11 Март, 2018 20:28 9 210 43

Проф. Божидар Димитров: Русия е мечка, България - буболечка

  • божидар димитров-
  • корнелия нинова-
  • владимир путин-
  • русия
Проф. Божидар Димитров: Русия е мечка, България - буболечка - 1

„Хора на висока и средна позиция в БСП сериозно се замислят дари Корнелия Нинова не е в таен сговор с Бойко Борисов да работи да разсипе БСП. За всеки случай това се говори“. Това каза пред "Канал 3" историкът проф. Божидар Димитров.

"Аз бях член на Висшия съвет на БСП, когато там се появи Корнелия Нинова. "Но тя не е член на БСП, как ще е във Висшия съвет", питаше тогава Антон Кутев, той е от махалата. Той беше най-възмутеният от всички, а сега е солта*ак на Нинова", поясни Божидар Димитров.

Запитан каква реакция очаква от политиците ни при сигурното преизбиране на Владимир Путин за президент на Русия идната неделя, професорът каза: "Те знаят това от 2-3 години и съответно са се подготвили.

„Бойко се движи по линията на цар Борис III - Русия е една голяма мечка, а ние - буболечка, и мечката дори да не иска да ни направи нещо, може да ни смачка", подчерта историкът, който припомни, че износът ни за Русия е скочил 4 пъти.

Проф. Димитров, който е начело на професорско движение за президентска република "Кан Кубрат", призова настоящия държавен глава Румен Радев да не се меси в политиката. "И е време да свикне, че е само една протоколна фигура и да не се меси в политиката, както ужасно му се иска. Ако не, да основе една партия и да се бори за повече правомощия, да се меси в политиката и тъй нататък. А сега да стои мирно, когато вдигат знамена, и да не се бърка в неща, които не са негова работа", подчерта проф. Димитров.

Според него в сегашния си вид българското президентство е нещо излишно. "В момента президентството харчи пари, нищо не решава - цялата институция. Важни са институциите и хората начело на тях, които вземат решения - в президентството не могат да вземат нито едно решение, освен да гласуват вето на някой закон, който след седмици отново се прегласува", обобщи Божидар Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Модев

    66 48 Отговор
    Валери Симеонов ни го набута хубаво, сега да видим как ще "изгладят" нещата
  • 2 патриотъ

    91 27 Отговор
    Крайно време е да преминем към президентско управление на страната,защото парламентарното е пълна катастрофа.В това подкрепям професор Димитров и съм за референдум!

    Коментиран от #4, #28

  • 3 Муахаха

    48 61 Отговор
    Божо, беги в лудницата! Президенто убаво му го каза на корумпирания поп! А Валерката го закопа
  • 4 кРиЕтАиЛчИеСнТ

    31 54 Отговор

    До коментар #2 от "патриотъ":

    И аз харесвам патриотите и особенно Валери за прямотата и смелоста му, но президентска република е много хазартно - представи си някой като Жорж Ганчев или Жириновски като президент и ще разбереш за какво говоря.
    Демокрацията се крепи на мнозинството и то трябва да взема важните решения.

    Коментиран от #9

  • 5 СТ.ВАСИЛЕВ

    27 28 Отговор
    Гледох хо.едвам ходи.изкукуригал е.
  • 6 В е л и к и я

    50 42 Отговор
    Да ама буболечката като влезне в г.за на мечката на последната и се стъжва живота...
  • 7 tost

    24 19 Отговор
    Какво става когато мечката настъпи буболечката?

    Коментиран от #15

  • 8 Голем смях

    41 39 Отговор
    Докато има такива простаци ,които да се гаврят с Родината си и да я сравняват с бубулечка ,няма да има управия.България е пчела и част от един голям кошер от който бягат и мечките ,когато пчелите започнат да жилят.А за този псевдоисторик и простак каквото гнусно да кажете ще е вярно.Не е вярно само че повръща след пиене.

    Коментиран от #41

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Историк

    33 39 Отговор
    Божо е стара и изкукуригала руска подлога.
  • 11 Име"(Като прост)

    30 30 Отговор
    Мечка, ама от цирка, буболечка, ама скарабей, агент Димитроff!
  • 12 Тоя Божу втори Плевню

    43 8 Отговор
    Президента си е много добре, малко не се вписва между останалите политици, щото не е подло лекенце -кариерисче , но точно от това имаме нужда.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост16

    8 7 Отговор
    да....може би не трябва изобщо да му обръщаме внимание....времето му отдавна е отминало....а и като историк лъже много....щом на Кубрат продължава да го титулува кан вместо Цар(княз- владетел)както пише навсякъде в текстовете....
  • 18 гост16

    14 5 Отговор
    Всеки е свободен сам да се определи ...който иска буболечка, който иска п- ка....но няма как да определя другите и да им го налага...това казва конституцията....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост16

    15 3 Отговор
    да обиждаш държавата и гражданите....и после да искаш да ги управляваш....не е викак почтенно и коректно поведение...
  • 22 гост16

    12 1 Отговор
    да обиждаш държавата и гражданите....и после да искаш да ги управляваш....не е викак почтенно и коректно поведение...
  • 23 Ювиги

    10 5 Отговор
    Щом е мечка а не мечок, значи е женска! Онзи виц нали го знаете за момъка и мечката....дето от благодарност му носела мед!
  • 24 Евросъюза

    20 7 Отговор
    Преди ни беше виновен Съветския съюз, сега Евросъюзза. Да не стане така, че Руската федерация да ни е виновна Все някой вънщен ни е виновен. А после се оказва, че истински виновен е Някой Некадърник Наш (п Валери Петров). То политиката се напълни с ННН. Като почнеш от Борисов и свършиш с Нинова. Този чичка иска да покаже, че и да си професор не е гаранция, че не си ННН. Както видяхме, Русия, Украйна, Беларус, азиатските републики са все президентски републики и все са зле. Някои особено много. Така че тази идея да си я. Важното е дали се спазват законите. А у нас определено не се спазват.

    Коментиран от #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Калоян

    19 5 Отговор
    В никакъв случай само президентско управление.
    Справка Роска Плевнелиева!
    Просто трябва да се разширят првомощията на президента така, че да има възможност да участва в политиките на страната по-активно!
    А че Корни е в съглашение с Боко и двамата се управляват от кабалкраварското посолство на САЩ е повече от очевидно.
    Нека не забравяме, че при изборът и за прецедатела на партията не вдигна кой да е пръст а показалец и среден във форната на V.
    За символа справка САЩ, а за по-недосетловите СДС.

    Целта е не просто БСП да изчезне, а ГЕРБ и БСП да се слеят, но дали ще са с ново име не мога да се ангажирам.

    Като републиканодемократическата партия във фашистките САЩ.
    Една партия, но, за да има драма пред електората и пред света, представяйки се за демократична държава(стига бе) се казава че има републиканци и демократи! Е това е демокрация. Вие какво си мислехте, че е само власт на олигатхията!

    Коментиран от #39

  • 27 vasik atanasova

    12 3 Отговор
    ГЛЕДАЙ СИ СТАРИНИТЕ И БОЛЕСТИТЕ НЕ СЕ ВРИ В ПОЛИТИКАТА
    ТОВА Е МРЪСНА РАБОТА
  • 28 Bahti

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "патриотъ":

    Е... То и сега е диктатура просто да направим тиквата цар на галактиката. Или нема да иаме толко ток? Xaxaxax
  • 29 Димитър Кънев

    11 4 Отговор
    Разбирам злобата на Шишман професора историк и Шишман политик.Злобее защото Радев не играе по свирката на пишман управляващия Борисов.То бива подмазване,че добри и блюдолизство.
  • 30 9723

    5 4 Отговор
    Направи каквото можеше, дадоха ти вьзможност и ти г-н Димитров реши.че си незаменим! Изчезвай от пространството ,пиcна ни от теб! Пречиш!
  • 31 Къртев

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Евросъюза":

    САЩ и Франция, също са президентски републики. Не е проблема в управлението и вида. Проблема е в управляващите и хората над управляващите.
  • 32 solaris

    7 2 Отговор
    приятелката ми е рускиня.казами 4е това е нее първата изцепка на този"идиот".сега и българия ни обяви за враг каза.тожа не трябваше да става
  • 33 fobos

    9 3 Отговор
    приятеката ми е рускиня.каза 4е това е един"идиот"/патриарха им/направи така 4е и българия ни обяви за враг

    Коментиран от #40

  • 34 Ненужна институция

    6 2 Отговор
    По конституция имаме само президент и вицепрезидент а не една прекомерно раздута президентска институция абсолютно ненужно дублираща изпълнителната власт. За всичко това плащаме всички ние, включително за кабинета, секретарките, сътрудниците и охранителите на шефа на президента - Деси. Вземете пример от сходни по територия, население и сходно президентско управление страни в Европа в които цялата администрация на президентството се състои от 6 до 10 човека. Само ние понеже сме най-богатата държава в Европа им позволяваме добре да си живеят за наша сметка. Хак ни е !!!

    Коментиран от #37

  • 35 ОтличникаОтПсиходиспансера

    7 2 Отговор
    Божо вчера викаше - абе не е имало турско робство а на другия ден вика - който казва че не е имало турско робство е политическа проститутка ... е Божо ти сам си каза какъв си .
  • 36 Андрешко

    7 1 Отговор
    Жалко за Божидар Димитров , от както му взеха директорското място в
    Национален исторически музей , взе да дава фира. Все пак 72 години не са малко , но тепърва да градиш е прекалено , трябва ъпдейт на софта , а тук най вероятно ще говорим за " аз зная и мога всичко " и примери от едно време ...
    ... мечки , буболечки .... на рояци , жалко много жалко
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Сссерем

    2 8 Отговор
    Тоя тъп летец откакто се появи и само в скандали ни забърква,сега пак Борисов трябва да оправя кашата.
  • 39 Дядо

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Калоян":

    БСП и ГЕРБ никога няма да се слеят .Нямат финансова изгода ,а и разделеният народ по лесно се манипулира ! Дядо Божко ще го чакам в Созопол да пием ракия и да си говорим на пенсионерски теми .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ттт

    1 2 Отговор
    Тоя започна да лиже руски задници!!!
  • 43 реалист

    3 1 Отговор
    Тоя кога ще го прибере господ...,що не си гледа пенсията... политическа пеперуда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове