Last news in Fakti

4 Март, 2018 08:55 11 071 25

Млада жена преживя кошмар заради таксиджия

  • жена-
  • таксиджия-
  • такси

Млада софиянка се оплака от случка, която е преживяла в нощта на 1-и срещу 2-ри март. Тя се прибирала късно вечерта, около 23:00 в минусовите температури в столицата и решила да хване такси. Грешка, която дълго време ще помни, пише "Флагман".

„След като се разотидохме от заведението, в което се бяхме събрали и, което се намира до метростанция „Сердика“, реших да хвана такси, защото времето беше меко казано студено. Поглеждам цената – приемлива е и си казвам дестинацията. Грешката ми беше, че не погледнах за останалите важни за таксиметровия бизнес принадлежности“, разказва младата жена, която настоя да запази анонимността си.

Когато пристигат на дестинацията след 15-минутно, изпълнено с мълчание пътуване, тя плаща, прибира рестото в джоба, но на излизане чантата й остава на седалката. В момента в който тя затваря вратата, разбира за грешката си и понечва да отвори и да си прибере собствността. Само че е късно – таксиджията с мръсна газ отпрашва в нощта.

„В чантата имаше портмоне с лични документи, дебитна карта, смартфон... обща стойност около 300 лева. Не е за парите. Можеше да е много по-зле. Добре, чантата, която имаш от десети клас и все още изглежда като нова - хубава, черна, с метални дръжки, е изчезнала безвъзвратно, заедно със смартфона, без който не можеш. Загубил си и личната карта, но снимката ти там е гадна, затова – бонус. Имаш възможност да си издадеш нова. Дебитната карта също е загубена, но вътре няма пари. Представям си как човекът е потрил доволно ръце, и си е казал „ ей сега ще й е** майката на тази, налазих хубав „бакшиш“, но е останал с леко остарял смартфон, 40 лева и пръст в устата“, довършва софиянката, на която се наложило да предприеме всички методи за предпазване от допълнителни щети – блокиране на СИМ карта, блокиране на дебитна карта, подаване на заявления за нови лични документи и отделено много време.

Крайният резултат – една напълно провалена нощ, сън в рамките на 3-4 часа, невъзможност за присъствие на работа на следващия ден и излишни нерви.

Защото един бакшиш решил, че е ударил джакпота, открадвайки чантата на жена.

„За да си спестите всичко това, което аз преживях, още като хванете такси, запишете или запомнете номера му. Уверете се, че има работещ апарат и не е „копърка“. Най-важното – пазете си личните вещи, защото този човек, ако беше нормален, щеше да види чантата, да спре и да ми я върне. Не всички таксиметрови шофьори са такива, но тези от тях, които са, петнят името на цялата професия. Срамота е“, жалва се младата жена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диспечер

    87 12 Отговор
    Затуй, такси само по телефона, особено вечер. Пък най-важното е, да не си тъпа почерпена патка.

    Коментиран от #19

  • 2 смях и сълзи

    22 52 Отговор
    Aко беше посФирила на саксофон, можеше и некой лев да изкара!

    Коментиран от #4

  • 3 гощо

    51 8 Отговор
    Бакшишите са диагноза!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    47 6 Отговор
    В София има много камери. Дамата знае в колко часа и от къде е тръгнала. Знае и маршрута по който е минала. Просто минава пак по същия маршрут и вижда къде има камери. Останалото е лесно, и алчното тъпо парче е разкрито.
  • 7 Алко

    38 30 Отговор
    Бакшиша е виновен, че си тъпа пияна патка.

    Коментиран от #20

  • 8 Алко

    42 16 Отговор
    Вие малоумници ли сте. Бакшиша не слиза да проверява след всеки клиент кой какво е забравил. Тои си взима парите и тръгва за нов курс. Следващият клиент е крадеца, защото не е казал че пияната патка си е забравила чантата. И русата тиква.
  • 9 Алко

    42 10 Отговор
    И аз същата вечер пътувах с такси, и бях с багаж, но мен бакшиша не ми открадна чантата защото макар и преуморена от 12 часова смяна си прибрх багажа. И не обвинявам никой за моите грешки.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бакшиш

    32 4 Отговор
    Това е измислена история. Таксиджията когато е тръгнал от мястото тя защото не е записала номера?? Или се е сетила чак когато се е прибрала и по лесно е да се обвени таксито..

    Коментиран от #13

  • 12 The TRAPPER

    43 2 Отговор
    Извод , - Мъже, не пускайте жените си навън сами , - опасно е ! Моята жена вчера забрави детето в мола!
  • 13 Алко

    15 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бакшиш":

    Защото е блондинка и е забравила номера докато си намери писалката да го запише на входната врата.
  • 14 Марко

    22 1 Отговор
    Версията на младата дама е, меко казано, проблемна. Ако тя е разбрала за забравената чанта още в момента на слизането си, а шофьорът се е измъкнал под носа й, се не би имало проблем да види и запише номера на таксито. Много вероятно е оплакващата се да е установила липсата чак в дома си, а след това - типично поведение на вилнееща озлобена жена.
    Това, че момичето очевидно послъгва, разбира се не е оправдание за шофьора, който не й е върнал чантата! Долнопробна история отвсякъде...
  • 15 Дикембе Мутомбо

    15 0 Отговор
    Кошмар? Викам си опитал е да й направи нещо, то какво било...

    Тази история ми напомня на онази с висулките. Преекспонират се нещата.

    Като няма други новини, така става.
  • 16 Шишо

    1 1 Отговор
    Проблем
  • 17 Мартин

    22 0 Отговор
    Аз съм имал такъв случай само че ми пада портфейла при слизането предполагам,за липсата му разбрах след да речем 2 часа😃след което звъннах на таксиметровата компания и те ме свързаха със шофьора след което човека е проверил и го е намерил от страни до седалката и моментално ми го докара въпреки че след мен е возил и други клиенти и преспокойно можеше да каже че го няма и сигорно го е видял някай от следващите клиенти .А в портфейла имаше документи дебитна карта с 3000 бона в нея и около 800 кеш от тогава се возя само при него
  • 18 гост

    25 0 Отговор
    Баща ми е на 67 години и работи като такси от 7 години в София , защото не може да си намери друга работа , никой не го иска защото бил стар . Професионален шофьор и цял живот е карал тирове. Знаете ли колко пъти е обиран и завличан от такива клиенти нощно време. Както има таксиджии цигани и отрепки , така има и много клиенти отрепки. Така ,че не трябва всички да ги слагате под общ знаменател.
    А тая госпожа дали веднага се е сетила ,че си е забравила чантата или се е прибрала пияна и на другия ден се е осъзнала ,че я е загубила някъде само тя си знае. Не ми се вярва да е отпрашил под носа и , поне щеше да му запомни номера. А тя явно не е.

    Коментиран от #22

  • 19 Камагра

    1 16 Отговор

    До коментар #1 от "диспечер":

    Ти си долнопробен материал, може би бакшиш ? Бакшишче ли си а ?
  • 20 Камагра

    4 14 Отговор

    До коментар #7 от "Алко":

    Бакшиша е най-лошият материал, не ромите а бакшишите !!!
  • 21 Батката

    16 2 Отговор
    Тази кака сигурна ли е че изобщо си е забравила принадлежностите в таксито, или не иска да казва на близките си къде е била и какво е правила?!
  • 22 от народа

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    да колега прав си има и много съвестни хора който по една или друга причина карат таксиметрови автомобили което далеч все пак не е престъпление така да се каже а това че има и измет който също карат е друга тема
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 qqq

    0 0 Отговор
    ТУПКА СМОТАНА!
  • 25 Бакша

    0 0 Отговор
    Изисквайте касов бон то единството доказателство че сте се возили и ваше алиби ЧЕ сте били там въз основа на което вие си плащате изминати километри престой явно не сте била достатъчно трезва поръчате такси Защото всички хора се возят в фирмени таксита
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове