИВАН

    6 4 Отговор
    Хм, доста тенденциозна статия - дестабилизация и т.н. ... а с кои от великите сили да е приятел българския славянски народ, с еврогейците, с краварите, или изродените ингилизи .... до сърцето на българина, най близо е русина ... и недейте да се пенявите приятели, а се обединявайте, братя българи :)))
  • 14 ПЕЕВ

    6 3 Отговор
    ПОЖЕЛАМ НА БСП НА 3 МАРТ ДА СЕ КАЧАТ НА ЧИНИЯТА ОТ БУЗЛУДЖА И НИКОГА ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ВЕЧЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове