1 Април, 2018 12:33 2 534 63

Плевнелиев: Трябваше да изгоним руски разузнавачи

  • росен плевнелиев

Намираме се в един нов етап от развитие – много по-опасен, много по-непредсказуем. Плуваме в непознати води. Аз наричам това не „Студена война”, а „Студен мир". Това заяви пред Нова телевизия президентът в периода от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев.

„Иска ми се България да показва своята принадлежност, да работи силно и посветено за европейското единство, знаейки, че днес Русия противостои на Европейския съюз и се опитва по всякакъв начин да го отслаби. Преизбирането на президента на Русия Владимир Путин ще има дългосрочно още по-тежки последствия за нас и тази част на Европа, защото Путин искрено вярва в политиките от 19-и век”, коментира още Плевнелиев.

За мен липсва дебат в българския парламент за ролята на Русия, за това какво представлява Русия, как живеят руснаците”, каза още той.

Плевнелиев определи като скандално поведението на вицепрезидента Илияна Йотова при посещението на руския патриарх Кирил в България. И припомни как при заклеването си в парламента Йотова не е целунала ръката на българския патриарх, нито коленичила. Тя обаче коленичила и целунала ръка на руския патриарх Кирил.

Президентът коментира и дипломатическия скандал, който породи отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал с думите: „Това, което се случва в момента с изгонването на руски разузнавачи, скрити под дипломатическия статут, смятам, че българската държава трябваше да го направи, за да покаже своята солидарност с Обединеното кралство и с партньорите. Каквото и да се е случило, това е употребяване на боен газ, произведен в Русия, който отдавна не трябваше да го има, а камо ли да се използва на територията на чужда държава”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хихихи

    121 18 Отговор
    По добре да изгоним теб гол охлюв такъв! България не е имала по откъсан състезател за президент от този през цялата си история!

    Коментиран от #35

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Прометей

    77 11 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ама той/я бил ли е изобщо одушевен предмет!?!?!?!

    Жалка останка от некачествен контрацептив....колко срам щеше да си спести.....бай Асен ако беше ползвал качествен продукт....
  • 6 7177171

    80 10 Отговор
    Трябваше да не ставаш президент, това трябваше.
  • 7 анонимен

    12 43 Отговор
    По необразовани от бивши комунисти няма на този свят, колко фалита са направили до сега от началото на съветския съюз?

    Коментиран от #21

  • 8 Фриман

    68 12 Отговор
    На тоя му платиха бонуси, май! Вижте, вече отдавна не е президент, а как работи за евроатлантически ценности! Раззказва за надеждите си, как би постъпил той...като цяло съм съгласен с Прометей, тая отрепка трябва да я показвате в 2 през ноза, да го виждат по-малко хора, че физиономията му навейва тъпост на човешко съзнание и прави хора агрессивни!
  • 9 Крум

    73 11 Отговор
    Американски продажник на каишка....
    Кво получихме от американците за
    толкова години че им близахме задниците..
    Дори един самолет и един танк не ни подариха...

    Коментиран от #30

  • 10 реалист

    82 13 Отговор
    Г-н Плевнелиев,Вие бяхте една голяма грешка в българския политически живот.Имахте късмет,че бяхте посочен и избран за президент,но останахте като най-слабия президент,който нищо не постигна за мандата си и с нищо няма да се запомни в историята .Разбра се,че сте успял поне да уредите личния си живот,имате нова жена,бъдете щастливи,но ни освободи от твоето публично присъствие.
  • 11 патриотъ

    71 15 Отговор
    Ти охлюв,въобще нямаш думата и никой не те пита!Видяхме те колко струваш и какъв си продажник и защитник на Западните ценности,защото си ценност от запада!/който го разбере/По добре се скрий някъде и повече не се показвай!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Е пак ли

    60 6 Отговор
    Това като първоаприлска шега ли трябва да го разбираме ?
    Гн. Плевнелиев гледайте си синоптичната прогноза на живо и оставете политиката за други . На вас не ви се отдава - показахте го вече през мандата си на президент.
  • 15 Еее

    54 6 Отговор
    Тоя защо изобщо го показват още?
  • 16 onq s konq

    9 54 Отговор
    ПАК СТЕ РАЗВЕЛИ ВИСОКО ИЗБЕЛЕЛИЯ ЧЕРВЕН ПРАПОРЕЦ с надеждата Путин да ви забележи от космоса чрез щпионските си спътници...русофили безлични!А като скачате ПЕРСОНАЛНО на Плевнелиев,не ви ли минава през ума че ЗАД НЕГО СТОЯТ ДОСТА ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА МУ ЛИНИЯ?А СДС и още 5-6 прарламентарно непредставени партии,критикуващи ГЕРБ за отстъпчивостта им относно гонене на руски дипломати НЯМАТ ЛИ СЪОТВЕТНИЯ НЕМАЛЪК ЕЛЕКТОРАТ ЗАД СЕБЕСИ?Сигурен съм че го знаете,но искам да сте сигурни в това,че БОРИСОВ ИЗБРА ПОЛИТ. СИ ХОД НА "НЕГОНЕНЕ" ЕДИНСТВЕНО ЗА ДА НЕ СЕ КЛАТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО в момент,когато БГ председателства на Европа,т.е. ДА НЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА БСП ДА ВИ ИЗКАРА НА ПРОТЕСТИ И ДА СРАМИТЕ СТРАНАТА ПРЕД ЕВРОЛИДЕРИТЕ-ГОСТИ!Пък вие пак си мислете че в България вече "друг вятър вее" и едва ли не се сприятеляваме с Русия .ТОЧНО ОБРАТНОТО Е!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 хххх

    47 6 Отговор
    В една държава такива предатели гният в затвора.
  • 19 Некой си.

    49 5 Отговор
    Те разузнавачите са лесна работа, ама теб как да те изгоним!?
  • 20 Гого

    37 5 Отговор
    Кой те пита тебе мърморко нямаш думата, то и преди като я имаше беше кукла на конци
  • 21 Горт

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "анонимен":

    Фалити , за които разбираме от теб.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 един от всички

    33 6 Отговор
    Този ни го поставиха чужди служби като за президент. Държат го с много компромати -той сега ще продължи да е длъжен да говори все в този дух неща, отявлено неадекватни,както винаги е било при него -написани му на листче от когото трябва и преведени,разбира се.След промени в Изборния закон,затова и не се кандидатира за втори мандат -вече нямаше да минат машинациите,с които ни го поставиха първия път. Ако се беше явил,щеше да е първият президент в историята на България,който не само,че не е повторил мандата си,но дори не е стигнал до балотаж-:))) Това не знам дори дали и в друга държава по света е било -действащият президент да не стигне до балотаж-:) (да не говорим,че почти всички повтарят мандата си).Това нищо би получил едни 4-5 % ако се беше явил. Щеше да е голям смях ,той затова и не се яви!
  • 24 дюк

    8 41 Отговор
    Той не е предател.Той мисли за България,да бъде европейска държава.Предател си ти,дето величаете една престъпна държава,която не ни е дала и стотинка,а Европа налива пари.Русия е нищо,няма демокрация,хора бедстват,пенсионери не получават пълни пенсии.Искате да бъдем скотове,като тях.Идеално,но Европа ще ни бие шута и тук ще стане рай, ама друг път!

    Коментиран от #28, #39

  • 25 Цар Вул

    31 7 Отговор
    Роско.о.о.о.о!?!?!Не ги разбираш тия работи мойто момче!!!Така се прави ПИ-АР на ТИКВАРОВ и се печели народната любов!!!А ти си беше и си остана една МИЖИТУРКА каквато не е имало и няма да има на този пък и на онзи свят!!!!!Оди спинкай при Деси-то,че като нищо ще те зареже както те заряза и първата,защото мъжът или го може или не може,а ти май не го можеш!!!!!Накъде си тръгнал с ДВА ЛЕВИ крака
    по ДЕСНИЯ ТРОТОАР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОМУНИСТ-ДЕСНЯК!!!!Чудо на чудесата!!!!!Ама те ренегатите са били винаги такива!!!!!
  • 26 Борис

    25 3 Отговор
    Много здраве на Деситу бре Плевньо.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 zttz'z

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "дюк":

    nekompetentnte ne se izkazvat a malchat
  • 29 Джеймс Бонд

    16 2 Отговор
    Руски разузнавачи няма само в зеленчукопроизводството.Пък и нямат нужда зашото ние всичко си го казваме по медиитеКогато бензина тока АЕЦ оръжието,износа туристите пазар на недвижимите имоти са свързани с Русия какви разузнавачи.Бяла може дори кмет руснак да си изберат ако се напънат
  • 30 А стига бе!

    7 24 Отговор

    До коментар #9 от "Крум":

    Ами от руснаците кво получихме?! Един по-дебел, ама за чугунените глави това е мечтата на живота им...

    Коментиран от #40

  • 31 Аааа

    25 6 Отговор
    Еврегейска продажна подлога ...
  • 32 Дан

    24 5 Отговор
    Как може да обръщат внимание на това недоразумение наречено Плевнелиев защо не спрат да ни занимават с неговите празни приказки въобще има ли някой интелигентен човек които да слуша или чете инфантилните му и шизофренични интервюта
  • 33 Д'мин

    19 5 Отговор
    Ей така, като ми ги плещи бивш комсомолски и партиец, немам нерви!

    Коментиран от #34, #47

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гост

    7 23 Отговор
    Браво господин Плевнелиев, кажи им го на другарите те винаги са лизали осраните руски задници,заедно със с разузнавачите и те трябва да поемат пътя към русия и никога да не се връщат, руски подлоги.
  • 38 Госта

    21 5 Отговор
    Поредното необмислено изказване на този книжен ястреб. Нищо ново под слънцето.
  • 39 един от всички

    25 5 Отговор

    До коментар #24 от "дюк":

    Толкова много глупости си написал (а)! Нито едно нещо не ти е вярно.За "бедстващите" руски пенсионери ли си загрижен? А защо веднъж не кажеш нещо и за българските? Защото средната пенсия в Русия е по-висока от българската,а също и средната работна заплата (там е 1088 лв) ,а тук мисля,че е под 900 лв. Да ти казвам ли и други разлики. Цените на бензина и нафтата? Аз имам снимки на табелите на бензиностанции в Русия,там са обявени цените,за тези,които не вярват,но тук няма как да ти кача такива снимки.Да ти кажа ли за разликите в цената на яйцата,хляба...! За разликата в цената на парното даже не искам и да говоря -там е около 100 пъти...! И още,знам,че руските пенсионери търсят и си купуват ваканционни вили из цял свят,а ти ми кажи българските къде купуват?

    Коментиран от #41

  • 40 един от всички

    24 7 Отговор

    До коментар #30 от "А стига бе!":

    От руснаците сме получили толкова,колкото никой никога повече няма да ни даде. Първо -осигурени пазари за българските стоки.Второ -суровини почти безплатно,с което българските стоки бяха конкурентоспособни.Построиха ни всички ТЕЦ-ове,за да си имаме и ние ток. Също и АЕЦ . Дадоха ни всякакви технологии ,за да си произвеждаме ВСИЧКО ,като дори ни бранеха териториите и да изнасяме. Тракторен завод в Русе и тракторен завод в Карлово. Частите (без феродовият диск) на трактора Болгар ,съвпадат и са взаимозаменяеми с ЮМЗ (съветски) ,или Беларус! Дадоха ни технологии,каквито никой друг ама никога няма да ти даде -технология за оръжейно производство -заводите в Карлово,Сопот,Казанлък,Червен Бряг и т.н. имаха най-модерното за времето си оборудване и технологии,дадени ни БЕЗПЛАТНО! Кой друг ще ти даде? И руските служби ни подсигуряваха и защитаваха пазарите на оръжие в Близкия Изток. От сегашните братя и прашинка не сме получили,затова и загиваме като народ и държава...!

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ТАД

    20 4 Отговор
    По голям срам от плевнелиев за България и българите НЯМА. Човек, който никога не защити държавните ни интереси, човек който една жена не можа да респектира камули някой друг, но може би тя се е срамувала от него та веднъж не застана до рамото му и не го подкрепи. И ние трябва да се срамуваме от него и от себе си за това, че сме го избрали.
    Просто не трябва да му се дава трибуна за изява, за да не продължава да ни срами.

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Рубладжийче

    7 19 Отговор

    До коментар #40 от "един от всички":

    Нищо не сме получили от руснаците, освен предателската русофилска пета колона.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Рубладжийче

    4 14 Отговор

    До коментар #33 от "Д'мин":

    И ти си бивш комунист ама си се понасяш. А на Плевнелиев и на малкия му пръст не можеш да стъпиш.

    Коментиран от #49, #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 tost

    13 1 Отговор

    До коментар #47 от "Рубладжийче":

    Добре че това недоразомение Плевенлиев,го натикаха в трета глуха,много е тъп и противен,но какво да се прави,готов еда оближе и задните части на господарите си от Америка,за шепа центчета.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Румяна Костова

    11 1 Отговор

    До коментар #47 от "Рубладжийче":

    Тежко някой нормален да се мери с Роско,който е връх на политическата импотентност! Съчетана с характерното мрън,мрън под носа,жалка картинкаНещо много дълго си е писал изказването.Я Цветанов колко е активен да хленчи.Ще изпълзят още хлебарки...
  • 52 до рубладжийче

    15 3 Отговор
    От Русия сме получили Кремиковци,КЦМ Пловдив,ОЦЗ Кърджали,Завода за азотни торове Стара Загора,Цементовия завод в Димитровград,Завода за тежко машиностроене в Радомир,Тецовете в цялата страна,язовир Студен кладенец,язовир Кърджали,Горубсо Мадан,Тютюневите комбинати и цигарените фабрики в цялата страна,мините за въглища в цялата страна,МОК Медет,ЗЗУ Стара Загора,Нефтохим Бургас и още и още и още....!Бедна ти е фантазията колко сме получили от Руснаците,нещастнико!Какво си получил ти от американците,освен глад и мизерия?Какво си получил от Европа,освен еврофондове,които потъват в джобовете на управляващите и които после векове ще изплащаме?Така че,не се напъвай толкова да доказваш недоказуемото и не се обаждай!!!

    Коментиран от #53, #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гост

    3 12 Отговор

    До коментар #52 от "до рубладжийче":

    От русия нищо хубаво не е дошло за България. Далеко от този кенеф русия.
  • 55 БУЛЕХИТ И СЪЮЗ С РУСИЯ

    2 2 Отговор
    КРАЙ НА ТАЗИ ЕВРОПЕЙСКА МИЗЕРНА ОРИСИЯ. Каква МОЩ каква сила от КАЛИНИНГРАД ДО Купила. Армия, сигурност, РЕСУРСИ, РАБОТА, ИКОНОМИКА И финансова справедливост. ДНИС ЗАПЛАТИТЕ СА ОТ 400 ДО 5,000 ЛВ. ДЕ Е КИРО НА КИРИЯ С ТАЗ ЕВРОПЕЙСКА ОРИСИЯ?
  • 56 БУЛЕХИТ И СЪЮЗ С РУСИЯ

    1 1 Отговор
    ОТ КАЛИНИНГРАД ДО КОРИЛА .....
  • 57 Гост

    6 1 Отговор
    Ако вместо тоя господин бяха турили един овчар с осми клас за президент аз бих се гордял че съм Българин.С цялото ми уважение към овчарите.Тоя и за свинепас не става.
  • 58 политолог

    5 0 Отговор
    нямаш думата психо.Харчи си парите с Десито и не се меси в политиката .Видяхме те що за стока си и те оценихме
  • 59 Патриот

    4 1 Отговор
    Тази Рекламация на контрацентиви от къде се обажда?
    Това мъж ли е или утка(не гъска)?
  • 60 Бай село

    3 1 Отговор
    ЕЙ еврогей почисти си партийния билет от бкп че скоро ще ти се наложи да се оправдаваш че не си бил разбран правилно...голям ХОЙ ще ядеш от руснаците..
  • 61 другар

    2 0 Отговор
    Единственият мъж с истински топки от всички президенти на България - това е г-н Плевнелиев! Подписвам се с две ръце под всяка дума от интервюто му!

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове