30 Март, 2018 18:03 1 382 14

Поведението на Борисов по „Скрипал“ било малодушно

  • скрипал-
  • дипломати-
  • русия

ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов сами се разобличили като проводник на руското влияние у нас

„Демократи за силна България“, „Движение Да България“, „ДЕОС“ и БЗНС осъдиха отказа на управляващите да експулсират руски дипломати като знак на солидарност с Великобритания. Те разпространиха позиция по случая „Скрипал“:

Остро осъждаме отказа на Министерския съвет и лично на премиера Борисов да експулсират руски дипломати като знак на солидарност с Великобритания след атаката с нервно-паралитичния газ Новичок на британска територия. Припомняме, че в позицията си, приета съвсем неотдавна на най-високо равнище, Европейският съюз заяви, че „се съгласява с оценката на правителството на Великобритания, че е много вероятно Руската федерация да е отговорна и няма друго правдоподобно обяснение“. За разлика от осемнадесет други държави-членки на ЕС и на най-малко още осем страни, управляващите не само не експулсират руски дипломати, а и връщат в Москва българския посланик, с което се отказват дори от плахия си опит за несъгласие с Русия и от проява на солидарност с Великобритания.

След като поведението на Борисов по случая бе похвалено от руския посланик в България Макаров, съвсем очаквано своето одобрение към премиера изрази и председателят на БСП Нинова. Така ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов сами се разобличиха като проводник на руското влияние у нас. Безпринципното и малодушно поведение на Борисов по случая „Скрипал“ идва след решението на правителството да инвестира десетки милиони лева в поддръжката на българската бойна авиация от Русия, запазвайки нашата обвързаност с руския военно-промилшен комплекс, както заедно с опитите за възкресяване на корупционния проект „Белене“. Ясно е, че управляващите не са си взели урок от широкото обществено възмущение, предизвикано от арогантното поведение на руския патриарх у нас.

Отказът на партиите на статуквото, на премиера и на президента от ясно изразяване на солидарност с нашите европейски и евроатлантически партньори засилват нашата решимост да създадем политическа алтернатива на сегашния модел на управление на страната, който изтласква България в периферията на Европейския съюз и на НАТО и поставя под въпрос реалното членство на страната ни в тези две основни организации на Свободния свят.

Призоваваме всички хора от българската демократична общност да изразят своето несъгласие с тази вредна антиевропейска политика на правителството, оставайки бдителни и критични във времена на абдикирала държава и липса на отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМР

    38 3 Отговор
    Тия се взеха много на сериозно.Смешници,при това жалки.
  • 2 Реалист

    16 11 Отговор
    Този, курнито, ровч и радан трябва да ги изпратим на остров Белене за да се кротне България.
    Кога ще разберат че политиката е компромис за благото на нация и държава (България, не раша)?

    ГЕРБ нямат алтернатива при тази ситуация. Споменатите по-горе политикани никой и не иска да ги знае.

    Коментиран от #3

  • 3 синя трева

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Публикувано във факти.бг: ГЕРБ нямат алтернатива при тази ситуация. Споменатите по-горе политикани никой и не иска да ги знае... ТИ СЕРИОЗНО ЛИ..?

    Коментиран от #5

  • 4 Kcaniba

    18 1 Отговор
    Тоя хубав 80 килограмов човечец много разбирач се извъди.
  • 5 Реалист

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "синя трева":

    Мхм, сериозно!

    Дай алтернатива, ама сериозно...

    Ако ще пробутваш неуспели шоумени за политици, забрави.

    Коментиран от #13

  • 6 Голям прос

    25 0 Отговор
    Ние и да оближем задниците на цяла Европа плюс Англия и САЩ, пак ще сме в периферията и. Бившия комунист станал европеец. Най ги мразя тия променливите, хамелеона трици да яде. Толкова много изгубихме от санкциите срещу Русия и трябваше някой да се сети да ги възстанови донякъде. Сега ББ като иска да запази добрия тон, те го изкарват, че прокарва руско влияние. Не го харесвам изобщо, но тук е прав. С дипломация трябва да се решават проблемите. А не с фалшиви обвинения и санкции. Пръднаха и на Русия на.....Вижте колко изнася този път на изток. И газ ще имате на куково лято.
  • 7 Емил

    1 12 Отговор
    Малодушно ще е, разбира се! Той с цялата си душа обича Путин, за друго душа не му е останала!
  • 8 КККККК

    16 0 Отговор
    Айде честито изпълзяха всички" защитници" на българските интереси.
    Да се види кой кой е ,и откъде се спонсорира.
  • 9 Никой

    14 1 Отговор
    Поредният измислен генерал,като Д.Гяуров... .И.Костови "изобретения",за общественици в сферата на сигурността.Политически карикатури.
  • 10 onq s konq

    6 3 Отговор
    От всички страни-членки на ЕС България е НАЙ-УЯЗВИМА ОТ РУСИЯ В ПОЛИТИЧЕСКИ АСПЕКТ.Останалите могат да си правят каквото си искат в това отношение ЗАЩОТО НЯМАТ НАШАТА ДЪЛБОКА РУСКА ОБРЕМЕНЕНОСТ и точно в това е спецификата.И задължително трябва да се отчете,че въпросната обремененост на значителна диаспора от населението плюс недоимъка и беднотията/най-бедни сме в ЕС-факт/,плюс една доста силна,нагла и устремена към властта със всички средства БСП КАТО НИЩО МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ПОВСЕМЕСТНИ РАЗМИРИЦИ И БУНТОВЕ,спекулирайки със всички тия предпоставки.Затова и решението на ГЕРБ е МЪДРО,КОМПРОМИСНО И ПОЛИТИЧЕСКИ ЗРЯЛО,защото не можем да заложим на карта ТРУДНО ИЗВОЮВАНОТО ДЕМОКРАТИЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И ДА РИСКУВАМЕ ДА БЪДЕ ЗАМЕНЕНО СЪС ПРО-РУСКО.Самата Европа и САЩ не само няма да ни се зарадват,но и ще дълбоко ще се разочароват!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 OMG WTF

    8 0 Отговор
    Този кой го пита жив ли е, умрел ли е?!
    Събраха 0,0000001% на последните избори. Какво има да се обажда от отходния канал?
  • 13 Къртев

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Е, неуспял пожарникармутрокрадец, ли предпочиташ.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове