12 Март, 2018 16:01 82 391 37

Нова измама по бензиностанциите?

  • бензиностанция-
  • измама

Съпрузите са абсолютно сигурни, че грешка при връщането на рестото в бензиностанцията не е имало

Нова измама по бензиностанциите? - 1

Прецедент или нов вид измама ? Този въпрос не спира да си задава семейство от Мездра, призовано по най-бързия начин да върне на разсеяна служителка на бензиностанция 20 лева заради станала уж неволна грешка, пише zovnews.com.

Обаждането на личния GSM на съпругата е от мъж, представил се за полицай от ПУ- Дъбника и е от късния следобед в петък – т.е. без да има време да се провери има ли заведена такава жалба от кого и срещу кого.

„Склонна съм да вярвам, че обаждането е от полицай, тъй като колата ни се води на майка ми-инвалид, а я кара съпругът ми. Тези данни ги има единствено в масивите на КАТ. Но по тази логика, защо първо не уведомиха собственицата, а след това и шофьора, след като се твърди, че има запис на камери от бензиностанцията? И откъде полицаите имат моя личен номер?”

Редицата от въпроси се допълва и с още един, защо точно ПУ ”Дъбника”, след като зареждането с гориво на този автомобил, в този ден и час е станало на бензиностанция, която се намира извън юрисдикцията на участъка? Съпрузите са абсолютно сигурни, че грешка при връщането на рестото в бензиностанцията не е имало. Двамата са уважавани хора на авторитетни постове и тези подозрения петнят имената им.

„Убедена съм, че нещо не е наред, но сумата е нищожна, а ние нямаме нито време, нито нерви да правим наше разследване и евентуално да заведем дело”, споделя съпругата.

Ако наистина прецедентът се окаже нов вид измама, нищо чудно и други потърпевши по същия начин да си замълчат за случващото се. Да, сумите не са големи, но… капка по капка. Колкото до „технологията” заради която мездренското семейство е потърпевшо:

В почивните дни около 3 март съпрузите пътуват извън железничарското градче, а на връщане към дома решават да напълнят резервоара. Проблеми на колонките няма, с изключение на това, че обслужващият не успява да „закове” пистолета точно на 30 лв.,а малко под тази сума. На касата мездренчанинът подава на служителката 50 лв.

Следва известно забавяне при връщане на рестото. Първата сума от него е левче и стотинки /с цел закръгляне до 30 лв./, следва още малко бавене в ровене в касовия апарат и чак тогава връщане на банкнота от 20 лв.

Логично, плащащият сметката за гориво прибира рестото си на 2 транша. Именно това му действие е заснето от камерите в бензиностанцията. Макар, че трудно може да се види, какво шофьорът пъха в джоба- стотинки или хартиени банкноти, бензинджийката незнайно в какъв интервал от време „прозряла”, че именно на този клиент е върнала 2 х 20 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тази новина ли сложихте най отгоре

    251 22 Отговор
    Това вече е пълна излагация . Някъде по Мездра си правят номера от селски вечеринки и вие правите новина . Просто не е сериозно

    Коментиран от #26

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Я изкарай Гано

    50 18 Отговор
    Вярно ли? Ай стига ве! Малиии... Те тава е, Ледениката с новия етикет намалена у Кауфа, а те точат от другаде?!? "ПУ"-то да се разбира, че е Врачанскиьо квартал, не ПлевЕнските селА.
    б.а. Главните букви се четат като падане на ударението, по-ефектно е :).

    Аз нали ви казах, да не купувате климатици Хайер от Технополис - боклуци са, ама пълни. Сервиз няма, навярно не подлежат...


    В този стил на журналистика, да споделя, че днес към 10:30 в гр. Горна Оряховица в началото на прохода Арбанаси, над бензиностанцията на Марешки,имаше два полицейски автомобила и други два цивилни - единия жълто Канго на Рено. Възможно е, да са се ударили, да са без винетки или да са краднали нещо сините, утре в бюлетина на МВР ще пишат ако ще има плащане към държавата. Ако плащането е за лична употреба, фонда И аз съм човек, ще изтече между редовете - брали са си коприва. А като извод за всички нас е, че СПЯЩАТА "ХАНКУБРАТ" полиция работи, т.е появи се. Излязоха на светло, то се и постопли...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сам Боха

    92 6 Отговор
    Каква измама е това? Служителката е останала в заблуда и понеже в бг тези 20 лева ще й ги удържат от заплатата, тръгнала да си ги търси. Може пък и да е била права, но не се наемам да гадая. Веднъж зареждах на Лукойл за 50лв. Влязох вътре да си платя и извадих банкнотата. Изчаквах на опашката, когато човекът пред мен си извади картата за отстъпка и се сетих, че не съм си извадил моята. Вадя пак портмонето и изваждам въпросната карта, като без да искам съм прибрал парите обратно. Идва ми реда и забелязвам, че касиера прибира 50лв. Давам му картата и след това той ми казва, че сметката ми е 48,..лв. Казах му добре и си чакам рестото. В това време той ме гледа и чака. Каза, че не съм му дал нищо и започнах да споря. В един момент бъркам в портмонето и си гледам парите там. Чак срам ме хвана, но не беше умишлено. Извиних се на момчето и си тръгнах. Всеки може да направи грешка, може пък водачът да е прибрал 20 лева горница, без да се е усетил...

    Коментиран от #29, #34

  • 6 незнайко

    56 9 Отговор
    Това не е никаква измама и то нова !!! Защо бензиностанция ? Това можа да се случи във всеки магазин ! Ако клиента е прибрал на два пъти рестото това говори лошо за него а за продавача, че не си е отварял очите и е сбъркал ! Няма ли новини от ЧЕЗ, че ни занимавате с кокошкарски истории ???
  • 7 Иоуееееее

    86 7 Отговор
    Кьорав карти не играе има една приказка.
    Като не гледа какво връща, да оди да копа с мотиката. Там нема как да сбърка с 20лв.
  • 8 не на наивността

    62 6 Отговор
    "Жив" опит си е за измама! Кой ще уведомява полиция за 20 лв. пък и те ще се впрегнат моментално да издирват кола, телефон и т.н. за да предупредят за "грашката" ?!?!?! Полицията не си мърда пръста за грабеж от 2000 лв. и за други сериозни престъпления та за някаква грешка от 20 лв. ще се "разтича" и то едва ли не моментално. Замислете се и следвайте логиката а не се поддавайте на гадаене как е станало. Точно при такива силно съмнителни ситуации трябва да сме бдителни, да разсъждаваме трезво и да не се хващаме на номерата на измамниците!

    Коментиран от #20

  • 9 Бай Благой

    31 3 Отговор
    Мен като ме измамиха с цял един лев и като подадох сигнал...казаха да прав сте извиняваме се!!
    Така, че такива номера се правят от разни ловки магазинерки...
  • 10 vasik atanasova

    31 7 Отговор
    НЯКАКВИ ГЛУПОСТИ ЧЕТЕМ ТУКА
    ИНАЧЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ
    НЕ ВРЪЩАТ ДРЕБНИТЕ ВСЕ ГИ ЗАКРЪГЛЯТ
    И ТАКА ЧЕ ДА ТИ Е НЕУДОБНО ДА СИ ГИ ИСКАШ
  • 11 Гост

    17 4 Отговор
    На мене един път ми върна 50лв повече, аз не и ги върнах по простата причина, че тя ми ги поиска да види рестото което и го предоставих тя го провери и се оказа, че трябва да ми даде още 20лв.Покупката ми бе за 18лв а аз платих със 100е.Ядоса ме, че е искала да ме измами и през цялото време мажеше филии на телефона. След два часа установих, че съм с 50лв плюс и наистина имах Имен ден.Зареждайте на .....
  • 12 1111111111111

    24 8 Отговор
    Само не разбрах въпросните съпрузи къде точно и дали са върнали 20-те лева? Ако са ги върнали на точно същата бензиностанция може да се приеме, че са влезли в положението на касиерката, но ако са им казали да ги пратят някъде със запис или др. си прилича на измама. Когато има подобен случай е само въпрос на добра воля да върнете претендираните пари. На мен са ми давали на два пъти повече пари при теглене в брой. Първия път не беше приключила смяната и момичето даже не беше наясно, че ми е дала 2000 лева вместо 1000. Ми ако аз ги бях дал парите вече на друг и другия си замълчи, надали щях да ги върна, щото нямаше как да съм сигурен, но тръгнах да ги сложа в двата джоба и затова ги преброих, та видях разликата и и ги върнах. Касиерката беше доста втрещена, щото явно си е представила какво щеше да плаща. Втория път бяха 500 лева и друга касиерка си беше претеглила баланса в края на деня, преценила къде може да ги е дала и наистина пред нея ги преброих, видях, че наистина е така и и ги върнах. Но пак повтарям, това е защото и аз бях убеден, че е така, а ако не съм убеден или намеря пари на улицата - не давам и не връщам.
  • 13 Никога

    31 3 Отговор
    Я да умрам на полицай НЕ вярвам.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: защо първо не уведомиха собственицата
    Научете езика, всеки ден ви четем простотиите!!!
  • 16 222

    12 8 Отговор
    А знаете ли колко получава една касиерка ...Разбира се че ще си ги търси... За някой тези пари са нищожни но за нея. .?

    Коментиран от #31, #32

  • 17 гостенин

    15 21 Отговор
    Имах подобен случай на бензиностанция" Марешки" в София! Казвам да ми сипят до горе газ и за 10лв бензин. Изчаках малко докато видя, че са сипали поне газта, понеже тя се пълни по-бавно, и влязох да си платя! Казах на коя колонка съм, казаха ми сумата, платих и си тръгнах! Това се случи на жена ми с колата, след 5 дни на жената и звънят на личният телефон, от близко там районно управление, че е подаден сигнал за дребна кражба!?!?! Имали сме да платим още 10лв! Жена ми отиваи разследващата казва, че там редовно си имало подобни проблеми, оказва се, че съм си платил газта, но трябвало да изчакам и за бензина, да ми издадат втори касов бон, за да си го платя! Останах в потрес от разбраното. Все едно, като отида в Кауфланд или Лидъл, да чакам за всеки един артикул да ми издават касов бон и да се интересувам и да следя, какво са калкулирали, и какво не, все едно е моя работа! Съжалявам, че жена ми, ми разказа за случая в последствие, за да не съм се ядосал!!! С удоволствие щях да им прасна ответна жалба, за некомпетентните им служители и лошата система, ощетяваща клиента и накърняваща човешките му права и достойнство!

    Коментиран от #18

  • 18 гостенин

    14 18 Отговор

    До коментар #17 от "гостенин":

    Апропо, много интересно ми стана, кой галфон сложи минусче, дали някога е зареждал на въпросната бензиностанция, и с удоволствие ще изслушам тезата му, защо има против изложението ми, и даването на гластност, на реален случай, изпитан на собственият ми гръб????

    Коментиран от #27

  • 19 Терца

    12 0 Отговор
    Кьорав карти не играе!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иван

    11 0 Отговор
    Бил съм мамен от подобни касиерки, наистина с дребни суми, но пък чак те е яд на какъв идиот те правят с дребните си лъжи. Една не издава касови бележки, смята с калкулатор и всеки път нещо различно излиза. Друга ми маркира 3 пъти един и същ продукт. Трета "бърка" като ми връща по-малко пари. Един-единствен път съм излязъл "на плюс", когато разсеяна сервитьорка ми донесе с 200€ повече в Чехия /аз платих няколко питиета и цигари с 500€- ва банкнота/. Никой не ме е и търсил - говорещ руски турист, дето се налива с руска водка в 11 вечерта в клуб, посещаван предимно от руснаци. Не ми е съвестно и за сервитьорката, защото и те много лъжат като гилдия.

    По темата ще кажа, че звучи несериозно да ви се обади полиция, защото някаква касиерка забравила да си вземе нужните пари. Практиката е такава, че касиерката ще си покрие липсите от касата като поп. Това, че твърди, че ви е върнала повече пари трябва да се докаже, а вие с факта, че сте ги взели, не ви прави крадец и извършител на престъпление. Полицаят по закон е длъжен да се представи с име, фамилия и чин, за да се знае с кого човек си има работа. Отделен въпрос е, че Мездра е малко градче и всеки познава всеки, та не е невъзможно касиерката с помощта на свой приятел да се е добрала до телефона на потърпевшата, а познатите полицаи не са изключение.
  • 23 Г.З.

    17 1 Отговор
    Лук Ойл направиха игра за скъп автомобил,там свалиха всички данни за свойте потребители:каква кола карате марка номер име телефон,подведоха слепеца да си даде окото.Манолова да изтрие данните от лук ойл
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Голям прос

    3 0 Отговор
    Тия камери за нищо не стават
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гадина

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "гостенин":

    Аз не разбрах ти завеян бързак ли си, галфон ли си или идиот дето не си брои парите и не си гледа бележките?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абв

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сам Боха":

    Айде стига бе!!
    В БГ шели да и ги отдържът от заплатата, а в другите държави да не би да дадават 20лв. върху заплатата като не ти излезе касата.
    Ама в БГ сме най-лошите, тука ядеме малки деца на закуска.
  • 30 Бат Мишо

    6 0 Отговор
    откакто 40 лигровия ми резервар зе да фаща 42.5 литра и 5 литровата ми тула 6 литра за измами по бенциностанциите не ща да чувам
    ЧЕСНИ СА СИЧКИ САМО МАРЕШКИ Е МАФИОЗ
  • 31 Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "222":

    А кога тя успя да си засече касата и да разбере, че и липсват и как се сети след време на кой точно е върнала повече и кога пък видя номера на колата и го запомни та да знае към кого да се обърне полицията за да ги уведоми............? Съвсем ясна е измамата в случая!
  • 32 Azko

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "222":

    На касиерката тва и работата,да си следи кво взима и кво дава,като се обърка си в неин ощърб .
  • 33 1984

    0 0 Отговор
    До Сам Боха.... Като четох вашия коментар и де жа вю... НАСКОРО И НА МЕН СЛЕД ТЕЖЪК ДЕН Ми Се случи подобно нещо и ме бе срам... Никой не е застрахован от грешки...
  • 34 дядо Пижо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сам Боха":

    Дръж се наборе, аз още не съм правил тоя номер, но ми се е случвало след като подам парите да прибера рестото и моите. Важно е да се усетиш на време и да не спориш.
  • 35 Геро

    0 0 Отговор
    Кьорав карти не играе.
  • 36 Хомофоб

    0 0 Отговор
    Как са се усетили на бевзиностанцията, че точно на този човек са дали 20лв повече?
    Как са му намерили номера на телефона?
    И как полицията е тръгнала да решава случай за 20лв?
    Все слаби места.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове